„Tot în 5 metri pătrați ajungeți, pentru 20 de ani!” PSD-ALDE, acuzate că ne-au vândut energetic ruşilor

2
1650
2018, conclavul atotputernic PSD-ALDE: Dragnea, Bădălău, Teodorovici, Vâlcov, Chițoiu, Tăriceanu. FOTO: Facebook/Liviu Dragnea

Analistul economic Andrei Caramitru (foto jos) a postat pe Facebook un text foarte dur, cu titlul „PDS-ALDE au aruncat sistemul energetic pe mâna ruşilor”. Practic, fără ocolişuri, Caramitru spune că actuala guvernare a adoptat intenţionat mai multe decizii şi acte administrative cu dedicaţie, „bine gândite de Kremlin și implementate de cozile lor de topor”!!!

Care este avantajul nostru economic și strategic în regiune? Independenţa energetică. Acum nu mai există. Deși am descoperit resurse offshore uriașe în Marea Neagră. Cum am ajuns peste noapte dependenți de Rusia?

Printr-o serie de legi, OUG-uri și HG-uri, bine gândite de Kremlin și implementate de cozile lor de topor :
– prețul la care poate fi vândută energia a fost limitat și au introdus o taxa pe venituri. Rezultatul – colaps financiar. Industria extractivă a anunțat că trebuie să disponibilizeze până la 75% din angajați; am ajuns peste noapte să importăm masiv 
– Legea offshore a fost prost scrisă intenționat. Rezultat – nici o investiție confirmată până acum 
– Au acordat facilitați către Interagro și au ajutat tranzacția OltChim (finanțată de VTB – banca rusească sub sancțiuni americane). De ce? Pentru că ambele combinate folosesc masiv gaze (care nu pot veni decât de la Gazprom) 
– Au introdus un HG care facilitează tranzacționarea gazelor rusești pe bursa românească.

Și ne mai mirăm că Teodorovici a făcut “escală” la Moscova în Decembrie exact înainte să dea OUG-ul? Sau că Vâlcov a fost primar în Slatina, unde singurul business mare este ALRO (deținut de ruși) – că doar tablourile alea au fost cumpărate de cineva inițial, nu ?

Dacă nici asta nu e trădare, în ce caz se aplică legea penală ???? Unde sunt instituțiile statului??? Dar nu e nimic, știm toți ce ați făcut și nu veți scăpa. Tot în 5 metri pătrați ajungeți pentru 20 de ani. Vom repara tot și veți ajunge unde vă e locul. Așa ceva nu poate fi iertat sau uitat.

2 COMENTARII

  1. Pt ce au facut PSD-ALDE ar trebui scoase in afara legii, reintroducerea pedepsei capitale si executati! Daca aceste partide vor continua sa existe Romania noastra nu va mai exista!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here