marți, mai 28, 2024
AcasăNewsEurostat: România a ajuns la 85% din PIB-ul mediu al Uniunii Europene....

Eurostat: România a ajuns la 85% din PIB-ul mediu al Uniunii Europene. La ieșirea din comunism, în 1989, eram la 32% din nivelul de trai al Europei – ultimul loc pe continent

-

România a ajuns la 85% din Produsul Intern Brut (PIB)/locuitor mediu al Uniunii Europene, anunță Eurostat, citat de G4Media.ro. Ascensiunea este una constantă și substanțială după aderarea țării noastre la UE. În 1989, la ieșirea din comunism, țara noastră avea un nivel de trai de 32% din media întregii Europe (fiind ultima de pe continent), iar în 2019 ajunsese deja la 69% din media UE (care este mai mare decât cea a Europei în ansamblu).

Potrivit statisticii prezentate de G4Media, ultimele țări din Europa, ca nivel de trai, sunt în acest moment Bosnia – 41%, Albania – 49% și Serbia – 52% din media UE.

Țara membră a Uniunii Europene cu cel mai scăzut nivel de trai este, în acest moment, Bulgaria – cu 63%. Țara cu cel mai bun nivel de trai rămâne Luxemburg – cu 146% din media UE. Urmează Danemarca și Germania, cu peste 120%.

În ceea ce privește România, acesta pare să fie de departe momentul de cea mai mare prosperitate din istoria țării.

- Advertisement -

În 1938, când românii cred că țara noastră a dus-o cel mai bine, România Mare era la 51% din media nivelului de trai din Europa

În 1913, Regatul României Mici (Moldova, Muntenia, Dobrogea) avea un PIB/locuitor de 67% din media Europei.

În 1938, după greutățile crizei mondiale, integrarea dificilă a noilor provincii și recuperarea pierderilor din Primul Război Mondial, România Mare coborâse la un PIB/locuitor de 51% din media Europei.

În 1989, după 45 de ani de pace, comunism, economie centralizată și frăție cu rușii, România ajunsese la doar 32% din PIB-ul/locuitor mediu din Europa.

- Advertisement -

În 2000, după 10 ani de tranziție și politică de privatizare către foștii securiști și activiști de partid a economiei sub influența regimului Iliescu-FSN (1990-1996), România coborâse la doar 26% din PIB-ul/locuitor mediu al Uniunii Europene.

Aderarea la UE și NATO a marcat începutul unei curse de recuperare din ce în ce mai accelerată. În 2019, România ajunsese deja la 69% din nivelul de trai mediu al Uniunii Europene.

Ultimele date furnizate de Eurostat pentru 2022 arată că țara noastră a ajuns acum la 85% din media UE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -