marți, mai 21, 2024
AcasăAlegeri 2024Haos total la comasați: PSD și PNL l-au retras pe Cîrstoiu și...

Haos total la comasați: PSD și PNL l-au retras pe Cîrstoiu și vor avea candidați separați la Capitală: Firea și Burduja!

-

La capătul a mai bine de 14 ore de ședință, comasatele PSD și PNL au decis, la puține minute după miezul nopții de luni spre marți, să renunțe la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și să meargă în alegerile pentru Primăria București separat: PSD cu Gabriela Firea, PNL cu Sebastian Burduja! Este o nouă răsturnare spectaculoasă, care arată haosul și slăbiciunea conducerii celor două partide aflate la guvernare. S-a revenit, practic, la situația de acum câteva săptămâni, când Firea și Burduja voiau să candideze, dar Ciolacu și Ciucă nu erau de acord!

Oficial, după cum scrie Agerpres, decizia s-a luat „pentru a maximiza electoratele celor două partide“. În realitate, e vorba de o improvizație disperată după ce PSD și PNL au constatat că primul lor candidat, doctorul Cătălin Cîrstoiu, are 10% în sondaje și nu are șanse să recupereze în fața lui Nicușor Dan (46%) ori Cristian Popescu Piedone (41%).

Candidatul comun a părăsit ședința după 5 ore de discuții, fără să fi fost convins să renunțe singur. Doctorul Cîrstoiu i-a informat pe Ciolacu și Ciucă despre faptul că mandatul său e pe masa coaliției și că decizia este la ei, punându-i astfel în penibila situație de a fi obligați să-și revoce singuri decizia de a-l lansa în cursă.

Dimensiunile debandadei se pot observa și din faptul că Gabriela Firea, noua candidată a PSD, a fost pusă pe locul 3 (eligibil) și pe lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, ia acea listă a fost depusă și nu mai poate fi modificată. Acum, ea este candidată și pentru Parlamentul European, și pentru Primărie!

- Advertisement -

Mânată de ambiție și de perspectiva unei reveniri la masa uriașului tort care este Bucureștiul, Gabriela Firea își dorea revanșa după ce fusese învinsă de Nicușor Dan în 2020. Miza este foarte mare, noul primar a reușit să plătească ori să reeșaloneze datoriile imense lăsate de Firea, a obținut fondurile europene și a demarat procesul de înlocuire a instalațiilor de termoficare, a stabilizat finanțele Bucureștiului și l-a făcut credibil pe piață, Capitala fiind cotată acum de agențiile de rating cu calificativul „A“ (foarte bun), 4 trepte peste calificativul de țară al României gestionate de PSD-PNL.

Doar că Marcel Ciolacu se temea că Gabriela Firea ar putea fi aleasă primăriță, ceea ce ar fi pus presiune pe el și i-ar fi periclitat funcția. În ciuda milioanelor pompate în televiziuni, șeful PSD are o imagine foarte proastă și un scor scăzut în sondaje. Dacă pierde alegerile prezidențiale, devine o pradă ușoară în partid, iar el a încercat să preîntâmpine acest lucru exilând-o pe bani frumoși pe Gabriela Firea la Bruxelles, în Parlamentul European. Acum, lucrurile se schimbă din nou, dar nu radical: Firea a fost slăbită, a fost „frăgezită” prin această alba-neagra electorală, iar concurența cu Piedone îi diminuează șansele.

Sebastian Burduja, șeful PNL București, este de fapt tot omul de încredere al PSD. Fiul fostului vicepreședinte al băncii Securității comuniste este și el mânat de mari ambiții, iar luna trecută, înainte să se decidă susținerea comună pentru doctorul Cîrstoiu, Burduja începuse deja să-și facă singur campanie electorală, lansând atacuri violente la Nicușor Dan, pe Facebook. Calomniile au încetat brusc când a devenit clar că el, Burduja, nu va candida. Acum e de așteptat ca toată povestea să se reia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

  • PSD+PNL=FSN, urmasii criminalilor din 1989, cei care sistrug ROmânia (carierist ordina și yraseisti cum e si distrugatorul Iesilor, multiplul penaloid la Iasilor, Chirica si haita lui de afaceristi

 1. Bandiții PCR-USL-AUR negociază cu hangerele pe masă 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. SINISTRA „culturii”
  România datorează zeci de milioane de euro unor firme de producţie străine. „Statul nu şi-a respectat angajamentele”

  O NOUA SCHEMA DE PRADUIT ? ASTIA IMPART PRADA ?

 3. Ciolacu: „Firea va castiga, garantez. Imi pare rau ca medicul Cirstoiu a devenit Bin Laden in doua saptamani, totusi nu a omorat pe nimeni”

  DAR IN AZILELE GROAZEI AU MURIT OAMENI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -