„E un fake news de proporţii!”. Rareş Bogdan demontează manipularea PSD cu cele 25 de Ordonanţe date de Guvernul Orban. „Sunt urgenţe absolut necesare, măsuri reparatorii, nu cedaţi minciunilor PSD!”

1
5479
Rareş Bogdan - Ludovic Orban
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a explicat într-o postare pe pagina sa de Facebook de ce a fost nevoit Guvernul Ludovic Orban să dea 25 de Ordonanţe de Urgenţă, într-o singură zi.
Europarlamentarul a făcut o muncă de documentare ca un jurnalist de investigaţii, oferind detalii despre fiecare OUG în parte şi demonstrând cu argumente că discursul nesimţit al PSD cu „noaptea ca hoţii”, copiat după ştampila pusă de manifestanţii #Rezist guvernelor PSD, este o blasfemie fără margini.
Concluzia lui Rareş Bogdan e clară: era nevoie urgenţă de cele 25 de OUG, iar PSD nu face o analiză serioasă, ca întotdeauna, ci duce subiectul în zona derizoriului prin manipulare de tip bolşevic.

Rareş Bogdan despre cele 25 de OUG date de Guvernul Orban

– „Vă explic cât de scurt pot de ce circul pe care PSD îl face pe marginea adoptării a 25 de OUG este o manipulare ieftină. Veți vedea că tot ce e mai jos reprezintă urgențe, măsuri reparatorii, deci vă rog, nu cedați minciunilor si propagandei toxice a PSD”

 • „PNL a încercat să mai rezolve ceva, căci Doamne, multă nenorocire a semănat PSD!”
 • „OUG pentru decontarea navetei pentru elevi – a fost necesară deoarece CCR a stabilit că un articol din Legea educației naționale este neconstituțional. Și anume faptul că decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care învață în alte localități decât cele de domiciliu nu trebuie condiționată de existența unui abonament, cum era în lege. În urma OUG, decontarea se face pe bază de acte justificative. Cât trebuia să mai așteptăm, să treacă anul școlar?”
 • „OUG pentru extinderea programului cunoscut ca ”masă caldă” în școli – de acest program vor beneficia peste 65.000 de copii, față de 23.000”
 • „OUG prin care pensionarii care au lucrat în prospecțiuni geologice vor primi grupa I de muncă – o măsură reparatorie, care permite creșterea pensiilor”
 • „HG privind biletele de tratament balnear – trebuia dată în timp util, nu ca în alți ani, când HG era emisă în perioada mai-iunie, adică foarte târziu. Anul acesta există buget pentru 200.000 de pensionari”
 • „OUG prin care s-au asigurat 220 de milioane de lei pentru echipamente și materiale sanitare necesare prevenirii infecțiilor cu coronavirus”
 • „OUG prin care decontarea intervențiilor medicale din programele naționale se vor face în spitalele private în aceleași condiții din sistemul public. Există pacienți aflați în situații critice (infarct, atac cerebral, etc) care pot fi salvați astfel”
 • „OUG prin care se alocă aproximativ 500 de milioane de euro, bani europeni, din exercițiul financiar actual și cel viitor, pentru finanțarea proiectelor de aducțiune a gazelor naturale”
 • „OUG prin care se descentralizează Programul Operațional Regional – măsură pe care autoritățile locale o așteaptă de mai mult de 10 ani. Vrem sau nu să eficientizăm atragerea de bani europeni??”
 • „OUG prin care se simplifică procedurile și se deblochează proiecte de lucrări publice, îngreunate de legislația achizițiilor publice. Totodată, se înființează completuri specializate de judecată a contestațiilor, tocmai pentru urgentarea achizițiilor publice”
 • „Alte 3 OUG menite să evite pierderea de bani europeni, măsuri de urgență în sensul fazării unor proiecte”
 • „OUG care modifică Legea petrolului în sensul evitării situației ca unele proiecte să pericliteze siguranța națională (vezi Marea Neagră”
 • „Două OUG care acordă ajutoare de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și TAROM”
 • „OUG care eficientizează ANAF în sensul colectării, dar și prin reducerea a 2000 de posturi și informatizarea serviciilor fiscale”
 • „Programul „Prima casă” – plafon de 2 miliarde de lei”
 • „OUG care face colaborarea dintre poliția judiciară și parchete mai eficientă – ca urmare a unei decizii CCR”
 • „OUG pentru modificarea statului polițiștilor – tot ca urmare a unei Decizii CCR”
 • „OUG privind organizarea recensamântului agricol 2020 – întârziată din 2018”
 • „OUG pentru organizarea recensământului populației 2021 –întârziată din 2018”
 • „OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Ce se întâmplă aici, de pildă: crește numărul parlamentarilor pentru Diaspora. Totodată, se rezolvă vidul legislativ în situația în care se ajunge la dizolvarea Parlamentului – corelarea termenelor din Constituție și din legislația electorală. Nu în ultimul rând, se încurajează prezența la vot – românii vor putea vota la orice secție și se va întări sistemul electronic de prevenire a votului multiplu”
 • „Si încă ceva, ca să fie clar, NU a fost dată nicio Ordonanţă cu privire la ştergerea datoriilor unor Banci, Raiffeissen sau Erste. Este un Fake News de proporţii!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ar fi de râsul lumii şi al lui Iohannis ca PSD să voteze, de frică, un al doilea Guvern Orban!

1 COMENTARIU

 1. Foarte corect .Nu au avut nimic de ascuns,au anuntat pentru ce dau ordonantele ,nu ca hotii,care si-au dat ordonante pentru a scapa de puscarie!!Mai clar decat atat nu se poate!Urgente pentru tara si cetateni,reparatii necesare dupa hotarari date cu dedicatie pentru cozile lor de topor din toate domeniile si din teritoriu,sa-si intareasca functiile cu salarii si pensii nesimtite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here