Furie și intrigi în PSD. Dragnea și-a transformat ibovnica într-o Elena Ceaușescu. Cine se pune cu ea, e executat!

7
6713
Dragnea a adus-o pe Irina Tănase la Congresul PSD din martie 2018

Există informații care vorbesc despre rolul tot mai activ al Irinei Tănase (26 de ani) în intrigile din interiorul PSD. Irina Tănase este „fata pe care o iubește” Liviu Dragnea (56 de ani), stăpânul absolut al partidului.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a scris luni, 4 martie, că mulți fruntași PSD au fost eliminați din partid pentru că n-au executat ordinele junei cu ambiții mari în sforăriile de partid. „S-a ajuns atât de departe, încat iubita lui Dragnea și-a permis să se comporte ca o Elena Ceaușescu în raport cu greii PSD-iști, care au plătit cu funcția refuzul de a bate din călcâie în fața Irinei”, a scris Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Nu e prima semnalare a unei asemenea ecuații de putere în PSD. Recent, în ședința Comitetului Executiv al partidului – celebrul CEx -, președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, i-a spus în față lui Liviu Dragnea că „nu se poate să conducă partidul cu Arsene și Tănase”. Este vorba de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și de Irina Tănase, ibovnica liderului PSD.

Martie 2018, Congresul PSD: Irina Tănase, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea

Prima voce importantă din partid care a invocat implicarea în decizii a Irinei Tănase a fost primărița Capitalei, Gabriela Firea, în septembrie 2018. „Deciziile importane, majore trebuie să fie întâi dezbătute, nu să ne trezim în fața faptului împlinit și pe urmă să decontăm, cum s-a întâmplat cu Ordonanța 13. Se dăduse foc la țară și domnul Dragnea a zis că nu știe nimic și nu știe cine a dat acea ordonanță de urgență, că el era în SUA și arăta cu degetul către colegul nostru Iordache. Credeți că domnul Iordache a făcut de capul lui acea ordonanță de urgență?! Eu mă îndoiesc sincer și vă asigur că n-a făcut-o de capul lui. Colegul mi-a zis că nu crede că se mai putea îmbunătăți comportamentul domnului Dragnea, că e schimbat de un an jumătate, că a încercat și el să-i zică, dar că la ultimele discuții nu a mai participat și că a vorbit cu doi consilieri și cu prietena dumnealui. Credeți că e corect să conducă partidul prietena dumnealui cu doi consilieri?”, a întrebat Firea, retoric.

O sursă de încredere din PSD dezvăluie că și prietenia tot mai strânsă dintre Liviu Dragnea și Ionel Arsene, baronul de Neamț, are legătură cu Irina Tănase. În ultimul an, aceasta a dezvoltat o prietenie solidă cu Arsene, influențându-l și pe șeful partidului în acest sens.

Aceeași sursă susține că Lia Olguța Vasilescu a intuit de la început rolul Irinei Tănase în ecuația de putere din PSD, de aceea a cultivat-o cu atenție, chiar dacă i-ar fi scos ochii. Prin Irina Tănase, Olguța Vasilescu a căpătat și mai multă putere în interiorul PSD.

În schimb, cei care s-au arătat iritați că-i sună Irina Tănase, care nu are nicio funcție în partid, au fost îndepărtați din nucleul decizional, iar unii chiar excluși.

O altă sursă, apropiată de conducerea PSD, susține că Irina Tănase participă des la întâlnirile de culise, inclusiv la cele găzduite de Palatul de la Scroviștea, „bârlogul” preferat al lui Liviu Dragnea. Ea se implică în discuțiile politice, iar uneori preia mesajele lui Dragnea și le transmite unor fruntași PSD din teritoriu.

Țapardel, Irina, Vasilica

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

  1. Oamenii sa iasa la „miting contra PDS-ALDE-UDMR” pe 26 mai la algerile parlamentare si sa le arate tradatorilor de tara ca nu sunt alaturi de ei!!!! ROMANIA FARA CORUPTI, PE 26 MAI!!!!

  2. Cum sa nu se duca tara de rapa daca e condusa de o tiitoare? Nici macar nevasta!
    Cum sa mearga lucrurlle bine, cand institutiile sunt date sa fie conduse de niste individe dubioase?

  3. Liviu Dragnea sa zică mersi dacă i se da doar un șut in fund! O sa vadă acest nenorocit de individ intrat taras in anul 2900 de la PD-L – ul lui Traian Băsescu ( a luat toate relele de la acestpolitician) și va duce PSD la sub20%.
    Ma Mir ca cei din jurul lui Liviu Dragnea stau și nu fac nimic și se complac in toate aceste mârșăvii ale acestui individ care are probleme de ordin psihic.Mai Liviu Dragnea pleacă din politica pana când nu vei primi un șut in fund!

  4. Măcar Liviu Dragnea cunoaște ca cine rămâne mult timp in fruntea partidului fie el și PSD are soarta de a zbura din partid dar prietena lui Livache nivi măcar nu era născuta când a căzut Ceaușescu. Cred ca ar trebui școlită aceasta duduie care sper sa nu-și facă un job din partid!
    Mai bine i-ar spune lui Livache sa plece amândoi cât mai repede pana nu între revoluționarii romani in sediul PSD sa-Și facă un selfie cu cei doi politicieni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here