vineri, mai 31, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Du-te să mori pentru țară și cumpără-ți singur muniția! Roagă-ți soția să-ți...

„Du-te să mori pentru țară și cumpără-ți singur muniția! Roagă-ți soția să-ți trimită tampoane pe front!” Un jurnalist anti-putinist a fost reținut de polițiștii ruși pentru că ar fi discreditat armata Kremlinului

-

Regimul criminal de la Kremlin, prin instanța de judecată din orașul Ceboksarî (Republica Ciuvașia, aflată în componența Federației Ruse), l-a reținut și amendat cu 40.000 de ruble pe Iuri Piciughin, redactor la publicația de opoziție „Vziatka” („Mita”). Motivul: „discreditarea” armatei ruse.

Evenimentul s-a produs pe 7 decembrie, după ce jurnalistul anti-putinist a cutezat să-și exprime liber gândurile despre „operațiunea specială” prin postarea unor comentarii acide pe rețelele de socializare, anunță site-ului postului de radio Svoboda. Iată câteva din ele.

Mesaj pentru Putin: „Care victorie și asupra cui? Asupra bunului-simț? Sau asupra miturilor televizate despre nazismul mondial al NATO?”.

Mesaj pentru regimul de la Moscova: „În orice caz, nu pentru voi e moartea, ci pentru tipii naivi transformați în carne de tun!”.

- Advertisement -

Mesaj pentru Rusia: „Copiii tăi sunt viitorul îngrășământ pentru țara privatizată a escrocilor și a hoților”.

Mesaj pentru noii recruți: „Du-te să mori pentru țară și cumpără-ți singur muniția! Și roagă-ți soția să-ți trimită tampoane pe front! Tampoane, berete și pantaloni. O cască este mai bună cu o vestă antiglonț. Ei au jefuit totul (politicienii corupți – n. red.), iar tu du-te să mori pentru asta!”.

Piciughin a pledat nevinovat și intenționează să facă apel la decizia instanței: „Protocolul a fost întocmit ieri (6 decembrie – n. red.), iar azi-dimineață a avut loc procesul (7 decembrie – n. red.). Nici măcar nu aș fi avut timp să-mi găsesc un avocat. Nu cred că am discreditat armata”.

- Advertisement -

Ziaristul de opoziție n-a putut participa la procesul său, fiindcă a avut probleme de sănătate. „În dimineața dinaintea procesului, a trebuit să chem ambulanța din cauza tensiunii arteriale crescute. Pe măsură ce m-am simțit mai bine, am sunat la instanță și am cerut amânarea procesului, dar mi-au spus că decizia a fost deja luată”, a menționat el pentru Radio Svoboda.

Era cunoscut faptul că Piciughin se împotrivise de la bun început agresiunii ruse în Ucraina.

În 2004, el a primit titlul de „Lucrător de Onoare al Culturii” pentru participarea la proiectul „Drumul către Templu” din cadrul expoziției industriale „Ciuvașia – timp nou”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putregaiul de sub eșecul Schengen: „doctor Bode” și-a pus colegul de bancă din liceu șef la Inspectoratul pentru Imigrări!

* Critici dure pentru Iohannis, Guvernul PSD-PNL și Rareș Bogdan după ce România a ratat intrarea în Spațiul Schengen: „Porcul nu se îngrașă în ajun”

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Bizara tentativă de lovitură de stat din Germania. Prințul Heinrich al XIII-lea voia să ia puterea cu ajutorul Rusiei. Cei 25 de complotiști arestați erau conspiraționiști de tip QAnon

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -