Finală epică la Wimbledon: Djokovici – Federer 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12. Sârbul triumfă prin trei tie-break-uri, deși la ghemuri a fost 36-32 pentru elvețian!

1
2145

Pentru prima dată după introducerea tie-break-ului la 12-12 în setul decisiv, această regulă a fost aplicată în finala de la Wimbledon. Novak Djokovici (32 de ani) și Roger Federer (pe 8 august face 38 de ani) nu au putut fi departajați decât în tie-break-ul setului 5.

Meciul a fost enorm, având o durată de 4 ore și 55 de minute. Spre comparație, finala feminină, Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2, a durat 55 de minute.

Istoria tenisului va reține acest scor de-a dreptul cardiac: Djokovici – Federer 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12. Și faptul că veteranul elvețian a avut o dublă ocazie de a triumfa, însă a ratat ambele mingi de meci, pe propriul serviciu!

Per total, Federer a câștigat mai multe game-uri, încheind seturile 2 și 4 cu 6-1, respectiv 6-4. În schimb, Djokovici a câștigat toate cele trei seturi ale sale – 1, 3 și 5 – exclusiv la tie-break (cu 7-5, apoi cu 7-4, iar în final cu 7-3)! Bilanțul general la ghemuri: 36-32 pentru elvețian.

În primele patru seturi, Djokovici a fost mai viclean, câștigând două seturi la tie-break și ducând meciul în setul decisiv, deși raportul break-urilor a fost de 5-1 în favoarea lui Federer. Apropo: sârbul nu a reușit niciun break în primele trei seturi, din care pe două le-a câștigat!

În setul decisiv, atât Djokovici, cât și Federer au ratat câte o șansă uriașă de a închide meciul. Mai întâi a făcut break sârbul, care, desprins la 4-2, părea scăpat în câștigător (era primul break al setului), dar elvețianul a făcut re-break imediat și setul a intrat în prelungiri.

Apoi, la 7-7, a făcut break Federer, care, la 8-7 și 40-15, a avut două mingi de meci pe propriul serviciu. Djokovici a revenit însă formidabil, a câștigat patru mingi la rând (pe serviciul-dinamită al elvețianului) și a recuperat break-ul.

Și s-a ajuns la 12-12, unde noul regulament prevede tie-break-ul decisiv. Djokovici a avut din nou nervii mai tari și a câștigat astfel al 5-lea Wimbledon al său.

Așadar, învingătorii de la Wimbledon 2019 sunt sârbul Novak Djokovici (la masculin) și românca Simona Halep (la feminin)! Ambele trofee rămân un an în Balcani!

Duelul celor 3 legende

Ultimii 15 ani au însemnat o rivalitate nemaipomenită între trei tenismeni de legendă: elvețianul Roger Federer, spaniolul Rafael Nadal și sârbul Novak Djokovici. Împreună au câștigat deja 54 de trofee de Mare Șlem!

Federer este rege la Wimbledon, Nadal la Roland Garros, iar Djokovici la Australian Open.

Turnee de Grand Slam câștigate de Roger Federer (38 de ani): 20

 • 8 – Wimbledon
 • 6 – Australian Open
 • 5 – US Open
 • 1 – Roland Garros

Turnee de Grand Slam câștigate de Rafael Nadal (33 de ani): 18

 • 12 – Roland Garros
 • 3 – US Open
 • 2 – Wimbledon
 • 1 – Australian Open

Turnee de Grand Slam câștigate de Novak Djokovici (32 de ani): 16

 • 7 – Australian Open
 • 5 – Wimbledon
 • 3 – US Open
 • 1 – Roland Garros

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Eurosport 2 a făcut audiență-record cu Simona Halep. 1.115.000 de români s-au uitat, în medie, la finala de la Wimbledon

Vrem un stadion plin de recunoștință pentru Simona! Ce ziceți, domnule Boc?

Simona Halep, ai lacrimile mele!

* Elogiul Serenei: „Nu știu ce aș fi putut face. Simona a jucat la nivelul ei maxim. A jucat incredibil, extraordinar”

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

Imaginile unei izbânzi colosale: încordarea și fericirea Simonei

LIVE: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Victorie magnifică la Wimbledon!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here