Înaintea audierilor din Parlamentul European, Codruța Kovesi s-a rugat la o biserică din Bruges

0
2828

În interviul de la Europa FM, acordat Andreei Esca, Laura Codruța Kovesi a dezvăluit că înaintea audierilor din Parlamentul European, pentru funcția de procuror-şef european, a fost şi s-a rugat la o biserică ortodoxă din Bruges. A fost bine primită de românii prezenți la biserică şi a primit încurajări din partea lor.

„Cred în Dumnezeu, mă duc la biserică și în România. Acum, înainte de audierea în Parlamentul European, am fost la o biserică ortodoxă din Bruges. Au fost mulți români, nu mă așteptam să fie atâția. Am fost impresionată că au fost foarte mulți copii. A fost o slujbă frumoasă. Cineva gătise cozonac și sarmale; când s-a terminat slujba, am primit si eu. Oamenii m-au încurajat. Urmăriseră știrile, știau de ce sunt în Belgia și m-au încurajat și mi-au zis că îmi țin pumnii”.

În același interviu, Laura Codruța Kovesi s-a declarat solidară cu procurorii și judecătorii, care duc o luptă dreaptă și grea în aceste zile. A purtat banderolă albă toată săptămâna, iar de săptămâna viitoare, când își reia lucrul la Parchetul General (după concediu), li se va alătura în protestul lor.

Fosta șefă a DNA și-a arătat solidaritatea și miercuri seara, la Aeroportul Otopeni, când s-a întors de la Bruxelles. „Acest vot din Parlamentul European nu a fost doar pentru mine, ci a fost un vot pentru sistemul de justiție român, dar și pentru toți cetățenii români care au susțintut în ultimii ani lupta anticorupție și statul de drept. Acest vot a fost pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care sunt supuși presiunilor în activitatea lor”.

CITIȚI ȘI:

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

Dragnea, primit la Reșița cu huiduieli, cătușe și rahat turcesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here