Hong Kong. Continuă protestele împotriva comunismului chinez! Primul marș uriaș de la alegerile câștigate de democrați

2
1030
Hong Kong, proteste
În Hong Kong, protestele împotriva comunismului chinez continuă și după ce protestatarii au câștigat alegerile din metropolă, Foto: HRW

La o săptămână de când forțele democratice au câștigat alegerile din Hong Kong, s-a desfășurat primul marș împotriva autorităților chineze care au înăbușit protestele și au încercat să le deturneze.

Poliţia din Hong Kong a arestat duminică 11 persoane pentru ”posesie de arme de foc fără permis”, cu câteva ore înaintea începerii unei demonstraţii la care sunt aşteptaţi să participe un număr mare de localnici, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În timpul operaţiunii au fost capturate un pistol Glock şi peste 100 de cartuşe. Este prima dată când poliţia acuză că arme de foc, care sunt strict interzise în Hong Kong, sunt confiscate pentru presupusă intenţie de a folosire în legătură cu protestele izbucnite în iunie în fosta concesiune britanică.

Poliţia a anunţat pe pagina sa de Facebook că a ”primit informaţii care sugerează că unele persoane care a participat deja la o adunare ilegală intenţionează să atace cu arme forţele de poliţie astăzi”.

Organizatorul marşului de duminică, cu două zile înaintea marcării Zilei internaţionale a drepturilor omului, este Frontul Civic pentru Drepturile Omului (CHRF). Acesta a organizat manifestaţiile la care au participat chiar şi 1 milion de persoane în fiecare weekend din iunie.

Protestele pentru democrație din Hong Kong au slăbit mult regimul chinez care a dorit să-și impună politica în insula-metropolă.

Hong-Kong a fost teritoriu britanic până în anul 1997 când, în urma unei înțelegeri istorice cu China, acesta a fost cedat de către britanici. Una dintre condițiile cedării a fost păstrarea sistemului democratic, sistem pe care Partidul Comunist Chinez încearcă să-l înlăture.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh de Moș Nicolae! Sluga lui Dragnea rezista cu tupeu în Cancelaria premierului

* Firea promite că va candida din nou la Primărie dacă „o mână criminală” nu-i va băga încă o sârmă în colon

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

* DEZVĂLUIRI. La două luni după 10 august, găzarii-șefi Cucoș și Sindile au fost felicitați de Radu Duda la Palatul Elisabeta

* VIDEO. Un nebun a pus benzină pe o vecină de 83 de ani și i-a dat foc. „Vrăjitoarea asta bătrână… Așa trebuie la vrăjitoare!”

* Cumpănașu, executat silit pentru inundarea unui apartament. În loc să schimbe țevile, escrocul strângea apa cu ligheanul! Instanța l-a obligat să plătească reparații de 34.094 de lei

* Nicușor Dan, primul pas în bătălia cu Firea! Va candida la Primăria Capitalei susținut de USR

* Situație cumplită moștenită de Guvernul Orban: frații „Frutti Fresh” au pus sechestru pe Romatsa și Nuclearelectrica! Suma de plată e cât o tranșă FMI: 395 de milioane de euro, dintre care 78,6% dobânzi și penalități

* „PROASTĂ, DAR CINSTITĂ”. Dăncilă a sifonat de la PSD, în campanie, milioane de euro! L-a folosit ca intermediar pe fostul ei consilier de la guvern

2 COMENTARII

  1. Preconizez în China că românii vor produce democrație americană și două partide democratice noi și în Coreea de Nord americanii vor exporta comunismul chinez. Iranul rămâne democrație sub egida unui Ayatollah. Israelul e mare.

    Der Afghan BND Germany

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here