Fetiță de 3 ani, sfâșiată de animalele sălbatice în județul Constanța. Probabil, de o haită de șacali

5
1686
FOTO: Clubul Câinilor Comunitari

O fetiță de 3 ani, care a dispărut în seara zilei de joi, 10 iunie, a fost găsită moartă, pe câmp, în comuna constănțeană Saraiu. Martorii spun că pe trupul copilei erau urme de muşcături de animale sălbatice.

Micuța obișnuia să iasă singură din curte, la joacă, astfel că părinții au anunțat poliția abia la 4 ore după ce nu au mai văzut-o în apropierea locuinței.

Curtea casei lor era deschisă aproape toate timpul, iar copila de 3 ani obișnuia să se joace lângă un abator aflat în apropiere, acolo unde lucra tatăl ei.

Familia mai are doi copii – unul de 6 ani și unul de câteva luni.

Comuna Saraiu se află în nord-estul județului Constanța, aproape de județele Brăila și Tulcea, pe drumul ce leagă Hârșova de Tulcea

Căutări cu Garda de Coastă și cu câinii voluntarilor

Polițiștii „au uitat” să emită Alerta de Răpire Copil

Ministrul Lucian Bode spune că oamenii legii au uitat să emită Alerta de Răpire Copil (ARC), subliniind că autoritățile nu au mediatizat cazul dispariției.

„Când moare un om, este o tragedie. O tragedie a fost şi la Constanţa, când, azi noapte, zeci de poliţişti au căutat un copil de 3 ani şi n-au reuşit să-l găsească în viaţă. Ce au uitat să facă oamenii legii a fost să emită Alerta de răpire Copil. Și nici nu au considerat ca este necesară mediatizarea dispariţiei, chiar dacă ştiau din experienţă că au fost multe cazuri în care publicitatea a dus la găsirea mai rapidă și în viață a copiilor”, a spus ministrul Bode.

FOTO: Clubul Câinilor Comunitari

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal

* Sfârșit cumplit la 28 de ani: a doua zi după nuntă, mirele s-a înecat în Jiu. Mireasa-văduvă va naște la două zile după înmormântare

* Averea de nabab a primarului reținut pentru violarea unei fetițe de 12 ani

* Cum au scăpat de închisoare șantajiștii-șefi de la Academia de Poliție: „au o profesie și copii minori în întreținere”, penitenciarul „ar putea lăsa urme profund negative asupra personalității lor”

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Start în EURO 2020 – o lună de fotbal de clasă! Program, echipe, suporteri, bani, istorie, transmisii TV

* EURO 2020. Italia – Turcia 3-0: recordurile echipei lui Mancini. Derby-ul zilei de sâmbătă: Rusia – Belgia

5 COMENTARII

 1. În această zonă relativ-sălbatică din N.-N.V.-estul județului Constanța (la granița cu județul Tulcea), cu trei sate (Saraiu, Dulgheru și Stejaru, un al patrulea, Albina – fost: Balgiu –, fiind desființat de Ceaușescu, prin decret prezidențial în 1977), încă mai trăiesc multe animale sălbatice!

  Printre acestea… ȘACALUL!
  Acesta este un animal din familia „canidelor”, preponderent carnivor, inclusiv necrofag, dar care poate supraviețui și ca… omnivor (ceea ce-i conferă un mare avantaj!).

  Este intermediar între lup și vulpe (mai mare ca vulpea și mai mic decât lupul!), având forma generală asemănătoare cu a vulpii și are o culoare galben-aurie spre roşcat, dar blana este cu aceeași structură cu a lupului, fiind numit de aceea și „lup auriu”.

  Atunci când creşte numărul şacalilor, scade acela al… vulpilor, dat fiind lupta pentru hrană.
  Şacalii supravieţuiesc în orice condiţii, deoarece ei mănâncă şi fructe, şi legume (omnivori).
  Au fost cazuri, destul de rare, în care aceştia au atacat turmele de animale domestice (păsări-de-curte, oi, capre, chiar și viței și vite!).
  În general, şacalii ameninţă în special familiile de iepuri și de rozătoare-de-câmp.

  Şacalii sunt specifici faunei din Africa şi Asia. Specialiştii spun că au ajuns în România, dar şi în alte ţări mediteraneene sau balcanice, precum Grecia sau Bulgaria, în urma schimbărilor climatice.
  Originar din India, a pătruns prin Iran şi Turcia în Europa, în special în Grecia, Bulgaria şi Albania. Este un canid mai mic decât lupul, dar mai mare decât vulpea, ocupând în Eurasia aceeaşi nişă-ecologică pe care o ocupă în America-de-Nord vărul său… coiotul!

  Şacalii au apărut în Dobrogea pe la sfârștul deceniului doi al secolului trecut, iar în Bulgaria chiar mult mai devreme, în… Evul-Mediu, pe la… 1500.
  Pe baza evaluărilor de teren, se pare că-i merge foarte bine la noi în țară, la ora actuala numărul lor fiind în creştere în partea de Sud-Est a ţării.
  Dacă primul şacal a fost semnalat în România în anul 1929, astăzi a început să fie observat din ce în ce mai des în majoritatea judeţelor ţării.
  Cei mai mulţi şacali din România trăiesc, în prezent, în judeţele Tulcea (în Munții-Măcinului, dar și în Deltă, unde… au gonit aproape toate vulpile!), Constanţa, Călăraşi, Giurgiu şi chiar în împrejurimile Bucureştiului.

  • Șacalii (inclusiv cei înmulțiți… EXCESIV în Delta-Dunării!) mai sunt și rezultatul unor… corciri-naturale (în sălbăticie) între lupi sau câini-sălbatici și vulpi!

 2. E mai plauzibilă varianta unei HAITE DE CAINI VAGABONZI. Nimeni nu ia atitudine față de acești ” cățeluși”, dar reprezintă cea mai mare amenințare deoarece nu se teme de oameni, animalele sălbatice evita omul. Haitele de câini nu ataca doar oamenii, distrug fondul cinegetic,
  in special căprioaree și iepuri. Toată lumea tace de frica unor ONG-uri ce au interes pentru că sunt alimentate cu bani din afara. Deasemenea, autoritățile publice nu respecta legea pentru că nu eutanasiază după 15 zile câinii capturați și nerevendicati, tot din interes, cheltuie zeci de milioane cu medicamente, mâncare, servicii, etc, de la firme agreat.

  • Credem, totuși, că șacalii (este adevărat: unii fiind rezultați din… corcirea/împerecherea dintre câinii-sălbăticiți și vulpi, așa cum am și arătat ai sus!) au fost de vină: cunoaștem zona, bătută din adolescență chiar și „cu-pasul” (de altfel: ca pe întreaga MINUNATĂ „Dobroge-de-Piatră” – Geo Bogza dixit! –, inclusiv pe cea DE-SUD, acum… bulgărească, fostul „Cadrilater” românesc interbelic, cu județele Durostor și Caliacra!), am fost (ȘI!) pe-acolo adeseori, deci vorbim în cunoștință-de-cauză: e plin de sălbăticiuni, ceea ce face din ea un loc des vizitat de vânători (autorizați sau braconieri)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here