Emil Boc, o nouă lovitură de imagine. Primarul Clujului și toba lui, senzația momentului în România

3
14682
Emil Boc, primarul Clujului, în tribună cu toba, susținând-o pe Simona Halep - Foto captură Digi Sport

Fostul prim-ministru a devenit omul acestui weekend prin apariția sa la meciul de tenis Cehia-România, din Fed Cup, meci care se desfășoară la Ostrava. Bătăile de tobă ale lui Emil Boc sunt virale pe rețelele sociale, iar primarul Clujului își consolidează poziția de politician popular.

Emil Boc (PNL) nu va candida în acest an la alegerile prezidențiale, dar felul cum a reușit să transforme Clujul în cel mai dinamic oraș al României îi oferă o bază solidă pentru a câștiga un nou mandat de edil al orașului la alegerile din 2020, transformându-l și într-un posibil candidat cu șanse pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Primarul Clujului și toba lui, senzația momentului în România

Postarea unui video în care Emil Boc se află în mijlocul galeriei României, la Ostrava, pentru a o susține pe Simona Halep și pe Mihaela Buzărnescu în încercarea de a învinge echipa feminină de tenis a Cehiei, a produs mii de reacții pe rețelele sociale și sute comentarii pozitive.

„Vă salut domnule primar și mă bucur că sunteți alături de echipă! Mult succes fetelor! Hai România!”, a scris Florin Martolea pe pagina de Facebook a edilului.

Au existat și comentarii negative la adresa primarului în legătură cu prezența sa cu o tobă la un meci de tenis, un sport în care spectatorii trebuie să aibă un comportament civilizat și reținut pentru a oferi posibilitatea jucătorilor să se concentreze.

„Tot respectul pentru primarul Boc, dar sa te duci cu toba la un meci de tenis e taranie maxima”, a postat Nic Ciocănea pe pagina de Facebook a primarului.

Emil Boc a câștigat alegerile locale în 2004 din postura de membru PD, învingându-l pe primarul în funcție, naționalistul Gheorghe Funar, dar și pe Ioan Rus, reprezentantul PSD.

În 2008 câștigă din nou alegerile, dar vine la București la chemarea lui Traian Băsescu pentru a prelua funcția de prim-ministru.

În 2012, după demisie, intră din nou în cursa pentru Primăria Clujului pe care o câștigă, păstrându-și poziția până în prezent.

Emil Boc, pe lângă abilitățile administrative, și-a cultivat mereu o imagine de lider apropiat de oameni, participând la curse de alergare, fiind surprins dând la lopată în acțiuni de deszăpezire sau folosind coasa ca un adevărat gospodar.

 

CITIȚI ȘI:

Gușă trece la șantaj. Ținta lui: ziariștii care-l critică. Insinuează că Oreste e „omul generalului Zamfir”

Rucsacul fermecat. O coincidență bizară, dar atât de frumoasă! Poveste din lumea reală

„Aceasta nu mai e democrație! Sunteți în afara cadrului UE! În România se schimbă legislația cu dedicație pentru protecția unor politicieni corupți”

 

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.