Ministrul Cîțu acuză cu documente: Dăncilă și Teodorovici știau că deficitul va depăși 4%! Au mințit tot timpul, au ascuns găurile din buget

0
4104
Eugen Orlando Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL)

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a prezentat luni, într-o conferință de presă, documente interne din Ministerul Finanțelor Publice. Acestea arată că fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, și premierul Viorica Dăncilă au fost avertizați de mai multe ori, în 2019, de către profesioniștii din Ministerul Finanțelor, că deficitul bugetar va trece de 4%.

Citind o notă internă din minister, Cîțu a spus că „în aprilie 2019, ministrul Teodorovici știa că o să aibă un deficit de peste 4% din PIB”.

Ministrul PNL a citat și din alte documente interne ale Ministerului Finanțelor, care probează același lucru: Guvernul PSD a ascuns datele reale pricind starea finanțelor României. „Profesionștii din finanțe i-au averizat constant”, a spus Cîțu.

Acuzațiile ministrului Florin Cîțu

 • „Stilul meu de a nu-l mai acoperi pe minsitrul de Finanțe i-a cam scandalizat pe PSD-iști. Eu îmi voi face datoria de a expune de fiecare dată adevărul și cum s-a ajuns astăzi aici.”
 • „Am promis că voi expune cum s-a ajuns aici. Unele dintre faptele predecesorilor mei sunt grave.”
 • „Prezint documente care arată cum au mințit ministrul Eugen Teodorovici și premierul Viorica Dăncilă în legătură cu deficitul bugetar și estimarea veniturilor bugetare. Voi proba cu documente cum au mințit și cum știau de situația economică de la început de an. Guvernul PSD a știut de la începutul anului că, fără măsuri suplimentare, deficitul va ajunge la 4%.”
 • „O notă internă din 28 ianuarie către Ministrul Finațelor, când se elabora proiectul de buget. Noi, atunci, toți spuneam că veniturile la buget erau supraevaluate. Nota de la Ministerul Finanțelor arată că introducerea în proiectul de buget a unor venituri estimate a fi colectate de ANAF poate conduce la o pierdere potențială de 12 miliarde de lei.”
 • „Practic, din 28 ianuarie, ministrul de atunci, Eugen Teodorovici, știa că s-ar putea să aibă venituri supraestimate în buget. Teodorovici știa că are o estimare de deficit de 4% din PIB. I se spunea că trebuie să ia măsuri suplimentare, dar nu a făcut asta.”
 • „În aprilie au apărut primele semne serioase, într-o notă internă privind execuția preliminară: 4,5 miliarde de lei nerealizat față de program. Nota trimisă de la Ministerul Finanțelor către ministrul Teodorovici arată că «fără măsuri suplimentare urgente, există o probabilitate mare de creștere a deficitului bugetar la 4% din PIB».”
 • „În iunie continuă deteriorarea execuției bugetare. Un nou avertisment: amânarea masivă a plăților sau nerambursarea TVA ar fi inutile fără măsuri suplimentare, deficitul bugetar va depăși 4%.”
 • „Și Viorica Dăncilă a fost avertizată în iulie și în septembrie, de la Ministerul Finanțelor, că veniturile sunt sub estimări. Totul a fost premeditat, au pus mai presus de interesul României interesul personal.”
 • „Guvernul PSD a știut de la începutul anului că deficitul bugetar se duce la 4%, fără măsuri suplimentare. Au mințit tot timpul.”
 • „Notele interne vor fi prezentate Curții de Conturi.”
 • „Profesioniștii din finanțe i-au avertizat. Decizia de a ascunde informațiile a fost a lui Eugen Teodorovici, împreună cu Darius Vâlcov, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.”
 • „Proiectul de buget pentru anul viitor va fi publicat pe site în câteva zile.”
 • „La ANAF voi anunța o schimbare în următoarele zile.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„PROASTĂ, DAR CINSTITĂ”. Dăncilă a sifonat de la PSD, în campanie, milioane de euro! L-a folosit ca intermediar pe fostul ei consilier de la guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here