miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLumeaEuropaDragnea, asta cum sună? "În Danemarca, orice indiciu miniscul de abuz în...

Dragnea, asta cum sună? „În Danemarca, orice indiciu miniscul de abuz în serviciu – adio, carieră politică!”

-

„Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori, când vine vorba de corupție. Orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică, într-o țară ca Danemarca. Iar aceasta este una dintre diferențele pe care le-am sesizat aici.”, spune Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei la Bucuresti.

Potrivit diplomatului, Bruxelles-ul ar putea fi doar dusmanul câtorva persoane care ar beneficia în urma schimbării regulilor, dar în niciun caz al românilor, afirmă diplomatul într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Sunt surprins, la cazurile pe care le aveți, că presa nu este mai activă în a investiga unele dintre subiecte, atunci când vine vorba de corupție în rândul politicienilor de rang înalt, declară Søren Jensen.

- Advertisement -

În România, majoritatea parlamentară PSD-ALDE a declanşat o amplă operaţiune de atac la statul de drept şi la independenţa justiţiei, prin modificarea legislaţiei împotriva principiilor europene. Modificările au fost puternic contestate în Raportul MCV, GRECO (grupul statelor care luptă împotriva corupţiei) şi de către Comisia de la Veneţia.

Recent, liderii puterii politice în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, susţinuţi de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, au atacat conducerea DNA, reuşit debarcarea fostei şefei Laura Codruţa Kovesi. Ieri, Toader a anunţat că va cere din nou înlăturarea procurorului general Augustin Lazăr, un înfocat susţinător al luptei anticorupţie la nivel înalt.

O ultimă lovitură anti-UE dată de coaliţia la putere a fost instalarea la vârful justiţiei a unor personaje compromise, cu o carieră marcată de pete şi conexiuni dubioase, cum este de exemplu alegerea ca şefă a CSM a Liei Savonea.

- Advertisement -

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. La noi totul e compromis de catre coruptii care au ajuns atat de bogati si de puternici ca denigreaza fara rusine orice si pe oricine i-ar putea arata in adevarata lor identitate….Presa a ajuns DERIZORIE.Coruptii isi rad de ea. La noi numai mafia face jocurile…toti ceilalti, presedinte, justitie, presa si populatia care-i critica pe hotii si incompetentii care ne conduc, sunt denigrati in tuse groase aparand ca niste CARAGHIOSI care suporta DOCILI batjocuri peste batjocuri si NU PROTESTEAZA SUFICIENT.VREMEA TRECE SI BATJOCURA DEVINE LEGE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -