Acasă Lumea America E groasă, la Casa Albă! Se strânge laţul în jurul lui Trump,...

E groasă, la Casa Albă! Se strânge laţul în jurul lui Trump, obligat să scoată la iveală secretele relaţiei cu Putin

O puternică comisie parlamentară americană, condusă de democrați, a lansat luni o vastă anchetă asupra lui Donald Trump, cerând documente de la 80 de personalități și organizații, printre care fiii președintelui republican, Eric și Donald Jr., precum și ginerele său, Jared Kushner, scrie AFP.

UPDATE 21:25 Trei puternice comisii ale Camerei reprezentanților au cerut Casei Albe să comunice detaliile întâlnirilor și discuțiilor dintre Donald Trump și Vladimir Putin.

Donald Trump a stârnit polemică după un summit cu Vladimir Putin din iulie 2018, în care i-a luat apărarea lui Putin, a cărui țară este acuzată de ingerințe în campania prezidențială din 2016.

În ianuarie, Washington Post a scris că nu există niciun raport detaliat despre discuțiile pe care Donald Trump le-a avut cu Vladimir în cinci locuri diferite în cursul ultimilor doi ani. Informații pe care Congresul are „datoria constituțională” să le verifice, au afirmat cele trei comisii.

Comisia Juridică a camerei inferioare a Congresului anchetează suspiciuni de „îngrădire a justiției, corupție și alte abuzuri de putere din partea președintelui Trump, a asociaților săi și membri ai administrației sale”, potrivit unui comunicat de presă citat de Hotnews.

Comisia a contactat 81 de persoane și organizații, printre care Allen Weisselberg, directorul financiar al Trump Organization, avocatul personal al președintelui Jay Sekulow, foști responsabili ai Casei Albe precum Steve Bannon, Sean Spicer și Hope Hicks, precum și fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

Comisia cere livrarea documentelor până în 18 martie.

„În ultimii ani, președintele Trump nu a dat socoteală pentru atacurile sale aproape zilnice împotriva regulilor și normelor noastre legale, etice și constituționale fundamentale”, a scris președintele democrat al acestei comisii, Jerrold Nadler.

„E vorba de o perioadă critică pentru națiunea noastră și avem responsabilitatea de a ancheta”, a continuat el.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările