Independentul care poate produce surpriza la Bacău: activistul civic Dorin Chirilescu

0
3052
Dorin Chirilescu

La 38 de ani, Dorin Chirilescu a scos din amorțire un Bacău dominat de multă vreme de PSD și de „puiul” acestuia, Pro România. Acțiunile sale civice au atras atenția, iar procentele pe care le va obține în actuala cursă electorală pot fi decisive în stabilirea configurației finale de la Primărie.

Dorin Chirilescu (38 de ani) este un activist civic consecvent și eficient. A studiat temeinic, absolvind două facultăți serioase și două mastere pe măsură. Este căsătorit și lucrează ca specialist IT în mediul privat de aproape două decenii.

A intrat în această competiție electorală după 7 ani de activitate pentru comunitate, în care a adus în atenția publică subiecte legate de deciziile guvernărilor locale sau centrale și a propus soluții la problemele cu care se confruntă băcăuanii.

Astăzi, cetățenii orașului Bacău își pot plati taxele la oficiile poștale informatizate din oraș datorită proiectului său.

După ce a strâns peste 1.000 de semnături de susținere om cu om, pe stradă, discutând personal cu băcăuanii, Dorin Chirilescu a abordat un mod diferit de a face campanie, promovându-și propriile proiecte și idei într-un mod inedit și profesionist.

Deși campania electorală a fost plină de atacuri la persoană, schimburi de replici dure și lovituri sub centură din partea principalilor reprezentanți ai partidelor politice, Dorin Chirilescu a continuat să meargă pe un altfel de campanie. El a abordat subiecte despre care majoritatea nu au avut curaj să discute, de teamă să nu piardă voturi.

Și-a organizat conferințele de presă în mod profesionist, iar una din principalele sale teme de campanie a fost necesitatea dărâmării garajelor pentru a face locuri de parcare pentru toți băcăuanii. Este un subiect despre care acum toți băcăuanii vorbesc.

https://www.facebook.com/dorin.chirilescu/posts/10160337007753625

Candidatul independent a vorbit despre problemele reale ale cetățenilor, identificând și soluții privind:

 • alimentarea cu apă a municipiului;
 • eficientizarea traficului;
 • necesitatea digitalizării serviciilor administrative.

De asemenea, a propus măsuri sociale de ajutor pentru nou-născuți, deoarece datele statistice scot în evidență o descreștere a ratei natalității în municipiul Bacău.

Printre prioritățile lui Dorin Chirilescu se numără:

 • Finalizarea Spitalului Municipal și darea acestuia în folosință;
 • Alimentarea cu apă a Bacăului;
 • Asigurarea unui număr de locuri suficient în creșe și grădinițe și stimularea creșterii natalității în Bacău;
 • Modernizarea infrastructurii școlare fără a solicita vreun ban părinților, sub formă de contribuții;
 • Digitalizarea serviciilor administrative (Reducerea timpului de aşteptare şi rezolvare a problemelor legate de serviciile administrative trebuie să devină o prioritate pentru noua administraţie);
 • Eficientizarea unui trafic din ce în ce mai aglomerat și care pare că nu este analizat de nimeni;
 • Realizarea primului parking din Moldova și asigurarea unui număr suficient de locuri de parcare rezidențiale care să fie la dispoziția cetățenilor spre a putea fi închiriate;
 • Asigurarea unui număr suficient de locuințe sociale pentru familiile de tineri băcăuani;
 • Modernizarea și asigurarea unei infrastructuri de baze sportive care să repună Bacăul pe harta sporturilor de performanță sau de masă din România;
 • Servicii de salubritate decente și cu monitorizare activă.

Dorin Chirilescu a prezentat materiale video în premieră, utilizând proiector și tehnologie de ultimă oră, în cel mai profesionist mod posibil.

A scos în evidență găurile negre ale bugetului local, care duc chiar spre societăți cu caracter public unde sunt angajate întregi aparate de partid.

A demonstrat că dacă ești ambițios și crezi în ceea ce faci, te poți bate de la egal la egal cu marile partide, cu bugetele lor, staff-urile și influența media, și poți avea rezultate spectaculoase.

Dorin Chirilescu a impresionat cu insistența cu care le cere băcăuanilor să creadă că și ei pot trăi la fel de bine ca cei din Oradea, Cluj-Napoca sau Brașov. A făcut chiar și imposibilul pentru asta: a condus 12 ore până la Cluj și înapoi într-o singură zi, pentru a prezenta imagini video și un mini-interviu cu cetățenii clujeni din zona parkingului din Str. Primăverii 20, care a fost construit pe spațiul ocupat anterior de 40 de garaje.

De fapt, Dorin Chirilescu a insistat să le spună tuturor că se poate!

https://www.facebook.com/dorin.chirilescu/videos/10160283752743625/

Nu s-a limitat la filmări. S-a dus în Primăria Cluj-Napoca pentru a solicita informații despre cum s-au desfășurat lucrările de relocare și construire a acestor construcții care par a fi noul trend în România.

S-a întors de acolo cu o simulare digitală a parkingului din Mogoșoaia, pe care a obținut-o chiar de la inspectorii de specialitate din Primărie. Prin insistența sa de a discuta cu oficialitățile clujene, a plasat Bacăul pe locul 3 în topul orașelor din România care s-au interesat de acest proiect renumit, după Sibiu și Galați.

Lumea se schimbă, iar din cauza faptului că mulți reprezentanți ai „politicii clasice” nu performează decât în interes de grup, cetățenii decid să se implice și să provoace acele schimbări de care comunitățile au nevoie, chiar cu prețul sacrificiului financiar al propriului buget sau al timpului personal.

Dorin Chirilescu a fost atacat de postaci, care l-au exclus din sondaje sau l-au plasat ultimul pe lista candidațiilor cu intenție de vot.

I-au fost copiate ideile, culmea, chiar de către candidații marilor partide, care teoretic beneficiază de resurse net superioare. Dar Dorin nu a renunțat!

Instrumentele sale de campanie pot oricând concura pentru titlul de cele mai bun material din competiția locală băcăuană, iar asta spune multe despre el ca om hotărât să facă lucrurile bine.

A scos ziar, clipuri și primul flyer digital, o noutate pentru alegerile locale din 2020.

Cu oameni ca el, lucrurile pot fi mișcate în direcția europeană, spre civilizație, lege, ordine și prosperitate.

În ultima lui conferință de presă, Dorin Chirilescu a spus: “Viitorul primar al Bacăului trebuie să fie un om responsabil, curajos și care să nu mintă. Dacă ești candidat și acum, în campanie, nu vorbești despre subiectele sensibile, nu vei primarul tuturor băcăuanilor, ci doar al unor grupuri de interese. Nu putem schimba Bacăul fără sacrificiu”.

Ca independent, Dorin Chirilescu este ultimul pe buletinul de vot atât în cursa pentru funcția de primar (poziția nr. 12), cât și în cea pentru consilier local (poziția nr. 11). Situație pe care a întors-o superb în favoarea sa, în ultimul său clip video: „Sunt Dorin Chirilescu, ultimul de pe buletinul de vot, dar primul în inimile băcăuanilor”.

Contactele lui Dorin Chirilescu:

– pagina de Facebook: https://www.facebook.com/dorinchirilescu

– blog: https://dorinchirilescu.ro/

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.