marți, mai 28, 2024
AcasăNewsHaos la Brăila. Muncitorii pakistanezi bolnavi de Covid au aruncat cu mâncare...

Haos la Brăila. Muncitorii pakistanezi bolnavi de Covid au aruncat cu mâncare în asistente, au fumat în saloane și au stricat ferestrele de la spital

-

Muncitorii pakistanezi infectați cu noul coronavirus au făcut un scandal de proporții, cu stricăciuni aduse clădirii abia inaugurate, în Spitalul Județean din Brăila, unde fuseseră internați.

Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, a declarat pentru Mediafax că nota de plată a pagubelor le va fi trimisă ambasadei Pakistanului la București și angajatorului.

„Au scos plasele de țânțari de la geamuri, le-au smuls ca să poată fuma. Noroc că și-au dat seama cei din spital și au oprit sistemul antiincendiu, umpleam clădirea cu apă”

Pakistanezii internați au avut un comportament surprinzător. „Sunt 41 de pakistanezi internaţi într-un corp de clădire nou. L-am inaugurat recent, în timpul epidemiei de Covid-19. Mi s-a spus că au făcut distrugeri, au scos plasele de ţânţari de la geamuri, le-au smuls ca să poată fuma. Noroc că cei din spital şi-au dat seama de intenţia lor şi au oprit sistemul antiincendiu, umpleam clădirea cu apă. Probabil sunt multe pagube, aşa mi s-a spus. În plus, s-au purtat urât cu personalul spitalului, au aruncat cu mâncare după asistente“, a afirmat Iulian Chiriac.

Șeful Consiliului Județean Brăila a spus că se va încerca recuperarea daunelor: „Probabil, vor fi externaţi zilele următoare, trebuie să aibă fiecare câte două teste negative. Sperăm să fie aşa. Eu am solicitat un raport privind pagubele, apoi vom scrie scrisori către ambasada din Pakistan şi către angajatorul lor. Vom solicita să acopere pagubele făcute, nu-i normal ce s-a întâmplat. Când ajungi într-un loc modern, civilizat, precum unitatea medicală în care i-am cazat, nu te comporţi aşa”.

- Advertisement -

Alți circa 60 de muncitori pakistanezi au rămas în izolare, în barăcile unde sunt cazați, iar zona este păzită de poliție și jandarmi.

Cauzele problemelor par a fi însă mai profunde decât o simplă lipsă de educație. Muncitorii pakistanezi aduși să lucreze în construcții la Galați și Brăila sunt nemulțumiți pentru că, spun ei, firma care i-a angajat le dă salarii mai mici decât le-a promis și îi obligă să muncească peste program. În februarie, lucrătorii au făcut chiar și o grevă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

„Îmi stropesc patul cu lacrimile mele. Viaţa mea de iad s-a apropiat!”. Lovită de Covid-19, necredincioasa Ozana citează din psalmii lui David

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Si ce are sula cu prefectura ?
    Dacă i’a deranjat angajatorul, ce treabă au avut cu spitalul ?! Adică, unul își bate joc și altul suportă consecințele ?!
    Să pună mâna babuinii să plătească daunele produse spitalului și personalului și ‘out’ în sărăcia lor din Pakistan, iar angajatorul să fie sancționat drastic pentru rele comportamente aplicate angajaților !!!

  2. Nemernicii astia ar trebui URGENT trimisi acasa,cu avion trimis de acolo,iar angajatorii romani sau straini sa plateasca pagubele ,la unison cu statul de origine!!Angajatorii se plang ca romanii nu vor sa munceasca ,dar de fapt incaseaza comisioane de la statele respective pentru fiecare muncitor statul respectiv plateste niste procente bune celor care doresc mana de lucru prin reteaua internationala de angajari!

  3. Pakistan?Tara unde terorismul mocneste si este adanc inradacinat in mentalitatea lor!Intai ura ,apoi razbunare ,pana la terorism nu mai e mult…Cum te uiti altfel la ei,nu-i tratezi cu bani ,cat vor si cum vor,repede se supara si se razbuna pe tot satul,vorba aceea romaneasca! Nu uit ca acolo a facut o scoala „buna” de terorism Bin Laden..😈.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -