Dezvăluire-șoc: PSD nu avea de gând să crească pensiile cu 40% în 2020! Documentul care spulberă propaganda Ciumei Roșii

3
1793
Florin Citu, ministrul Finantelor
Florin Cîțu

În scurta conferință de presă dinaintea audierii sale în Parlament, unde este ținta unei moțiuni simple, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut o dezvăluire teribilă.

Ministrul liberal a citat dintr-un document prezentat în Guvernul Dăncilă, în care era sugerată prorogarea (amânarea) creșterii cu 40% a pensiilor, prevăzută prin lege a fi aplicată de la 1 septembrie 2020. Documentul, emis de PSD-iști, cerea ca pensiile să nu fie mărite cu acest procent uriaș în 2020, „în vederea resăectării deficitului pe 2020-2023”.

Florin Cîțu: „Vreau să transmit un mesaj clar către Eugen Teodorovici, pentru că-n ultima perioadă a început cu acuzații care nu au niciun fundament. Vreau să-i spun atât: dacă mai continuă în această direcție, mă văd forțat să public încă un document, care a fost prezentat în Guvernul României și care arată foarte clar că PSD nu avea nicio intenție să aplice legea pensiilor în 2020. Și vă citez o mică parte din concluzie, pentru că trebuie să oprim și să ne apucăm de treabă. Aici scrie foarte clar: «Vă rugăm să dispuneți reanalizarea calendarului de implementare a Legii 127, privind sistemul public de pensii în ceea ce privește creșterea pensiilor, în vederea respectării deficitului pe 2020-2023»”. 

Întrebat de ziariști de ce nu publică documentul acum, fără alte condiționări, Florin Cîțu a spus că trebuie să se consulte cu conducerea partidului, pentru că „e o decizie politică”.

În aceeași întâlnire cu presa, ministrul Florin Cîțu a dovedit, cu probe constând în note interne din Ministerul Finanțelor, că predecesorul său de la Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, și premierul Viorica Vasilica Dăncilă știau că deficitul din 2019 va depăși 4%, dar au ascuns informațiile și au mințit Parlamentul.

Două datorii neonorate de Cîțu

În urma dezvăluirilor de astăzi, care sunt zdrobitoare, ministrul Florin Cîțu a rămas dator cu două chestiuni punctuale:

  1. să trimită documentele incriminante (referitoare la starea finanțelor publice și la depășirea deficitului de 3%) nu doar la Curtea de Conturi – condusă de PSD-iști, de oamenii de casă ai lui Liviu Dragnea -, ci și la DNA;
  2. să prezinte, totuși, documentul care arată că Guvernul PSD căuta soluții pentru a nu crește pensiile cu 40% în anul 2020.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„PROASTĂ, DAR CINSTITĂ”. Dăncilă a sifonat de la PSD, în campanie, milioane de euro! L-a folosit ca intermediar pe fostul ei consilier de la guvern

3 COMENTARII

  1. De asta erați in stare voi cei din PSD? Dacă este așa , va meritați soarta nesimțiților !!! Măcar ieșiți in fata di Spuneti pensionarilor ce mizerie ați lăsat in urma voastră !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here