Începe Barcelona – Real Madrid! Autocarul oaspeţilor, păzit orbeşte de atacul grupările anarhiste. Loveşte „Tsunami” stadionul în timpul meciului?

0
434

La ora 21.00 (ora României), începe cel mai urmărit meci de fotbal intercluburi din lume: „El Clasico” FC Barcelona – Real Madrid. Meciul se dispută pe stadionul Camp Nou, în condiţii de securitate maximă, urmare a ameninţărilor provocate de rebelii catalani.

O desfăşurare incredibilă de forţe încearcă să facă faţă grupărilor anarhiste, care se află pe lista neagră a justiţiei iberice pentru acţiuni inclusiv asociate terorismului! „Tsunami Democratic” şi „Comitetele pentru Apărarea Republicii” (CDR) sunt cele care au provocat până acum haos în Catalunya, după ce justiţia spaniolă i-a condamnat pe liderii catalani care au declanşat referendumul ilegal pentru ruperea de Spania, din 1 octombrie 2017.

Primul a ajuns pe Camp Nou autocarul celor de la Barcelona, apoi şi cel al rivalilor din Madrid. Acesta a fost escortat de echipe multiple de securitate, până când a ajuns cu bine la vestiare.

Pentru prima oară de când se joacă această partidă de impact mondial, cele două echipe au fost cazate la acelaşi hotel şi au mers împreună la stadion, pentru a evita atacurile la adresa Real Madrid.

Vor ataca în timpul meciului?

Anarhiştii pro-independenţă au dat foc Catalunyei

Protestele celor de la „Tusnami Democratic” n-au provocat mari deranjuri înainte de meci, dar ziarul catalan SPORT anunţă că ele ar putea erupe când îşi doresc mai puţin până şi cei mai fanatici catalani adepţi ai independenţei!

Tsunami Democràtic a trimis o serie de comunicate prin Twitter, în care lasă de înţeles că își va desfășura acțiunile planificate chiar în timpul meciului de pe Camp Nou.

„Pentru a duce la îndeplinire acțiunea Tsunami Democràtic este esențial ca meciul să poată fi jucat și fanii cu acces să poată accesa stadionul”, confirmă gruparea, prin intermediul platformei Twitter.

Capii grupării solicită, de asemenea, forțelor de securitate prudență, profesionalism și proporționalitate „în fața acțiunilor din următoarele ore”.

Au provocat haos de două ori!

Imagine de la momentul în care adepţii Tsunami au atacat Aeroportul din Barcelona, încercând să provoace haos aerian

Tsunami Democràtic, organizaţie investigată pentru acţiuni de tip terorist şi implicată în atacul asupra Aeroportului El Prat, a emis şi săptămâna trecută o declarație în care solicită în mod explicit mobilizarea adepților săi în timpul meciului dintre FC Barcelona și Real Madrid.

În textul publicat pe rețelele de socializare, capii organizaţiei afirmau că sunt dispuși să meargă până la sfârșit și îşi asmuteau susţinătorii împotriva a orice e legat de meciul de fotbal, în stadion sau în afara lui. Scopul acestor mesaje este declanşarea unor acţiuni masive de protest al căror scop este să pună în pericol siguranţa publică, aşa cum s-a întâmplat în momentul invadării Aeroportului El Prat sau al blocării autostrăzii AP-7, ce leagă Spania de Franţa.

Fugarul Puigdemont pune gaz pe foc, în loc să ceară calm

Lionel Messi nu e catalan, dar joacă pentru Barcelona. Îi vor strica meciul fanaticii independenţei?

Unul dintre cei care s-au alăturat acestui apel a fost Carles Puigdemont. Fostul președinte al Guvernului regional catalan (Generalitat), fugit în Belgia de justiţia spaniolă, a scris un mesaj prin care a solicitat mobilizarea masivă a susținătorilor săi, cu un atac direct asupra Spaniei.

„Important: pe 18 decembrie, Tsunamiul Democratic continuă mobilizarea pentru libertate și democrație. Independența este libertatea și democrația. Asta se află în întreaga lume că Spania represivă încearcă să intimideze, să tacă și să lichideze”, a scris el pe Twitter.

Două scenarii, acelaşi risc maxim

Marcela Topor, românca soţie a liderului catalan fugar, l-a scos pe Puigdemont din Catalunya în portbagajul maşinii!

Miercurea trecută, a avut loc o întâlnire la sediul Ligii de fotbal din Spania, pentru a discuta cele mai periculoase cinci scenarii care ar putea afecta disputarea partidei de fotbal.

Două dintre ele implică direct Tsunami Democràtic, prin posibile acţiuni cu risc maxim:

1 – protestatarii violenţi pot să invadeze terenul de fotbal

2 – sosirea autobuzului Real Madrid către Camp Nou va fi blocată de anarhiştii pro-independenţă

Cea de-a doua variantă a picat de moment, cel puţin la sosirea echipei madrilene pe Camp Nou. Nu se ştie însă ce va fi la plecare. Risc mare rămâne însă primul scenariu, care ar fi un real cataclism pentru cele două cluburi, pentru fotbal şi pentru Europa.

Forţele de ordine iau în calcul orice scenariu

Bande de susţinători violenţi ai independenţei Catalunyei, aliaţi cu liderii catalani

Los Mossos d’Esquadra (forţele de ordine ale statului spaniol în regiunea Catalunya) sunt dispuși să evite orice tip de incident în interiorul și în afara Camp Nou, în timpul meciului Barça-Madrid.

Pe lângă faptul că este o partidă cu risc ridicat, forţele de ordine sunt nevoite să facă faţă şi unei alerte teroriste de gradul 4 din 5, din cauza acţiunilor organizaţiei Tsunami Democràtic, investigate de justiţia spaniolă pentru acţiuni asimilate celor teroriste în bătălia pentru independenţa regiunii.

De aceea, dispozitivul poliției își propune să protejeze accesul la stadion, sosirea echipelor, arbitrii precum și desfăşurarea efectivă a celui mai urmărit derby din lume.

O partidă de 650 de milioane de pământeni

Duelurile Messi-Ronaldo au încântat lumea. Portughezul a părăsit însă echipa din capitala Spaniei şi nu va mai fi văzut în această seară pe Cam Nou

Numerele vorbesc singure. El Clasico este un eveniment care reunește milioane de oameni în fața ecranului TV. Cifra a ajuns în prezent la o audiență de aproximativ 650 de milioane de spectatori din 180 de țări, chiar deasupra Super Bowl și peste finala Ligii Campionilor.

În Spania, audiențele Barça-Madrid difuzate la televizor au început să fie măsurate în 1992. De atunci, există date despre 71 dintre derbyuri Barcelona-Madrid, care se schimbă în funcție de platforma care le transmite. Un raport publicat de Windward Communication calcula că cea mai urmărită parte a unui El Clasico au fost prelungirile finalei Copa del Rey din 2011, câștigată de Real Madrid (1-0): 14,17 milioane de spectatori.

Cel mai vizionat meci întreg a fost semifinala Ligii Campionilor din același an, tot pe Camp Nou: 1-1, cu 14,11 milioane de telespectatori și 66,9%  share, care a înregistrat și recordul de audiență cumulat al unui astfel de derby, cu 22,7 milioane de telespectatori, și cel mai vizionat moment – „minutul de aur”,  la ora 22.26, pe 3 mai 2011, cu 16,8 milioane de telespectatori.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here