Imagini din satelit, confirmate prin geolocație, arată că 21 de elicoptere de luptă rusești au fost distruse pe aeroporturile din Berdiansk și Lugansk, atacate de ucraineni cu rachete americane ATACMS

2
1061
Imagini din satelit confirmă că pe aeroporturile din Lugansk și Berdiansk a fost un veritabil masacru al elicopterelor rusești în noaptea atacului cu rachete ATACMS

Imagini din satelit, confirmate prin geolocație de mai multe surse, arată că minimum 21 de elicoptere de atac rusești au fost distruse ori grav avariate pe aeroporturile militare din Berdiansk și Lugansk, în primul atac cu rachete ATACMS lansat de ucraineni. Kievul a primit aceste formidabile arme în secret de la americani și le-a folosit în noaptea de luni spre marți, provocându-le rușilor cele mai grele pierderi într-un singur raid de la izbucnirea războiului și până acum.

Cum producția elicopterelor de luptă este una care presupune tehnologie de top și materiale speciale, pierderile suferite de ruși vor fi extrem de greu de suplinit.

Experți militari care au studiat fotografiile și urmele lăsate de exploziile acestor rachete pe pistele aeroporturilor afirmă că e vorba de misile MGM-140A cu încărcătură M39 Block 1, care au transportat 950 de muniții cu fragmentare M74. E vorba de primul tip de rachete ATACMS intrat în serviciul armatei SUA, acum 40 de ani, dar care se dovedesc devastatoare și imposibil de contracarat de către armata rusă.

Agenția Reuters scrie că administrația Biden va trimite în curând și alte variante de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune. Până acum, SUA a confirmat că a trimis variante de ATACMS cu muniții M39 Cluster (cu fragmentare) care bat până la 165 de kilometri, dar există și muniții M39A1 Cluster, care ajung la 300 de kilometri.

Apariția acestui tip de rachete schimbă din nou datele problemei în defavoarea Rusiei, care va fi silită să-și mute din nou, și mai departe de front, bazele logistice, centrele de comandă și control și forțele aeriene.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a anunțat că SUA va alimenta constant armata Kievului cu rachete ATACMS. Acum, problema menținerii forțelor aeriene rusești în Crimeea devine una extrem de greu de gestionat.

Rușii nu au cu ce să replice la aceste arme. Marele avantaj al rachetelor de tip ATACMS ori Storm Shadow este că au o precizie fenomenală și, în unele cazuri, o amprentă radar foarte scăzută, fiind greu de depistat și interceptat. Aceste rachete se ghidează prin GPS și lovesc ținta cu precizie de maximum un metru.

Prin comparație, cele mai performante rachete rusești au o precizie de câteva zeci sau chiar sute de metri și pot fi interceptate cu sistemele antiaeriene livrate de occidentali ucrainenilor, precum Patriot și Iris-T.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputații PSD-PNL au votat legea care prelungește pensiile speciale încă 40 de ani. Minciuni ordinare PSD: „Această lege respectă solicitările Comisiei Europene”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* Comisarul Berbeceanu îl ridiculizează pe Ciolacu: „Văd că v-ați umplut frigiderul cu suta aia!”. Festival de ironii și critici dure la postarea premierului despre cumpărăturile „consistente” făcute cu 100 de lei

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* VIDEO. Tragedie imensă în Gaza: 800 de oameni au murit în spitalul distrus de explozii

* „Ca arabi, nu putem să ne ascundem în spatele copiilor din Gaza eșecul de a controla huliganii Hamas. E un eșec moral pe care lumea îl vede. Vă cer să privim spre viitor, nu spre trecut”

* VIDEO. Rusoaica expulzată din Germania pentru propagandă putinistă e acum disperată: „Înțeleg de ce toți cei educați se mută în SUA. Dacă ești deștept, n-ai ce să faci în Rusia. De ce să muncești într-o fabrică? Ai 3 neuroni? Zombi nenorociți!”

2 COMENTARII

  1. Eu nu înțeleg, ăia care umbla pe sub pământ, prin găuri, ca șobolanii, aia este armata a 2-a a lumii ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Rachetele americane vechi de 30 de ani nu au fost nici macar mirosite de cele mai moderne insalatii antiaeriene a orcilor. Inca au postat si poze cu resturile rachetelor americane pe care se vede anul fafricatiei. Cred ca sistemele antiaeriene sint super doar pe hirtie iar rusii erau beti de la comandant pina sa femeia de servici. Sper ca toti cei care au cumparat sisteme rusesti, au pastrat bonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here