Erdogan începe o nouă prigoană împotriva jurnaliștilor turci care „subminează valorile morale și naționale”

1
379
Recep Tayyip Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan (67 de ani), a amenințat presa cu represalii dacă publică informații „care urmăresc să submineze valorile morale și naționale”, relatează agenția  Reuters. Este un nou asalt al liderului turc la adresa libertății presei după valurile de teroare din anii trecuți și după ce, recent, o celebră jurnalistă a fost arestată pentru „insulte la adresa președintelui”.

Într-o notă publicată în Jurnalul oficial, Erdogan afirmă că sunt necesare măsuri pentru a apăra „cultura naţională” turcă şi pentru a evita ca „dezvoltarea copiilor să fie afectată prin expunerea lor la conţinuturi nocive în media scrisă, verbală şi vizuală”, conform Reuters, citat de Agerpres.

Deşi nu precizează care sunt conţinuturile vizate, preşedintele turc avertizează că activităţile „pe faţă sau disimulate care urmăresc să submineze valorile morale şi naţionale şi să perturbe structurile familiale şi sociale” ar putea face obiectul unor proceduri judiciare.

Aflat la putere de aproape 20 de ani, Recep Tayyip Erdogan a atacat adeseori presa, acuzând-o că este împotriva unor valori conservatoare, islamiste, pe care el le susţine şi care sunt în centrul programului politic al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), formaţiunea sa politică.

Vizată de mai multe campanii de denigrare şi represiune, presa turcă este deţinută în prezent în procent de 90% de statul autoritar al lui Erdogan sau de apropiaţi ai regimului.

Aliaţi şi critici ai săi din Occident afirmă că dictatorul turc s-a folosit de tentativa de lovitură de stat eşuată din 2016 pentru a înăbuşi disidenţa şi a eroda drepturile sociale şi toleranţa.

Guvernul neagă aceasta, susţinând că măsurile au fost luate din cauza gravităţii ameninţărilor la adresa Turciei, iar libertatea de exprimare religioasă „a fost restaurată” într-o republică – a lui Atatürk – care nu demult era puternic laică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

*13 noi mituri legate de vaccinarea anti-Covid

* Cum s-a prăbușit Klaus Iohannis în sondajele privind încrederea românilor! Ce s-a întâmplat de la ultimele alegeri prezidențiale

* PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

 * „Căcăcioasa stângă radicală europeană trădează din nou. În 1939, socialiștii francezi se întrebau: de ce să murim pentru Polonia? În anul următor, Hitler se plimba triumfător prin Paris“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (76) / Surpriza Dinu de la Secu

1 COMENTARIU

  1. Prin ceea ce face, Erdogan nu face decat sa confirme vechiul proverb turcesc pentru care a arestoat-o si pe jurnalista Sedef Kabaș. Asa ca, tovarasci Erdogan sa stii si dumneata ca: „„Boul nu devine rege intrând în palat, dar palatul devine staul”. Prin tot ceea ce faci dumneata si camarila dumitale reusesti SA DISTRUGI statul turc si sa transformi netia turca dintr-o natie mandra si descurcareata intr-una timorata si tacuta. RUSUNE SA-TI FIE, Recep Tayyip Erdogan! De oamenii din propriul popor n-ar trebui sa-ti bati joc pentru ca blestemele lor te vor ajunge!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here