sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsUE a atins imunitatea de grup: au fost vaccinați peste 70% din...

UE a atins imunitatea de grup: au fost vaccinați peste 70% din locuitori. În România: doar 27%

-

Uniunea Europeană a ajuns marți la ținta propusă – vaccinarea cu schema completă a 70% din totalul populației adulte, adică obținerea imunității de grup, a anunțat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Peste 256 de milioane de persoane adulte din Uniunea Europeană au fost imunizate, iar acest lucru se poate vedea concret în numărul foarte scăzut de decese înregistrate acolo unde vaccinarea populației adulte a trecut de 70%.

Von der Leyen a menționat: „Vaccinarea a 70% din adulți în luna august e o mare reușită. Strategia UE de a achiziționa la comun vaccinurile a dat roade și plasează UE în avangarda luptei globale anti-Covid. Dar pandemia nu s-a încheiat. Le cer tuturor celor care nu s-au vaccinat să o facă“.

Prin contrast, România este, alături de Bulgaria codașa UE și la vaccinare. Doar 27% din populația țării noastre (5,1 milioane de oameni) s-a imunizat cu schema completă. Bulgarii ne țin companie în coada clasamentului, cu 16,75% din populație vaccinată.

- Advertisement -

În UE, pe primul loc la proporția populației vaccinate este Malta – peste 80%, urmată de Portugalia – 74% și Danemarca – 72%.

Alte țări membre UE din Estul Europei și-au vaccinat populația după cum urmează: Ungaria – peste 57%, Lituania – peste 55%, Grecia – 55%, Cehia – 53%, Polonia – 50%, Slovenia – peste 43%, Estonia și Letonia – peste 40%, Slovacia – 40%, Croația – puțin peste 39%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* Ion Iliescu la Agigea, la un an după „Măi, animalule!”: „Acum o să zici că te-a mușcat președintele de deget, nu?!”

VIDEO. Șoșoacă a mutat circul pe Transfăgărășan, la întâlnirea cu urșii. Nostalgică după Ceaușescu, i-a certat pe localnici că respectă legea: alungă animalele, în loc să le dea mâncare

George Simion și-a luat „escortă” pe litoral: cârciumarul care a chemat-o pe Oana Lovin să-l hărțuiască pe Dan Barna!

* Clotilde: „Dacă e nevoie, îi mai bat o dată, cu toate partidele și televiziunile lor!”. Reacție după semnarea protocolului Ciolacu – Ponta – Voiculescu – Tăriceanu

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Este CLAR („CA-LUMINA-ZILEI”) cĂ ÎNTREAGA campanie-de-vaccinare-anticovid din România este (DEOCAMDATĂ, cel puțin…) un… (MONUMENTAL!!!) EȘEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Trebuie… SCHIMBATĂ (FUINDAMENTAL, chiar!!!) STRATEGIA, în sensul că este OBLIGATORIU (!) a fi… ÎNĂSPRITE RESTRICȚIILE PENTRU CEI CARE REFUZĂ SĂ SE VACCINEZE!!!

    Șiii…, „last-but-not-least”…, TREBUIE (!) înlocuit din fruntea-campaniei și… PREA-„MOALELE” (EZITANT și INCOERENT, în vorbe dar mai ales în… FAPTE!!!) Valeriu Gheorghiță, cuuu… GRADELE lui (se pare: cam… INUTILE!!!) cu tot!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -