Imaginile care l-au înfuriat pe primarul din Milano: „O rușine, acea mulțime! Dacă vor continua, voi închide din nou zona!”

3
2734

Navigli, zona cea mai căutată din Milano de către tinerii din capitala Lombardiei, a oferit joi imagini care au declanșat furia primarului orașului: tineri care mergeau făra măști de protecție și fără a menține distanța; grupuri comasate în spații mici, fără a avea respect față de regulile impuse de autorități.

Beppe Salla, primarul din Milano: „O rușine acea mulțime pe Navigli! Dacă vor continua, voi închide din nou zona!”

Conform cotidianului La Repubblicaodată cu ieșirea din carantină și cu intrarea în „faza a doua” în Italia – cea a conviețuirii cu virusul și a reîntoarcerii la seminormalitate – apar semnale alarmante din Milano, capitala Lombardiei și centrul economic al Peninsulei. Tineri comasați în spații înguste pe Navigli, în zona cea mai frecventată de tinerii milanezi, fără măști de protecție și fără a respecta cele mai elementare reguli de distanțare socială.

Primarul Beppe Sala a intervenit supărat în fața imaginilor „rușinoase” și amenință că „dacă vor continua, voi închide din nou zona”.

În două luni de carantină, Beppe Sala nu a fost niciodată atât de furios precum la vederea mulțimii de tineri care s-a revărsat în zona Navigli din Milano, la ora în care se servește aperitivul, mulți dintre ei fără măști. Primarul lansează un ultimatum: „Ori lucrurile se schimbă acum, nu mâine, ori voi închide din nou accesul pe Navigli!”.

După spusele lui Massimo Gallo, medicul-șef al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Sacco, Milano este o bombă gata sa explodeze. Dacă numărul persoanelor infectate de coronavirus va crește din nou, există teama că va trebui să se renunțe imediat la „faza 2” și să se impună o nouă carantină.

Intervenția lui Beppe Sala este de o duritate extremă, pentru că, după spusele sale, în joc este și repornirea activităților comerciale și economice ale orașului, care sunt necesare pentru a preîntîmpina o altă criză, cea economică și socială.

Când a fost nevoie să le mulțumesc milanezilor pentru comportamentul lor ireproșabil, eu am fost primul care a făcut-o, și mi-a făcut plăcere să o fac. Dar sunt momente în care trebuie să mă supăr, iar acesta este unul dintre ele: imaginile de ieri, de pe Navigli, sunt rușinoase”.

Pentru mine este deprimant să trebuiască din nou să vă spun care este situația, dar o fac: noi suntem nu doar într-o criză a sistemului sanitar, și am văzut cât a lovit pandemia acest oraș, dar suntem și într-o profundă criză social-economică. Milano are nevoie să se întoarcă să lucreze, aceasta este problema. Nu este un moft să putem ieși din nou, este o necesitate, și eu voi fi mereu alături de familiile care reușesc cu greu să ajungă la finalul lunii. Sunt de partea celor care merg să lucreze, nu a celor care vor să se distreze”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Păi ce la noi nu va fi la fel??..degeaba , caracterul latin se vede și de pe lună… țigănie curată..ori Bărbulești,ori Milano ..tot un drac .. diferența e că ăia au un dom,iar ai noștri palate cu turnulețe..dar la culoare și caractere sunt la fel..nu putea Traian să-și bage in băț in cur atunci când a vrut să cucerească Dacia..??…uite ce-a ieșit dintre doi bărbați,….

    • Nici eu nu stiam pana acum ceva ani strategia de aparare a chinezilor impotriva invadatorilor mongoli: au trimis in nord, la mongoli, peste Marele Zid, curve bolnave de sifilis… nu e gluma… si asa ai aparut tu, rusnac mic ce esti… noi romanii stim din ’44 incoace ca juma’ din rusi sunt mongoloizi…😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here