Rareş Bogdan, replică tăioasă pentru Vosganian: „Nu înţelege ce-i cu pensiile speciale, pur şi simplu nu înţelege”

2
5124

UPDATE. Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat, marţi, un proiect de lege în acest sens. Printre categoriile care vor rămâne fără privilegii se numără parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii. Legea va merge acum la promulgare, dar va putea fi contestată la CCR.

Camera Deputaţilor a început, marţi, de la ora 14.00, sesiunea extraordinară în care a dezbătut proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, pe fondul protestelor magistraților și grefierilor; multe instanțe și parchete din țară și-au suspendat activitatea, cerând să fie menţinute pensiile speciale.

În cadrul dezbaterilor, parlamentarii din PSD, ALDE şi din alte grupuri au repetat discursul populist care a permis devalizarea bugetului de stat prin măsuri gen pensii speciale.

Varujan Vosganian, ca-n vremuri de dezmăţ pe banii românilor

Cel mai vocal a fost Varujan Vosganian, senator ALDE şi fost ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu din 2008, când a aprobat o măsură criminală pentru stabilitatea României: majorarea pensiilor în plină criză globală!

Atunci, bugetul de stat nu avea bani nici pentru plata pensiile nemajorate, dar Vosganian şi Tăriceanu au mărit „special” gaura financiară, din motive electorale, dar şi pentru a săpa groapa anticipat următorului Guvern Boc.

Astăzi, uitând de atacul la siguranţa financiară a statului la care a fost părtaş în 2008, dar şi ulterior prin măsuri de dezmăţ bugetar gen pensii speciale, Vosganian a revenit la manipularea clasică de la tribuna Casei Poporului, aruncând vina pe cei care n-au nicio vină pentru gravitatea situaţiei din finanţele publice româneşti: pe Rareş Bogdan şi Dacian Cioloş!

„Eu nu votez nicio lege pana ca Rares Bogdan si Dacian Ciolos nu vor cere Comisiei Europene, in numele PNL si USR, sa taie indemnizatiile de vechime ale parlamentarilor europeni. Cu alte cuvinte esti privilegiat daca iti faci treaba la Bruxelles. Atunci hai sa ne mutam cu Parlamentul la Bruxelles. Asta daca vorbim de ipocrizie. Apelul meu este pentru Dacian Ciolos, pentru acest club iacobin USR si pentru PNL”, a spus Varujan Vosganian, într-un derapaj populist frate cu nesimţirea.

Rareş Bogdan: „Ce legătură are una cu alta?!”

Liderul grupului de europarlamentari români în forul continental i-a dat marţi o replică dură senatorului ALDE Varujan Vosganian. Contactat de ziaristii.com, Rareş Bogdan a spus:

Rareş Bogdan, în Parlamentul European

„Păi ce legătură are una cu alta? E ca şi când ai spune că trebuie să renunţe şi zugravul, şi doctorul la pensie că aşa vrea Varujan Vosganian. Iar noi aici, în Parlamentul European, NU vom avea pensii speciale, ci pensii bazate pe contributivitate. Având salarii mai mari, evident că vom avea probabil şi pensii proporţionale cu venitul. Dar el nu înţelege, pur şi simplu nu înţelege şi doreşte să păstreze o situaţie anormală în România, care persistă de ani de zile. Da, e firesc să existe pensii aici, la Parlamentul European, dar atenţie: ele se bazează strict pe contribuţia pe care o lăsăm lunar la Fondul de Pensii al Parlamentului UE, aproximativ 2.000 de euro”, a declarat Rareş Bogdan pentru ziaristii.com.

Declaraţii ale altor parlamentari la dezbaterea din Camera Deputaţilor

Cristian Seidler, USR: „Primul proiect pe care l-am inițiat ca parlamentar, în 2017, a fost pentru abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Considerăm că peștele de la cap se-mpute și spectacolul de azi este edificator. Dacă vă doriți într-adevăr eliminarea pensiilor speciale, veți face astfel încât legea să fie constituțională, nu doar să ne facem că vrem adoptarea legii.  Jurisprudența este foarte clară”

Marius Pașcan, PMP: „PMP a înregistrat un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale încă din 2018. Am adunat sute de mii de semnături. Principiul contributivității trebuie să primeze. PMP va înregistra un proiect legislativ pentru eliminarea subvențiilor acordate partidelor politice”

Florin Roman, PNL: „Azi nu mai sunteți partidul specialilor. Azi va trebui să ascultați vocea oamenilor, care v-au trimis în opoziție”

Alfred Simonis, PSD: „PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale chiar cu riscul ca Dacian Cioloș și Rareș Bogdan să rămână singurii beneficiari de pensii speciale de 10.000 de euro”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Moartea lui Kobe Bryant. Cine sunt cele 9 victime din elicopterul prăbușit

* VIDEO. Ultimul zbor al lui Kobe Bryant și al fiicei sale de 13 ani. De ce s-a prăbușit elicopterul?

Legendarul Kobe Bryant a murit la 41 de ani, alături de fiica sa de 13 ani. Mergeau să joace baschet, dar s-au prăbușit cu elicopterul

* Renuțarea la inelul de logodnă, un nou mesaj al Irinei Tănase către Dragnea. Relația dintre cei doi, pe butuci

* Dezvăluiri. Se simte mâna Moscovei în protestul de la Craiova împotriva frecvenței 5G. România, o țintă pentru Putin

2 COMENTARII

  1. Din banii cui dai tu 2000 de euro la fondul de pensii ???…aud????.. din banii lui hoandră ?…din banii proștilor din țară ,din taxe și impozite….din contribuția României la bugetul uniunii…. așa că ți-a tras-o Vosganian…și ce mare rahat faci acolo,…dai cu gura ca la jocuri de putere…bla,bla,bla…. atunci îți meriti banii,când intrăm în Schengen…. până atunci ciocul mic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here