Klaus Iohannis e ferm: „Voi merge la ședințele de guvern! Ordonanța de amnistie și grațiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România!”

0
22681
Klaus Iohannis

Aflat la Viena, marți dimineață, Klaus Iohannis a confirmat că în perioada următoare va participa la ședințele de guvern.

„Am solicitat agenda, cred că trebuie să vedem lucrurile puțin în perspectivă. Ne pregătim pentru președinția Uniunii Europene și chiar dacă suntem pregătiți, lucrurile nu vor fi simple. Am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la ședințele de guvern”, a declarat Iohannis.

Întrebat despre posibila adoptare a ordonanței de amnistie și grațiere, președintele a avertizat: „Ar fi o eroare gravă. O astfel de ordonanță pentru amnistie și grațiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România”.

Anunțul vine la o zi după ce președintele i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i trimită ordinea de zi a ședințelor de guvern, cu cel puțin 24 de ore înaintea acestora.

În scrisoarea trimisă ieri, Klaus Iohannis a punctat: „Stimată doamnă Prim-ministru, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului”. Klaus Iohannis a invocat articolul conform căruia „preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii”, iar „preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă”.

Klaus Iohannis se află la Viena pentru a participa la Forumul la nivel înalt Europa-Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here