Bravo, Viorico! Ai ajuns la coșul de gunoi al istoriei

2
1565

Ce era de anticipat, fără dubii, s-a și produs. Bravo, Viorico! Ai eradicat „ciuma” din PSD, ai desființat partidul, căci, de-acum înainte, el nu va mai conta în eșichierul politic decât pe post de latrină publică. I-ai măcelărit, prin procentajul tău, pe toți șobolanii, pe toți ciumații, pe toți baronii împânziți prin cotloanele patriei.

Bravo, Viorico, încă o dată! Și-a tăiat Herr Klaus kaizerul Pi cei trei trandafiri roșii ai tăi și ai PSD. I-a ofilit atât de tare, încât au ajuns, împreună cu tine, la coșul de gunoi al istoriei. La groapa de la Glina. Acolo v-ați săpat mormântul. De azi înainte, Vasilico, românii își vor aminti de tine ca după lecturarea savuroaselor povești ale lui Ion Creangă sau Anton Pann. De la Păcală și Tândală până la Povestea Prostului.

Știi cum s-ar defini candidatura și prăbușirea ta bruscă? Exact ca un portret creionat de Pann despre omul prost. Prost din punct de vedere al mentalității, al profesiei, al cunoștințelor generale, al scrierii și pronunțiilor. Ar suna așa: „Iar tu de prostia-ți nu aveai păs mare / O lăsai în voia-i fără vreo mustrare!”. Uite-așa, Viorico, te-ai împodobit și de una singură, dar și cu sprijinul altor neaveniți ca tine, cu aburii unui succes imaginar.

Iată de ce-ai pierdut la scor! Iată de ce-ai pus capac PSD-ului: și ca procentaj, și ca viziune, și ca pregătire profesională.

  1. Ai fost singurul candidat la prezidențiale din PSD care n-a reușit să treacă cele două trepte de liceu. Din acest punct de vedere, i-au umilit pe marii tăi înaintași Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta.
  2. În doi ani, ai gafat cât toți premierii și candidații PSD la președinție la un loc. Nici să fie beți criță, un Năstase sau Geoană n-ar fi reușit să debiteze din cap atâtea inepții ca tine: „să reducem democrația”, „am devastat Franța și germania” sau „scopul PSD e acela să câștige alegerile de anul trecut”.
  3. Proverbul acela, „La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, îți vine ca o mănușă. Ți-ai ieșit din pepeni în fața presei, spunând că ai dat meditații la matematică în trecut. Când ai fost întrebată de un jurnalist cum se calculează aria cercului, ai comis-o din nou: raza la pătrat. Pi dracu, Viorico! N-ai știut Pi unde te afli?!
  4. Ai făcut parte dintr-un guvern înscăunat de Liviu Dragnea, trimis la pușcărie pentru că și-a însușit bani nemunciți prin angajări fictive la Protecția Copilului Teleorman.
  5. I-ai gazat pe protestatari în Piața Victoriei, chiar că ai redus drastic democrația la acea vreme. Imaginile au făcut înconjurul lumii. O asemenea atitudine o mai adoptă comuniștii chinezi în Hong Kong.
  6. Ai încercat să modifici legile justiției împreună cu partidul tău de vagabonzi, de infractori. Ei să scape de pușcărie, să fure în continuare, iar oamenii cinstiți să cotizeze la buget pentru a le alimenta potlogăriile.
  7. În 7 ani, partidul tău, PSD, n-a finalizat nicio autostradă, nicio cale ferată, n-a achiziționat nicio locomotivă, nici un vagon. Spui că suntem în UE? Viorico, Viorico! Ai văzut cum circulă francezii? Te-ai urcat vreodată într-un TGV? Sau urci doar în elicopterul plătit din banii statului pentru a ajunge dintr-un loc în altul?
  8. Ți-ai petrecut degeaba 9 ani în Parlamentul European. N-ai deprins nimic bun și folositor în materie de politică europeană.
  9. Te aflai la Podgorica, dar ziceai că ești la Priștina.
  10. Ți-ai dat singură pumni în cap. Nu te-a forțat nimeni. Faptul că n-ai conștientizat că o funcție de președinte e prea mare pentru tine denotă că nu știi pe ce lume te afli. Un sfat: ia-o de la zero! Începi cu scrisul, să nu mai comiți agramatisme, să scapi de topica deficitară, să nu mai folosești cuvinte anapoda, și închei cu tabla înmulțirii și cu alte lecții avansate de matematică. O să ajungi și la aria cercului.

Pi altă dată, Vasi-Viorico!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here