Generalul Shirreff, ex-adjunct NATO, către britanici: “E posibil ca în curând să fim în război cu Rusia”

0
9583
Imaginile cu invazia rusească a Ucrainei șochează întreaga lume

În timp ce, la București, președintele Iohannis dă asigurări că România „nu va fi atrasă” în războiul din Ucraina, experții și responsabilii militari din Occident văd lucrurile cu totul altfel. Generalul Sir Richard Shirreff, fostul comandant adjunct al forțelor NATO, a avertizat joi poporul britanic, într-o intervenție la BBC Today preluată de Daily Mail, să se aștepte la posibilitatea ca, în curând, țara să fie în stare de război cu Rusia!

Cuvintele generalului Shirreff sunt ca un duș rece pentru oricine le ascultă: Dacă Rusia pune un singur picior în teritoriile NATO, suntem TOȚI în război! Există o posibilitate ca noi, ca națiune, să fim în curând în război cu Rusia. Ar trebui să decretăm mobilizarea și să întărim Estul”.

Marea teamă este legată de țările baltice, care vor deveni următoarea țintă a lui Putin după ocuparea Ucrainei. Generalul Shirreff avertizează că atacul asupra acestor foste republici sovietice va declanșa Al Treilea Război Mondial

Principala temere a fostului adjunct al NATO se leagă de planurile lui Putin de a reface URSS. Nu există de-acum nicio îndoială cu privire la aceste intenții, dictatorul rus le-a exprimat public, direct și fără perdea, iar după anexarea mascată a Belarusului și a Kazahstanului, acum există invazia militară a Ucrainei.

Țările baltice, aflate azi în NATO, au fost și ele republici sovietice. Așadar, vor deveni țintele următoare ale Rusiei.

Sir Richard Shirreff a vorbit, la BBC, în termeni care amintesc de discursurile lui Churchill la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial: Noi, ca țară, trebuie să înțelegem că securitatea noastră nu începe la stâncile albe de la Dover. Începe în pădurile din Letonia, Lituania și Estonia”.

Generalul avertizează că premierul britanic Boris Johnson „trebuie să-și schime fundamental modul de a gândi”, averizând că Putin este hotărât să restaureze URSS.

Întrebat de jurnalistul Nick Robinson dacă britanicii trebuie să se aștepte ca fiii și nepoții lor să fie trimiși la luptă împotriva rușilor, Sir Richard Shirreff a răspuns: „Absolut! Articolul 5 al Alianței NATO spune că un atac asupra unuia este un atac împotriva tuturor, așa că trebuie să ne schimbăm modul de a gândi fundamental. De aceea spun că apărarea noastră nu începe în Marea Britanie, ci la frontierele NATO. Este foarte posibil ca el (Putin – n. red.) să intre în țările NATO și să înceapă un război cu 30 de țări!”.

„Trebuie să ne gândim la ce e mai rău. E un sentiment de groază teribilă față de ceea ce e pe cale să se întâmple cu poporul ucrainean”

Fostul comandant adjunct al NATO a menționat însă că alianța nu poate desfășura trupe în Ucraina „pentru că ar însemna să grăbim izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial”.
Generalul a încheiat: „Ar trebui să mobilizăm forțele, atâtea câte avem, pentru că mă tem că dulapul este destul de gol după mai bine de un deceniu în care am tot redus bugetul. Guvernul nostru trebuie să examineze cu atenție ce trebuie făcut pentru a întări Estul și a trimite cel mai puternic semnal că NATO este pregătită și dispusă să-și apere teritoriul“.

Vorbind despre situația militară din acest moment în Ucraina, generalul Shirreff spune că se aștepta la evoluția actuală: „Rușii nu stau degeaba. Vor căuta să desfășoare o forță copleșitoare, așa că trebuie să ne gândim la ce e mai rău. Vor fi atacuri multiple de pe diferite axe. Aceasta este o ofensivă militară în toată regula pentru a ocupa Ucraina. Nu e nicio surpriză și există o tristețe profundă și un sentiment de groază teribilă față de ceea ce este pe cale să se întâmple cu poporul ucrainean. Și cred că trebuie să presupunem că nu este vorba de Rusia care mușcă o bucată din Ucraina – de exemplu, stabilirea unui coridor terestru în Crimeea. Trebuie doar să ascultați ce spune Putin din 2014, care consideră că cel mai potrivit acord de securitate pentru Europa este o nouă Ialta. El vede Rusia dominând Europa de Est așa cum a făcut-o Uniunea Sovietică în perioada comunistă. Acest lucru a fost clar de ceva timp – dar oamenii care ar fi trebuit să asculte au ignorat acest lucru”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* DOCUMENT. Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni, când a semnat decretul privind independența regiunilor Donețk și Lugansk

* A început războiul! Rusia a declanșat „invazia totală a Ucrainei”, din 3 direcții. Explozii în marile orașe, inclusiv Kiev, iar Harkov e sub presiune. Boris Johnson: „Putin a ales calea vărsării de sânge”

* Rusia susține că a lichidat apărarea antiaeriană a Ucrainei. Kievul anunță că a doborât un elicopter și 5 avioane rusești. Bombardamente în toată Ucraina

* „Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

* VIDEO. Din Transnistria se lansează rachete asupra Ucrainei! În teritoriul separatist moldovean staționează trupe rusești

* Panică la Kiev, coloane interminabile cu mașini care fug spre Vest. Rușii au intrat în Ucraina din 4 direcții, sute de tancuri vin dinspre Belarus spre Kiev

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* Mircea Lucescu: „Nu plec din Kiev. Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia la Donețk, în 2014”

* Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here