vineri, mai 31, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGeneral american: „Atacul Corpului Voluntarilor Ruși în Belgorod a fost un raid...

General american: „Atacul Corpului Voluntarilor Ruși în Belgorod a fost un raid care și-a atins toate scopurile. Rușii din zonă s-au c… pe ei de frică“

-

Atacul executat zilele trecute de forțe autointitulate de rezistență împotriva regimului Putin în regiunea rusească Belgorod, de la granița cu Ucraina, are toate caracteristicile unui raid, nefiind vorba de o operațiune ofensivă, explică generalul american în retragere Mark Hertling, fost comandant al forțelor SUA în Europa. Operațiunea și-a atins toate obiectivele, transmițând un mesaj pentru Putin și făcându-i „să se c… pe ei de frică“ pe rușii din zonă, scrie ofițerul american.

Pe contul său de Twitter, Mark Hertling explică pe scurt și foarte clar în ce constă raidul din punctul de vedere al doctrinei militare, la ce folosește și ce efecte poate urmări. Generalul spune că mica forță autointitulată „Corpul Voluntarilor Ruși“ ori „Legiunea Libertății din Rusia“ a lovit rapid, s-a retras fără pierderi semnificative și a generat o perturbare a strategiei militare a regimului Putin și va obliga Moscova la o relocare a forțelor sale de-a lungul întregii frontiere cu Ucraina.

Mai jos, explicațiile generalului Mark Hertling: de ce operațiunea din Belgorod este un raid, ce s-a urmărit și ce s-a obținut cu această manevră și la ce ne putem aștepta mai departe.

„A surprins grănicerii ruși și Ministerul Apărării. I-a speriat pe cetățenii ruși locali de s-au c… pe ei. A trimis un mesaj lui Putin. A parcurs distanțe mari cu puține victime. A provocat relocarea forțelor rusești

- Advertisement -

„Ieri am afirmat că atacul «Corpului Voluntarilor Ruși» sau «Legiunea Libertății din Rusia» în regiunea Belgorod / Bilhorod a fost probabil un raid.

Din punct de vedere doctrinar, un raid este definit ca fiind un tip de atac limitat cu un scop specific.

Deși nu dispun de informații suplimentare cu privire la această incursiune în Rusia, cred în continuare că este vorba de un raid.

- Advertisement -

Raidurile sunt folosite pentru a amenința sau a cuceri un obiectiv limitat, provoacă mișcări ale inamicului pentru a se apăra împotriva raidului și, de obicei, sunt de scurtă durată, executate cu o forță mică.

Forțele implicate în raid se susțin singure (nu este nevoie de o linie de aprovizionare logistică) și, după ce își ating obiectivul (obiectivele), se retrag rapid.

Un raid surprinde inamicul, îl abate de la planul său și provoacă confuzie.

Fără informații suplimentare, cred că a fost un raid rapid și limitat.

Cred că vor:

  1. Rămâne pe loc între 48-96 de ore, apoi se vor retrage,
  2. Se vor susține singuri pe poziții (fără operațiuni de realimentare),
  3. Încerca să-și limiteze numărul de pierderi.

Dacă acesta a fost un raid, și-a atins TOATE obiectivele:

  1. A surprins grănicerii ruși și Ministerul Apărării.
  2. I-a speriat pe cetățenii ruși locali de s-au c… pe ei.
  3. A trimis un mesaj lui Putin.
  4. A parcurs distanțe mai mare cu puține victime.
  5. A provocat relocarea forțelor rusești.

Indicatorii care arată că acesta este un raid vor fi dacă/când forța se va retrage înapoi în Ucraina.

Este posibil să mai existe și alte astfel de raiduri / fente / demonstrații, pentru a aduna mai multe informații despre dispozitivele forțelor rusești și prioritățile de întărire.

Bine lucrat!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

Pe cine-a invitat Ciutacu în studio: Marina Tauber, pe lista UE de sancționare a persoanelor care vor să destabilizeze Republica Moldova

VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Iresponsabilitate criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -