Demisia la pachet a tandemului Florin Cîțu (președinte) – Dan Vîlceanu (secretar general) a creat un vid de putere la vârful Partidului Național Liberal (PNL). Până la Congresul extraordinar de duminica viitoare (10 aprilie), președinte interimar va fi Gheorghe Flutur, cel mai vârstnic dintre cei patru prim-vicepreședinți.
Gheorghe Flutur (61 de ani) va gira funcție de președinte interimar al PNL timp de o săptămână, până la Congresul extraordinar al partidului, care va fi organizat duminică, 10 aprilie.
Decizia de numire a lui Flutur, pentru a conduce partidul timp de o săptămână, va fi oficializată duminică la vârful conducerii PNL. Funcția de președinte a devenit vacantă după ce Florin Cîțu (50 de ani) a demisionat, sâmbătă, la presiunea celor care l-au instalat – tot cu „forcepsul Iohannis” – la Congresul din 25 septembrie 2011.
Dintre cei patru prim-vicepreședinți – Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Rareș Bogdan -, cel desemnat să conducă partidul în această săptămână tumultuoasă va fi președintele Consiliului Județean Suceava, decanul de vârstă al „grupului celor 4” și prim-vicepreședintele cu cea mai mare vechime în partid.
Congresul extraordinar al PNL va fi organizat pentru instalarea actualului premier, Nicolae Ciucă, în funcția de președinte. Voința lui Klaus Iohannis este lege pentru liberali.
Artizanii debarcării lui Cîțu sunt prim-vicepreședinții Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan, adică exact cei care l-au susținut vehement pe același Cîțu să preia șefia PNL anul trecut.
Consiliul Național al PNL se va întruni duminică, 3 aprilie, pentru a convoca un Congres extraordinar pe 10 aprilie.
Și Dan Vîlceanu a plecat de la șefia PNL: nu mai e secretar general, nu va mai fi nici ministru
Dan Vîlceanu (43 de ani) a confirmat sâmbătă, la sediul PNL, că și-a dat demisia din funcția de secretar general PNL, așa cum anunțase încă de vineri. Ca și prietenul său Florin Cîțu, acesta contestă decizia liderilor din partid de a ține un Consiliul Național pentru convocarea unui Congres extraordinar, astfel încât să schimbe conducerea formațiunii politice. Vîlceanu spune că decizia nu a fost luată statutar.
Vîlceanu spune că va discuta zilele următoare cu premierul Nicolae Ciucă pentru a-și înainta demisia și din funcţia de ministru al Investiţiilor și Proiectelor Europene. El a adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.
Dan Vîlceanu: „Voi avea o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă şi, în urma acestei discuţii, aş vrea să-mi înaintez demisia şi din funcţie de ministru al Investiţiilor şi Fondurilor Europene. Am în vedere faptul că am plecat într-o echipă – care, ca orice echipă, se baza şi pe încredere – şi sunt convins că la momentul ăsta nu mai putem vorbi de încrederea şi coeziunea de care este nevoie într-o echipă guvernamentală. Voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest. Nu am avut o discuţie, nici nu aveam de ce să am o discuţie legată de partid cu domnul Ciucă”.
Deocamdată, singurul nume vehiculat pentru a prelua funcția de secretar general în PNL este ministrul de Interne, Lucian Bode.
Dan Vîlceanu explica vineri de ce ședința majorității liderilor PNL a fost nestatutară: „Secretarul general n-a primit o solicitare din partea celor care spun că au făcut o ședință astăzi. A primit președintele partidului solicitări pentru a convoca. Conform regulilor, nu poți convoca o ședință în aceeași zi. Tot timpul am respectat această regulă. Ședințele au fost măcar a doua zi, ca toți colegii să aibă timp să vină, să-și facă un punct de vedere referitor la problemele discutate. Ședința convocată mâine este una statutară și chiar s-a făcut referire, în anunțul pe care l-am dat, la solicitările pe care președintele partidului le-a primit pentru a convoca o ședință. În urma solicitărilor, președintele partidului a luat decizia să convoace mâine o ședință BEx, așa cum spune Statutul și cum sunt regulile pe care le-am avut până acum în PNL”.
Din pacate suntem tentati sa dam atata importanta circului politic…Eu nu vad, in esenta, decat mafia postdecembrista prefacandu-se ca practica democratia. Cand, de fapt, noi avem acelasi partid care trebuie sa fie la guvernare: mafia pcr-isto securista vopsita in PSD si cu cateva ramuri fals numite PNL, PNTcD, USR etc, ce apar ca formatiuni de opereta, oricat de flamboiante la un moment dat…sa parem si noi ca avem multipartidism. E doar un circ tolerat, iar cand o ramura de-astea face pe nebuna prea tare, pac, au loc rupturi, drame, personajele cheie sunt compromise, puse pe frigare, gata, se alege praful de ele si TOT PSD apare ca limanul salvator. Cu care nu se stie incotro o va lua-o Romania. Cam greu sa crezi ca spre valorile occidentale.Mai degraba tergiversarea progresului catre civilizatie…duplicitatea vest-est…tolerarea clovnilor pro-rusi…mizerii de-astea
Să vă ia dracul ,adică putin!!..v-ați făcut de râs nenorociților, acum 6 luni urla ca disperatul curcubeul de la tribună în favoarea lui Pârțu…acum și-a primit punguța cu 30 de arginți și vaselina parfumată si a trecut de partea inamicului….
SINISTRUL flutur SI SINISTRUL bode „CAPI” LA PEEENEEEELEEE….