Șah și mat! Desantul masiv al magistraților la Bruxelles va avea urmări devastatoare pentru PSD-ALDE

10
8767

Mutare de mare impact făcută de magistrații rpmâni care protestează față de ordonanțele de urgență mizerabile ale Guvernului PSD-ALDE. O delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori, de la instanţe de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge pe 4 aprilie la Bruxelles, pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans.

Judecătorul Cristian Danileţ de la Tribunalul Cluj, cel care pare a fi liderul informal al acestui grup, spune că lui Timmermans îi vor fi expuse în detaliu motivele protestului magistraţilor români.

Scrisoarea lui Tudorel – „un mod absolut mizerabil”

Cu o zi înainte de a anunța această acțiune de mare anvergură, Cristi Danileț a taxat foarte dur, pe Facebook, scrisoarea publicată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în publicația britanică „Financial Times”.

„Ministrul Justiției a procedat într-un mod absolut mizerabil trimițând la «Financial Times» o scrisoare împotriva Codruței Kovesi. CSM trebuie să reacționeze imediat! Un astfel de atac este fără precedent: un procuror român este atacat în presa străină de un ministru al justiției din România. Modul în care este furnizată informația face ca atacul, care este împotriva fostei șefe DNA, să fie îndreptat împotriva întregului sistem de justiție penală. Mai mult, faptele care i se impută de ministru procurorului sunt contrazise de realitate, iar demiterea lui Kovesi a fost una politică, fără îndoială. Afirmațiile ministrului dovedesc disperarea unei părți a clasei politice și teama ca procurorul Kovesi să ajungă șef al Parchetului European”.

Explicațiile lui Danileț

Astăzi, judecătorul Cristi Danileț a participat la un nou protest în faţa Palatului de Justiţie din Cluj, alături de câteza zeci de colegi. Ei au purtat banderole albe pe braţ, în semn de protest faţă de prevederile Ordonanţei 7/2019.
Danileț a oferit detalii despre deplasarea la Bruxelles.
 • „Am format o delegaţie de 30 de judecători şi procurori, care va pleca la Bruxelles. Pe data de 4 aprilie vom fi în faţa Comisiei Europene, pentru a protesta şi acolo şi pentru a intra la domnul Timmermans şi la comisarul pe Justiţie. Cred că este cazul să vorbim noi înşine cu Bruxelles-ul, am văzut că ministrul Justiţiei vorbeşte prin scrisori, noi ne vom duce personal acolo”.
 • „Semnalul pe care noi, Clujul, l-am dat cred că a fost însuşit de cele mai active instanţe şi parchete din România. De asemenea, protestul s-a extins şi la societatea civilă – actori, studenţi, profesori. Văd aici studenţi la Drept care au venit astăzi la Palatul de Justiţie. Este important că societatea civilă ne sprijină”.
 • „Trebuie să se înţeleagă clar că independenţa justiţiei nu este un privilegiu al magistratului, ci un drept al cetăţeanului. Şi cetăţeanului trebuie să-i pese de modul în care este gestionată cariera judecătorului şi a procurorului. În momentul în care vom avea magistraţi a căror carieră este controlată politic sau influenţată de către politicieni, deciziile lor vor fi suspectate tot timpul de incorectitudine”.
 • „Libertatea de exprimare a magistraţilor este sfântă, ea este un drept ca al oricărui alt cetăţean. Singura obligaţie de rezervă pe care o avem noi este aceea de a nu face comentarii cu tentă politică, respectiv de a nu comenta dosare sau de a face afirmaţii nepotrivite la adresa altor colegi. În rest, faptul că noi comentăm situaţia politică, juridică, socială din România sau că am decis să comentăm proiecte de lege cu care nu suntem mulţumiţi, ori atitudini ale oamenilor politici, acestea nu trebuie să fie interzise. Dar este un exerciţiu pe care îl vom face şi cei care vom ajunge în faţa CSM-ului pentru postările pe Facebook, vom deschide o nouă practică în Româna, să vadă că şi judecătorii sunt cetăţeni”.

CITIȚI ȘI:

10 COMENTARII

 1. Procurorilor și judecătorilor din România nu le convine ca și ei pot fi anchetați ca orice roman ! Legea nu le da voie sa facă acțiuni de protest!
  Dacă totuși o fac o fac cu tăierea salariului ca s-așa au salarii uriașe! Au bani sa se deplaseze la Bruxelles! In ziua in care se deplasează sa li se taie salariul pe toată perioada deplasării! Au uitat sa spună ca secția specială de anchetare este numita de CSM SU nu este numita politic! Se termina odată circul la care asista MULIOANE de romani și care parca nu se termina! Mai oameni buni din justiție dacă nu va convine ceva exista viața și după justiție , sunt locuri in avocatura și in notariat!
  De ce sa ne încrâncenam romani contra romanilor ?

  • Fii sigur ca oamenii se deplaseaza pe banii lor, si nu se deplaseaza la Buxelles pentru ca le arde de-o iesire afara, se duc pentru ca asa nu se mai poate, infractorii lui dracnea incearca de cand au venit la putere sa ia si ultima reduta care inca le rezista, fac asa cum zicea varanul „nu avem puterea daca nu avem justitia”!! Sectia speciala zici ca nu e numita politic!?!? Uita-te cu cine e inhaitata madam savonea si cine a numit-o pe florea, madam florea care nu a fost niciodata independenta, dupa cum chiar ea declara, acolo!?!? Deci sectia aia speciala care e numita total politic e un fel de ghestapo condus de una care nici macar procedurile normale de punere sub acuzare nu le face legal, uite cazul Kovesi!!!
   Iar „MULIOANELE”, asa cum zici tu, de romani care asista la circul pe care-l fac infractorii cu slugile lor puse politic in fruntea institutiiolor sigur s-au saturat sa vada ca tara e condusa de INFRACTORII CARE FAC ei justitie…contra celor care TREBUIE sa faca justitie.
   De asta merge delegatia la Bruxelles pentru ca UE trebuie sa stie ce se intampla aici, chiar din gura celor afectati, analfabeta si sluga infractorilor tudorel dezinformeaza peste tot pe unde se duc, la fel si scursurile psd-alde din PE, e timpul ca lumea sa stie la ce e supusa a treia putere in stat de catre infractorul dracnea si clica lui.
   Si NU ne incrancenam roman contra roman, ne incrancenam om cinstit contra infractor, nimanui nu-i convine sa fie condus de hoti, poate doar celor care profita dupa asta!!!
   Li se pune pumnu-n gura celor care isi cer dreptatea doar ca sa traiasca derbedeii cu furaciunile facute pe spatele omului cinstit, eh, asta nu e democratie, in democratie hotii stau la puscaie, peste tot, crede-ma!!!! Ce e astazi in Romania sub dragnea nu mai e democratie, e teroare!!! Milioanele de romani care au fugit afara pentru o munca si viata mai decenta sunt dovada dezastrului pe care actuala conducere l-a produs in tara!!
   Asta vrei tu sa aperi?! S-a mai inghitim putin din rahatul infractorilor, ca nu a fost destu din ’89l, da?!

   • Subscriu ,..cu tristețe ,totuși !Ce-am vrut ,sperat NOI în ”89 și iată de ce este în stare un popor imbecilizat ,incult și manipulat atît de ușor de escrocii abili și fără de D-ZEU în numele parvenitismului ,de cele mai imorale și amorale ipochimene dintre NOI -”mulioanele ”…alea invocate de alți înguști la minte !Mai avem de pătimit pînă vom învăța cei RESPECTUL !

 2. Tare ma tem ca pana pe 4 aprilie tara va fi facuta tandari de catre infractorii care o conduc doar in interesul apararii lor!! Oricum , felicitari dle Danilet si tuturor celor care inca vor ca justitia sa nu fie sub papucul infractorilor!!! Separatia puterilor in stat!!!

 3. Foarte „bun” Danileț ăsta. „Coerent” nevoie mare:

  Singura obligaţie de rezervă pe care o avem noi este aceea de a nu face comentarii cu tentă politică,

  … iar în fraza următoare …

  În rest, faptul că noi comentăm situația politică, juridică, socială din România sau că am decis să comentăm proiecte de lege cu care nu suntem mulţumiți, ori atitudini ale oamenilor politici, acestea nu trebuie să fie interzise.

  „Briliant”, ai zice că-i din Caragiale.

  Nea Vasilică, voi vă puteți spune părerea instituțional, nu în stradă. Așa este trecut în codul vostru deontologic, adică asta este una din obligațiile voastre legale. Printre restricții se numără și faptul că nu aveți dreptul la întreruperea lucrului, adică la grevă.

  Și noi cetățenii de rând ce vedem. Că voi, cei care ar trebui să fiți primii care știu și singurii care trebuie să aplice legea, sunteți cei care o … încalcă.

  Da, aveți niște constrângeri pe care alți cetățeni nu le au. Pentru ele, în compensație aveți o grămadă de alte avantaje, pe care restul cetățenilor nu le au. Imunitate, inamovibilitate, independență decizională, salarii uriașe, sporuri așișderea, pensii speciale.

  Vreți să faceți activism politic, făceți-o! Dar mai întâi … ieșiți din magistratură.

  • profun!! Mai aveti „cadre”de partid la PSD ? Vad ca pushlamalele „socialist” sovietice pleaca cu stolu’ in puscarii ! Poate va ginditi sa importati ceva socialisti europeni adevarati ! Da’ nu cred, bolshevicule manelist, ca vrea vreunu’ sa intre in cloaca neocomunista din sud ! Cit despre Danilet/Justitie sa nu-ti faci griji ! Abia acum incep sa se ocupe de ghiolbanii parveniti din Partidul Sovietic Dimbovitean si de posturile de scandal… Haznaua 3 si Guitza TV !

 4. PE DRUM, PSD-eiii, FUGIND CATRE SOCI,
  I-A PRINS DNA-ul.. SI-I TRAGE DE F***i !!
  LA FEL SI ALDE.. PARTID DE C***T,
  VINDE VARAN IN LOC DE MANZAT !!!
  CIUVACA RAGE, PLIN DE SCUIPAT
  CA TANTE CODRUTA… E SEF MAGISTRAT!
  IAR LA ANTENE… IN MOD „DEMOCRAT”
  „PASTORUL” GIDEA… MANINCA RAHHATT.

  PUTERE SI ADEVAR, SRI-ului, DNA-ului SI JUSTITIEI ROMANE !!
  CINSTE SI ONOARE OFITERILOR SI MAGISTRATILOR NECORUPTI SI CURAJOSI!! SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE… VOUA SI FAMILILOR VOASTRE ! NE DATI SPERANTA.. PENTRU O VIATA MAI BUNA, MAI CURATA, O VIATA EUROPEANA CIVILIZATA FARA HOTIE SI MINCIUNA COMUNISTA.
  TOTI HOTOMANII LA MITITICA !
  JOS LABELE ANTENO-COMUNISTE SI SECURISTO-CEAUSISTE MIZERE DE PE JUSTITIE !!! SCOATEREA IN AFARA LEGII A GRUPULUI INFRACTIONAL ORGANIZAT.. NUMIT PSD!!!

 5. Mărinimia Europeană pe teritoriul SUA

  Din vechi timpuri Europa şi-a propus să fie un bine pe termen lung. De după lumina Romei, odată cu ungurul mongol Attila au venit şi ideile de mari oraşe, cu mulțimea jubilând frenetic la fiecare secol umplut de vorbe mari și faceri de bine. A fost aici vremea marilor scrieri după ruperea de une Italia, dar mai ales de maicile din Vatican. Omul face binele numai când are 15.000$ la fiecare ciripit de adevăruri sau când ajuns sărac oferă un ceai cald unui proscris, ce azi poartă numele lui Tudorel Toader. Un ins ciudat vor spune mulți. Un om ce nu legat cuvintele fiecum ci acel om care vrea să-l răzbune pe frumosul magnat Dan Adamescu, ceea ce moe îmi pare, înseamnă mulți judecători care vor muri de îndată ce vina acelui om a fost reconstituită din acte, iar liberalii nu vor ridica un lemn pentru jelerii nemuncii azi.

  Azi ni se întâmplă un mare bine. Europa după evreul Adolf Hitler o duce un pic mai bine şi se gândește să nu piardă România, românii şi visele Carpaților de a reveni de Paşte pe frumosul pământ verde. Magii din magistratură care fac cel puțin mâine 100000$ lunar din manipularea dosarelor împotriva micii industrii de supraviețuire nu vor spune la Bruxelles mare lucru. Se vor satisface numai cinice curiozități. A fi de partea care ne trebuie vor spune cei din Europa şi vor medita îndelung, unii cu capul în pământ sau alții privind soarele, fiindcă teama este mai sus de oprelişti.

  Bruxellul merge înainte. Judecătorii nu vor găsi în ei un ajutor. În mine vor avea un mare bine. Nu vor uita că i-am salvat de furcile caudine ale Masoneriei din subordine. Masoneria nu e lucru simplu. Când afacerea din butoane nu merge, politicieni vor face eschive. Vor merge până acolo unde se vor cere crime. De partea unui om simplu sunt guverne. De frică lor li se cuvin mai multe. Binele? O pacoste sau un drumeag plin, sufletește. Binele se cuvine celor care-l înfăptuiesc. Legile masonice sunt impuse de SUA. Niciodată Europa nu s-a descurcat ieri, azi sau mâine. Uniformizarea legii, armonia ei face din instituții mari diguri de indignare. Sper să fie mai bine la noi şi la seniori.

  Să bem un vin Emeritus. Cu bine.

  9 Martie 2019 ora 17:50

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here