Efectele amnistiei: Vâlcov ar rămâne cu tablourile şi lingourile ascunse prin cavouri. Să se bucure şi Lavinia Șandru, că e greu să trăieşti cu 8.000 de euro pe lună

7
1347

Consecința directă a ordonanței de amnistie și grațiere ar fi și faptul că sechestrele de bunuri aplicate în dosarele penale ar fi ridicate și statul român nu ar mai putea recupera prejudiciile, au explicat juriștii consultați de G4Media.ro.

Judecătorul Cristi Danileț: „Amnistia înseamnă <<uitarea infracțiunii>>, ca și când nu s-ar fi produs, și ștergerea cazierului. Beneficiarul unei astfel de clemențe nu ar face închisoare, i s-ar ridica și pedepsele complementare precum interdicțiile de orice fel, cum ar fi interdicția de a alege sau de a fi ales. Nu ar mai avea cazier și nu ar fi considerat recidivist, dacă va comite o nouă infracțiune. Astfel, toate faptele vizate de ordonanța de urgență, comise până în ziua emiterii ei, ar fi șterse. Chiar dacă peste un an se descoperă că, în ziua emiterii ordonanței, un politician a luat mită sau a făcut trafic de influență, el ar scăpa, pentru că fapta este amnistiată”.

Cele mai recente cifre, prezentate în bilanțul de activitate al fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, din iulie 2018, arată că „în ultimii 5 ani, valoarea măsurilor asiguratorii instituite de DNA a fost de peste două miliarde de euro”.

Au fost sechestrate inclusiv bunuri din străinătate: din Franța, Spania, Germania, Elveția, Cipru.

Printre marii beneficiari ai amnistiei se numără „siamezii răului”, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, cărora în acest moment le sunt sechestrate proprietăți imobiliare și alte bunuri în valoare de milioane de euro.

De exemplu, lui Darius Vâlcov i-au fost puse sub sechestru inclusiv lingourile de aur ascunse de acesta într-un cavou dintr-un cimitir din Slatina. La fel, tablourile unor pictori celebri, dosite  în pereții dubli ai unei „case a șpăgii”.

Dacă va fi dată ordonanța de amnistie, toate acestea vor fi scoase de sub sechestru, iar Darius Vâlcov își va recupera și tablourile, și lingourile.

Ar fi o veste catastrofală pentru români și pentru justiție, dar excelentă pentru Lavinia Șandru, la care ajung o parte din roadele corupției fostului ei soț. Circăreasa are mare nevoie să se înfrupte din ce mai „produce” Vâlcov, pentru că ea primește de la TVR, din bani publici, „doar” 2.000 de euro pe o emisiune săptămânală (cu audiență zero), adică 8.000 de euro pe lună.

7 COMENTARII

 1. Presa romana neticalosita si la justitia necorupta este ca au mare talent sa observe raul, sa se boceasca in timp ce raul isi vede nestingherit de drumul lui.
  Presa ca presa, dar unde erau magistratii corecti si competenti cand s-au dat legile astea favorabile hotilor, atat de imbarligate incat nu le mai pot descalci? Cand, pas cu pas, au inaintat spre aceasta situatie absurda?
  Au stat impasibili sau incapabili sa semnaleze calea gresita a legilor, sau acum nu e nimeni capabil sa descalceasca incurcatele ite, sa poata emite macar teoretic solutia exacta de invalidare a acestui circ sinistru? Scotandu-i pe cei care persevereaza „fiindca pot” de sub adapostul unor asa zise argumente legale, abuzul ar deveni clar si decontabil! Dar asa, doar pe baza de pareri, fara diagnostic exact, mai rau ne amarasc.
  Eu m-am saturat de jelania asta sterila.

  • Da, merita. Si nu numai el, toata puzderia asta de miliardari din bani publici care acuma parasesc puscariile.
   Toti stim ca merita dar nimeni nu stie ce e de facut si mai ales, cum trebuie oprit acest dezmat facut in ograda justitiei.

 2. Borfasii le rad in nas oamenilor cinstiti din Romania!!! Muierea asta avut tupeul sa spuna la procesul iubitului ei fost sot, ca socrii le-au facut cadou de nunta lingourile, pai de unde ma, le cresteau lingourile sub pom?!! Madam, dar chiar nu ti-a crapat obrazul ala gros sa spui asa ceva , sa sfidezi lumea cu o minciuna care sfideaza bunul simt, tu si cei ca tine ar trebui luati la bani marunti pentru fiecare centima!!! Dar acu schimbati legile si tot hotii raman cu banii furati, sa va fie rusine!!! Eu sper sa vina vreamea cand legile vor spune:fara prescriptie, fara abuz de nici un fel, fara amnistie si gratiere, fara politic in justitie si fara numiri facute de politic, confiscarea bunurilor furate, fara imunitate pentru politicieni, fara pensii speciale, fara corupti in functii, fara penali in parlament, parlamentarii sa nu aiba dreptul sa se transfere de laun partid la altul cand vor ei, hotii in puscarie!! Atunci se va curata Romania!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here