BREXIT: Boris, o victorie cât o înfrângere. „Marea Britanie a devenit o țară mică! E slabă în comparație cu UE”

3
2930
Boris Johnson si catelul Brexit
Boris Johnson după bucuria victoriei se trezește la realitate. Marea Britanie a devenit o țară mică

La 31 ianuarie, Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, iar în decurs de un an trebuie să încheie un acord comercial cu UE astfel încât să nu fie impuse taxe pe tranzacțiile comerciale.

Michel Barier, negociatorul-șef UE cu Marea Britanie, anunță că partea europeană nu face compromisuri, iar o ruptură totală nu este exclusă.

Deși Boris Johnson le „vinde” britanicilor ieșirea din UE ca o mare victorie, poziția Londrei s-a șubrezit mult în ce privește negocierea unui nou acord comercial.

Uniunea Europeană are mult mai puțin de suferit decât Regatul Unit în cazul în care nu se va ajunge la încheierea unui acord comercial.

„Marea Britanie este acum o țară mică. Are o poziție slabă în negocierea cu UE. Nu-și mai poate impune punctul de vedere. Influența ei a scăzut vizibil”, a declarat Leo Vardkar, premierul Republicii Irlanda, membru UE, citat de Daily Mail.

”Prima fază este de-acum încheiată şi trebuie să reconstruim totul”, a declarat Michel Barier cu patru zile înainte de divorţ, într-o conferinţă de presă, la Dublin, unde a discutat cu premierul irlandez Leo Varadkar, citat de News.ro.

”La sfârşitul anului (…), dacă nu avem un acord, vom ieiș din rutina obișnuită”, a subliniat el.

”Trebuie să înfruntăm riscul și să fim conștienți că ne aflăm pe marginea prăpastiei, mai ales în domeniul comerţului”, a avertizat el.

În lipsa unui acord comercial, relaţiile economice dintre Bruxelles şi Londra urmează să fie reglementate de reglementările Orgaizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), mai puţin avantajoase, întrucât ele impun taxe vamale mărfurilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moartea lui Kobe Bryant. Cine sunt cele 9 victime din elicopterul prăbușit

* VIDEO. Ultimul zbor al lui Kobe Bryant și al fiicei sale de 13 ani. De ce s-a prăbușit elicopterul?

* Legendarul Kobe Bryant a murit la 41 de ani, alături de fiica sa de 13 ani. Mergeau să joace baschet, dar s-au prăbușit cu elicopterul

* Ana Birchall a învins-o pe Lia Savonea și a divorțat de PSD. În curând, logodna cu PNL!

* VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Renuțarea la inelul de logodnă, un nou mesaj al Irinei Tănase către Dragnea. Relația dintre cei doi, pe butuci

3 COMENTARII

  1. Boris Johnson le vinde gogoși britanicilor!!!
    Bețivul asta a reușit sa facă praf acest Regat Unit împreuna cu alt bețiv ordinar Nigel Farage care și-a luat talpasita la americani care au lucrat cu mukt spor la cea mai mare mizerie făcută UK de la al doilea război mondial încoace!!!
    Or sa vadă ei pe dracu!!!

  2. Asta se întâmplă când pui la butoanele de comandă ale țării toți neaveniții, toți nebunii scăpați din cămașa de forță ! Îmi pare rău de ceea ce i se întâmplă Marii Britanii (datorită rezistenței căreia, în cel de’al 2’lea război mondial, cu sprijin american, Europa a scăpat ‘la mustață’ de dominația terorismului malefic hitlerist !) dar, din păcate, i se întâmplă cu sprijinul majorității poPULAției cu drept de vot (majoritate care este cel puțin la fel de bolnavă precum maleficul dezaxat Bo(u)Bo(u) !

  3. UK devine o tara mai mica, dupa iesirea din UE, acum doar ca simbol, insa maine-poimaine s-ar putea confrunta la propriu cu situatia de a fi o tara mai mica, referendumul Scotiei bate la usa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here