Infernul din Gara Ploiești: 11 răniți după ciocnirea a două trenuri. De ce se întâmplă așa des?

1
1448
Accident feroviar Ploiesti
11 persoane au fost rănite în urma ciocnirii a două trenuri în apropiere de Ploiești

Un tren marfar se pare că a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.

În urma impactului 11 persoane au fost rănite. Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

VIDEO. Accident feroviar Ploiești. 11 persoane au fost rănite.

”Trenul Regio 5008 circula pe ruta Buzău-Ploiești Vest-București Nord. La trecere prin ramificație a fost lovit frontal de un tren aparținând DD Cargo Marfă. În trenul de persoane erau 50 de călători. Exclud în totalitate să fie greșeala CFR Călători. Avea aprinse cele două lumini galbene. Avea drept de circulație, era cu prioritate”, a spus Valentin Dorobanțu, director CFR Călători.

VIDEO. Accident feroviar la Ploiești, preluarea unui rănit de către o echipă SMURD.

Ruta CFR Ploiești-București a fost blocată mai multe ore, perturbând întreg traficul feroviar.

„Mă uitam la serial, nu am fost foarte atent. Deodată s-a auzit o bușitură mare, un impact și foarte mult praf înăuntru. Când ne-am uitat în spate ce s-a întâmplat, era vagonul bușit, pisat, așa, și multă lume țipa, mulți ieșiseră deja afară. N-am știut exact ce se întâmplă, dar într-un final, n-a fost foarte multă lume rănită, din ce am văzut, și noroc că nu era trenul plin, că dacă era trenul plin, era foarte, foarte urât”, a povestit un tânăr pentru Digi 24.

VIDEO. Declarație director CFR Călători despre accidentul feroviar din Ploiești.

Transportul pe căile ferate din România a devenit o aventură. În 30 de ani, infrastructura feroviară a fost lăsată în paragină, deși trenul este cel mai eficient mijloc de transport.

„Infrastructura este la pământ, şine rupte, şine uzate.  Trenurile circulă cu o viteză medie de 45-50 de kilometri la oră, când în alte ţări este de 350 km/h. Noi ar trebui să avem un parc de 1200 de vagoane, la ora actuală avem undeva la 700 de vagoane, un parc care nu ajunge pentru a transporta toți călătorii care doresc să se deplaseze. Noi nu am știut să ne adaptăm vitorului, nu am adus material rulant ușor, rame electrice, Diesel, care consumă puțin. Suntem tot cu material rulant, locomotive și vagoane vechi din anii 70. Banii sunt, discutăm de sute de milioane de euro care încă stau la dispoziția României pentru a fi investiți în infrastructură și material rulant. Stăm cu mâinile încrucişate pe piept și ne plângem că nu avem servicii de calitate. Dacă nu vor deschide ochii să vadă problemele din calea ferată, s-ar putea să ajungem și la greva generală”, a declarat pentru Digi FM Grigore Mare, președinte Federația Națională Mișcare Comercial.

Incidente pe căile ferate în anul 2018, perioada ianuarie-aprilie, prezentate într-o analiză realizată de Digi FM:
 • 1 ianuarie 2018, ora 6 si 26 de minute – deraiază vagonul nr.50532055008-8, al treilea de la siguranță din trenul de călători regio nr.4111 în stația CFR Dej-Triaj. Investigație deschisă pe 3 ianuarie 2018 de Ministerul Transporturilor.
 • 15 ianuarie 2018, ora 5 si 5 minute – dispozitivele de conectare la reteaua electrică de la locomotiva EC 126 aflată în remorcarea trenului de călători Regio nr.5454 se rup în stația CFR Suceava. Investigație deschisă pe 23 ianuarie de Ministerul Transporturilor.
 • 13 februarie 2018, ora 13 și 45 de minute – deraiază al 14-lea vagon (penultimul din compunerea trenului de marfă nr.86102) de al doilea boghiu între stațiile CFR București Sud-Berceni. Investigație deschisă pe 16 februarie de Ministerul Transporturilor.
 • 24 februarie 2018, ora 7 și 20 de minute – deraiază locomotiva ED030 a trenului de marfă nr.71711-2 în în stația CFR Bucureștii Noi. Investigație deschisă pe 26 februarie de Ministerul Transporturilor.
 • 5 martie 2018 – deraiază vagonul 33544960025-3, primul din compunerea trenului de marfă nr.99866 în stația CFR Sfântu Gheorghe. Investigație deschisă pe 7 martie de Ministerul Transporturilor.
 • 15 martie 2018, ora 19 și 5 minute – deraiază de primul boghiu al 27-lea vagon din compunerea trenului de marfă nr.42564 pe linia curentă Salva – Vișeu de Jos. Investigație deschisă pe 16 martie de Ministerul Transporturilor.
 • 18 martie 2018, ora 12 și 5 minute – se răstoarnă al 20-lea vagon din trenul de marfă nr.89965, iar al 19-lea de la locomotivă rămâne înclinat la 45 de grade între stațiile CFR Palas și Constanța Mărfuri. Investigație deshisă pe 20 martie de Ministerul Transporturilor.
 • 20 martie 2018, ora 21 și 50 de minute – deraiază al 4-lea și al 5-lea vagon de la locomotivă din trenul de marfă nr.23633 pe secția de circulație Filiași – Târgu Jiu, în stația CFR Turceni. Investigație deschisă pe 21 martie de Ministerul Transporturilor.
 • 2 aprilie 2018 – deraiază locomotiva EA 875 de toate osiile și a primul vagon de un boghiu din trenul de marfă nr.21716-1, în stația CFR Videle. Investigație deschisă pe 4 aprilie de Ministerul Transporturilor.
 • 4 aprilie 2018, ora 3 și 58 de minute – deraiază al 4-lea vagon din trenul de marfă nr.80311, pe secția de circulație Brașov-Sighișoara (linie dublă electrificată), între halta de mișcare Racoș și stația CFR Rupea pe firul I de circulație. Investigație deschisă tot pe 4 aprilie de Ministerul Transporturilor.
 • 25 aprilie 2018, ora 00 și 50 de minute – deraiază vagonul 31530070031-3 de primul boghiu în sensul de mers, pe secția de circulație Dej Călători – Beclean pe Someș, în stația Dej Triaj. Investigație deschisă pe 26 aprilie de Ministerul Transporturilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dacian Cioloș, apel de urgență către Iohannis: „Anticipatele, singura soluție!”

* Vipera lui Dragnea, chemată la DIICOT! Carmen Dan, mărturie pentru gazarea din 10 august

* Din mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: „Lupta cu teroriștii, o oribilă înscenare”!

* Dan Barna, scrisoare integrală către USR: „Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră de îndoială” asupra acțiunii #FărăPenali

* Mafia profesorilor de la Universitatea Spiru Haret, anchetată de procurorii DIICOT

* Ciolacu, disperat să nu-și piardă primarii. PSD face orice ca să blocheze alegerea primarilor în două tururi

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here