marți, mai 28, 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion anunță „suspendarea pentru o perioadă“ a finanțatorului său Marius Lulea,...

George Simion anunță „suspendarea pentru o perioadă“ a finanțatorului său Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, după ce acesta l-a atacat pe Cozmin Gușă

-

George Simion a anunțat duminică seară, în direct, la Realitatea Plus, suspendarea din funcție „pentru o perioadă“ a lui Marius Dorin Lulea, prim-vicepreședintele AUR și finanțatorul din umbră al partidului. Întrebat de moderatoarea Anca Alexandrescu dacă a vorbit înainte cu restul conducerii AUR, Simion a răspuns că n-are nevoie de aprobarea lor, pentru că el e șeful.

Marius Dorin Lulea (43 de ani) făcuse declarații critice la adresa putinistului Cozmin Gușă, subliniind că nu acesta, ci Mihai Enache este candidatul AUR la Primăria Capitalei.

Gușă se autoproclamase candidat AUR la primărie, iar Simion spusese că partidul îi măsoară șansele în sondaje, deși oficial Enache era deja anunțat candidat.

Simion îl susține pe Enache la Primăria Capitalei, dar ar candida și el puțin. De Gușă a uitat

Știindu-se susținut de George Simion, Cozmin Gușă a reacționat agresiv. Sâmbătă, el l-a numit „dobitoc“ pe Marius Dorin Lulea, care propusese ca liderii organizațiilor județene ai AUR să fie testați cu detectorul de minciuni, pentru a-i depista pe trădători.

- Advertisement -

Pus în situația de a alege între cei doi, Simion l-a „tamponat“ pe finanțator și joacă alba-neagra cu candidatura lui Gușă: „Nu am făcut niciun balet, nu sunt un om care să fie teleghidat. Nu vorbește nimeni peste mine, Marius Lulea nu va mai fi prim-vicepreședinte“.

În același timp, George Simion a spus că-l va susține pe Mihai Enache, candidatul inițial al AUR la primărie, contrazicându-se însă peste doar câteva momente.

El a reconfirmat ce a spus și cu alte ocazii, că nu exclude posibilitatea de a candida la Președinția României, adăugând însă că ar putea participa chiar la alegerile pentru Primăria Capitalei!

- Advertisement -

Dedesubturile implicării lui Lulea în AUR. Președinte și fondator cu afaceri în Transnistria, acuzat că stoarce bani și finanțează ferme de troli și rețele de site-uri de propagandă

Marius Dorin Lulea, omul care finanțează AUR – în ciuda faptului că Simion a negat acest lucru duminică, la Realitatea Plus –, are de multă vreme legături tulburi cu Rusia. El a făcut o parte din avere prin afaceri în Transnistria, zonă separatistă din Republica Moldova controlată de Moscova. În urmă cu câțiva ani a primit contractul de renovare a blocului din Piața Charles de Gaulle, din București, care e proprietatea Federației Ruse (fostul „bloc sovietic”, în care sunt cazați sau lucrează mulți angajați ai Ambasadei Rusiei și oameni de afaceri ai regimului Putin).

Pe când încă mai era membră AUR, Diana Iovanovici-Șoșoacă acuza: „Toți membrii AUR din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment (februarie 2021 – n. red.), în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel care-i aparține“.

Un an mai târziu, în 2022, deputatul Ciprian Ciubuc, demisionar din AUR, făcea noi dezvăluiri: „În spatele mașinăriei AUR există o fermă de troli și programe de zeci de mii de euro, plătite pentru roboței care răspund automat. Mai mult decât atât, AUR are o rețea de site-uri de propagandă a partidului, inclusiv pro și anti-AUR, pentru a ține în primele știri activitățile lui Simion și AUR. Practic, toate aceste contracte cu presa… În loc să plătim către presa liberă, noi plăteam lui Marius Lulea. Și atunci, noi am contestat să mai plătim aceste sume, automat făcând o gaură în partid de 15.000 de euro”.

Marius Dorin Lulea este, practic, fondatorul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). De alfel, în acte, el a fost și primul președinte al partidului.

Într-o clădire a lui Lulea, din Tunari (județul Ilfov), se află și sediul AUR. Același Lulea i-a asigurat o lucuință, gratis, timp de mai mulți ani, lui George Simion. Și tot Lulea i-a dat salariu timp de 10 ani aceluiași George Simion, angajându-l fictiv la una din firmele sale de construcții.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Am ajuns în situația Greciei: cel mai mare deficit și cea mai mare inflație din UE! Ultimul trimestru din 2023 s-a terminat cu minus 6,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a blocat și a treia tranșă din PNRR. 2,7 miliarde de euro sunr „în aer” din cauza refuzului Guvernului PSD-PNL de a face reforme

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -