La trei zile după întâlnirea cu Ghiţă, Guşă e promovat la RTV. Dezvăluirile ziaristii.com se confirmă: au bătut palma!

1
5824

N-a apucat să cânte cocoşul de trei ori că s-au şi confirmat dezvăluirile ziaristii.com: Cozmin Guşă, co-patron la Realitatea TV, a apărut în această seară la televiziunea mogului Sebastian Ghiţă!

Deocamdată, nu în studiou, ci prin telefon, la emisiunea moderată de Andreea Creţulescu.

Guşă a comentat acru despre prestaţia lui Klaus Iohannis şi nu l-a uitat nici pe vechiul său tovarăş Victor Ponta. În general, a pozat în acelaşi atoatecunoscător şi critic arogant al tuturor partidelor.

Ziaristii.com a dezvăluit ieri că inițiativa întâlnirii de la Belgrad i-a aparținut lui Cozmin Guşă. Aceasta a apelat la bunul său prieten Dan Andronic, cu care a strâns relația în ultimele luni, pentru a aranja un „rendez-vous” cu Sebastian Ghiță. Guşă cunoştea legăturile puternice dintre Ghiță şi Andronic, duse până la nivelul unui parteneriat media RTV – EVZ.

De asemenea, Andronic îl mai vizitase pe Ghiță la Belgrad, iar o dată i l-a trimis plocon şi pe Ion Cristoiu, pentru un interviu prietenesc.

COALIŢIA MOGULILOR

Mesajul cu care tandemul Guşă-Andronic a mers la Belgrad a avut două componente: una mediatică şi una politică. Cea mediatică le e mai la îndemână, cea politică e mai complicată. Iar în privința şanselor electorale, rămâne o fata morgana.

Guşă nu e prost, e doar lipsit de caracter. Ştia că nu se poate baza pe audiența-fantomă a lui Hoandră. Avea nevoie de cea suculentă a lui Rareş Bogdan. Şi de o extindere a puterii mediatice dincolo de hotarele Realității TV. Aşa a încolțit ideea unei coaliții media care să cuprindă „Evenimentul zilei”, DC News şi România TV.

Discuția „la o cafea” cu fugarul Ghiță a avut ca obiectiv atragerea RTV în această construcție media, în perspectiva celor doi ani electorali şi a celor patru rânduri de alegeri. Căci scopul final acesta este: alegerile! Frontul mediatic este doar arma cu care va fi abordată bătălia politică.

DRAGNEA A SIMŢIT MANEVRA ŞI A PLUSAT CU ANTENA 3

Şi acum, construcția politică vizată de Guşă: partidul lui Victor Ponta, Pro România, în care să se „verse” Partidul Realitatea (cu Hoandră cu tot)! Guşă încearcă să-l convingă pe Ghiță că PSD-ul lui Dragnea e un cal bolnav, în curând va fi o mârțoagă, pe care nu mai merită să parieze. În plus, Dragnea a mai tăiat din fluxul financiar care în mod tradițional mergea spre RTV (prin mega-contracte în zona IT), redirecționând banii spre propria clientelă.

Ghiță este considerat „omul lui Ponta”, de aceea Dragnea şi-a sporit interesele (şi contribuția financiară) spre trustul lui Dan Voiculescu, care nu înseamnă doar Antena 3; mai mult, ayatollahul PSD a acapart total TVR.

Prezenţa în această seară a lui Guşă la RTV confirmă dezvăluirile de pe ziaristii.com. Şi e de aşteptat să fie doar începutul prezenţei patronului de la Realitatea TV pe ecranele televiziunii lui Ghiţă. Ca de la Guşă TV la Ghiţă TV.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV. Guşă a negociat cu Ghiță şi Andronic un parteneriat politico-mediatic pentru partidul lui Ponta! Guşă vrea „un rol important” la prezidențiale

Oreste în face PRAF pe Guşă. „Negocia cu Ghiţă şi Andronic scoaterea lui Rareş de pe Realitatea TV, la schimb cu susţinerea lui Tăriceanu”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.