Acasă Justiție Înaintea audierilor din Parlamentul European, Codruța Kovesi s-a rugat la o biserică...

Înaintea audierilor din Parlamentul European, Codruța Kovesi s-a rugat la o biserică din Bruges

În interviul de la Europa FM, acordat Andreei Esca, Laura Codruța Kovesi a dezvăluit că înaintea audierilor din Parlamentul European, pentru funcția de procuror-şef european, a fost şi s-a rugat la o biserică ortodoxă din Bruges. A fost bine primită de românii prezenți la biserică şi a primit încurajări din partea lor.

„Cred în Dumnezeu, mă duc la biserică și în România. Acum, înainte de audierea în Parlamentul European, am fost la o biserică ortodoxă din Bruges. Au fost mulți români, nu mă așteptam să fie atâția. Am fost impresionată că au fost foarte mulți copii. A fost o slujbă frumoasă. Cineva gătise cozonac și sarmale; când s-a terminat slujba, am primit si eu. Oamenii m-au încurajat. Urmăriseră știrile, știau de ce sunt în Belgia și m-au încurajat și mi-au zis că îmi țin pumnii”.

În același interviu, Laura Codruța Kovesi s-a declarat solidară cu procurorii și judecătorii, care duc o luptă dreaptă și grea în aceste zile. A purtat banderolă albă toată săptămâna, iar de săptămâna viitoare, când își reia lucrul la Parchetul General (după concediu), li se va alătura în protestul lor.

Fosta șefă a DNA și-a arătat solidaritatea și miercuri seara, la Aeroportul Otopeni, când s-a întors de la Bruxelles. „Acest vot din Parlamentul European nu a fost doar pentru mine, ci a fost un vot pentru sistemul de justiție român, dar și pentru toți cetățenii români care au susțintut în ultimii ani lupta anticorupție și statul de drept. Acest vot a fost pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care sunt supuși presiunilor în activitatea lor”.

CITIȚI ȘI:

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

Dragnea, primit la Reșița cu huiduieli, cătușe și rahat turcesc

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările