Un PSD-ist care se opune Autostrăzii Tg. Mureș – Iași a fost numit secretar de stat la Transporturi. Asociația „Moldova vrea Autostradă” e consternată

1
1126
În nici două luni, PSD a bulversat complet planul construcției de autostrăzi în România atât de greu negociat cu Comisia Europeană pentru a fi finanțat cu fonduri UE

Circul de la Transporturi, prin care PSD face praf proiectele autostrăzilor din România pentru care anul trecut s-au făcut atâtea eforturi să se obțină finanțare de la UE, continuă aproape zilnic cu noi vești proaste. Premierul liberal Nicolae Ciucă l-a numit miercuri secretar de stat la Ministerul Transporturilor pe Constantin Gabriel Bunduc, de la PSD Bacău, personaj care se împotrivește deschis construirii Autostrăzii Târgu Mureș – Iași, scrie Economedia.ro.

Decizia, deja publicată în Monitorul Oficial, e stupefiantă. Bunduc n-are nicio legătură cu domeniul – e un absolvent de Drept în vârstă de 40 de ani a cărui mare calitate e aceea că face parte din alaiul baronului Dragoș Benea (la rândul său, acesta a ajuns acum europarlamentar după ce a început, în anii 1990, ca paj al răposatului baron Dumitru Sechelariu, căruia îi căra geanta).

Noul secretar de stat spune că Autostrada Iași – Tg. Mureș, deja finanțată prin PNRR, nu e „fezabilă” și că trebuie mutată finanțarea pe alt proiect, al Autostrăzii Bacău – Brașov!

Bunduc a anunțat public că pentru el importantă e Autostrada Bacău – Brașov, și nu Autostrada Târgu Mureș – Iași, deși aceasta din urmă a fost deja negociată cu Comisia Europeană și inclusă în finanțarea prin PNRR, iar lucrările la cele două capete ale șoselei de mare viteză ar trebui să înceapă!

Acum doar o săptămână, Bunduc își făcea declarația de intenții în Ziarul de Bacău, înainte de a prelua mandatul la Transporturi: “Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Brașov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaților, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers și Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanțată din fonduri europene!“.

În acest moment, la nici două luni după venirea Guvernului PSD-PNL, s-a instituit un haos total în planul construcției de autostrăzi, plan elaborat cu greu anul trecut și pentru care s-au purtat negocieri luni în șir ca să fie convinsă Comisia Europeană să-l finanțeze.

Transporturile au fost date pe mâna PSD, care l-a numit pe Sorin Grindeanu ca ministru. Fostul premier Florin Cîțu l-a pus șef la CNAIR pe omul oligarhului lui Dan Voiculescu, moment din care s-a pus frână la absolut toate lucrările, licitațiile și studiile.

În două luni, PSD a făcut praf proiectele de unire a provinciilor istorice cu autostrăzi. Din Autostrada Ploiești – Siret a rămas doar bucata Ploiești – Buzău, iar Grindeanu a anunțat că nu semai face Autostrada Ploiești – Brașov

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au scos din planul de construcție partea din Moldova a Autostrăzii Ploiești – Siret. În noua formulă a PSD, autostrada se oprește la Buzău, nemaipomenindu-se nimic de restul rutei care continua, inițial, spre Focșani – Siret.

Acum doar două zile, Sorin Grindeanu a venit cu altă veste proastă: nu se mai face nici autostrada Ploiești – Brașov! El a dat vina pe fostul ministru Cătălin Drulă, de la USR, ca să spună că în următorii 5 ani nu se poate face nimic, dar ulterior a ieșit la iveală că acuzațiile erau nefondate.

Tot Grindeanu a anunțat că drumurile expres și șoselele de centură care ocolesc orașele nu se mai fac de către Guvern, ci vor fi date pe mâna baronilor locali!

Societatea civilă din Moldova care luptă pentru conectarea acestei provincii istorice cu restul țării – condiție fundamentală ca zona să poată fi scoasă din sărăcie – e de-a dreptul șocată de schimbările făcute de PSD. Asociația „Moldova vrea Autostradă” a trimis deja o scrisoare deschisă către Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu, cerând ca ostilul Bunduc să nu fie pus secretar de stat la Transporturi. Conform membrilor Asociației, s-a dovedit deja că PSD-istul e pionul unui grup de interese care vrea să stopeze Autostrada Târgu Mureș – Iași.

Cererile n-au fost ascultate și acum de Autostrada Tg. Mureș – Iași ar trebui să se ocupe tocmai dușmanul acestui proiect!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

* Într-un cincinal, „specialii” au păpat de la buget peste 8,6 miliarde de euro. Într-un singur an, au consumat cât 7 ministere la un loc

* Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* GRIGORE CARTIANU: Dracii (Povești la gura sobei)

* „Plugușor” șocant al PSD despre aliați: „S-a sculat mai an / Prezident sasan / Și-a încalecat / Pe un cîț drogat, / Cu pene de graur, / Cu foame de aur, / Cu frâu securist, / Cu jeg PNL-ist“

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Șumudică l-a dat afară pe nepotul lui Erdogan!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here