Conserve politico-mediatice s-au aliat pentru a răsturna „regimul Iohannis”: Năstase, Tăriceanu, Roman, Severin, Vosganian, Marga, Nistorescu, Cristoiu, Dinescu, Bușcu, Știreanu, Savaliuc

8
7013
Varujan Vosganian - CACP Tăriceanu - Adrian Năstase

Mai mulți politicieni eșuați și jurnaliști expirați s-au strâns miercuri la un resort de lux din București și au anunțat că salvează democrația din România! Printre ei, destui pușcăriași (Adrian Năstase, Adrian Severin), pușcăriabili (C. A. C. P. Tăriceanu, Varujan Vosganian), portavoci ale corupției (Cornel Nistorescu, Răzvan Savaliuc, Octavian Știreanu) sau turnători la Securitate (Andrei Marga).

Grupul pentru Apărarea Democrației (GAD), cum se numește adunătura coruptofilă, a lansat o carte, „Trecerea la prostocrație” (o strânsură de articole luate de pe site-ul lui Nistorescu și îndesate între două coperte) și un „document-apel”, numit pompos „Declarația de la București”.

Acesta – „docomentul” – vine și cu o listă suplimentară de semnatari: Ion Cristoiu, Mircea Dinescu, Doru Bușcu, Patrick André de Hillerin, Ioan Buduca, Ion Spânu, ex-senatorul Valer Marian și avocatul Gheorghe Piperea.

Lansarea cărții-maculatură

De pe listă lipsesc nejustificat (deocamdată) Oana Lovin, Codruța Cerva, Gelu Vișan, Ovidiu Zară, senatoarea Diana Șoșoacă, avocatul Dan Chitic, Q-Anonul Radu Moraru, colonelul Robert Turcescu și bahmuțeanca Adriana Bahmuțeanu.

Cei prezenți la lansarea cărții ori pe lista de semnatari a „Declarației de la București” și-au stabilit ca obiectiv răsturnarea „regimului Iohannis”. De altfel, Adrian Năstase a și titrat pe blogul său: „«Declarația de la București» împotriva regimului Iohannis”.

Năstase-cel-corupt a notat, triumfător: „Lansarea, ieri, a volumului «Trecerea la prostocrație», coordonat de Cornel Nistorescu și Octavian Știreanu, a fost însoţită şi de o declaraţie a Grupului pentru Apărarea Democrației (GAD), declarație pe care o puteți citi aici”.

Octavian Știreanu – Andrei Marga – Cornel Nistorescu

Declarația de la București

„Pentru că nu putem asista pasiv la politica dezastrului moral, economic și democratic spre care este împinsă țara de către actualul regim,

pentru că tăcerea în aceste vremuri înseamnă complicitate și resemnare față de degradarea continuă a democrației,

pentru că asistăm la confiscarea deciziilor care influențează țara de către o putere a incompetenților și impostorilor,

pentru că nu putem accepta să vedem cum țara, ajunsă, prin eșec electoral și manipulări grosolane, pe mâna unei prostocrații agresive, alunecă într-o fractură istorică și se depărtează de preceptele fondatoare ale civilizației europene,

pentru că în societate s-a produs o răsturnare a valorilor, astfel încât deciziile majore în stat aparțin unor oameni cu calificări precare, ajunși la putere prin abolirea criteriilor și prin acțiunea tot mai expansivă a serviciilor secrete,

pentru că schimbările de care are nevoie țara nu pot veni din senin, ci numai atunci când sunt deșteptate conștiințele cetățenești ale României,

pentru că suntem liberi, neconstrânși de înțelegeri cu vreun reprezentant al serviciilor secrete, al oligarhiei ori cleptocrației care susțin actualul regim,

Noi, subsemnații semnatari ai prezentei profesiuni de credință,

spunând să nu conteze nimeni, niciodată, pe lașitatea noastră!,

reuniți în Grupul pentru Apărarea Democrației,

afirmăm că:

Adrian Năstase – Cornel Nistorescu – Andrei Marga

1. În Romania este necesară abolirea imediată a secretomaniei instalate în toate prestațiile președintelui, premierului și șefilor serviciilor secrete, inclusiv ale comisiilor care le supraveghează. Regimul Iohannis a încetat să mai comunice informații către presă și populație, luând decizii în treburile publice cu mentalitate de proprietar privat și angajând țara ca pe o feudă personală în operațiuni pe care este nevoit să le suporte întregul popor.

2. Reclădirea normalității în România presupune cel puțin trei componente esențiale:

– revenirea de la «guvernul meu» la «guvernul țării»,

– revenirea la Constituție, prin reabilitareea prevederilor textuale privind „statul de drept democratic” (nu doar a „statului de drept”), tripartiția puterilor în stat și pluralismul politic;

– revenirea la dezbaterea deschisă, obligatorie, nemăsluită într-o societate democratică, inițierea prezentului grup fiind o contribuție la aceasta.

3. Vom fi în apărarea valorilor tradiționale ale țării și familiei și vom pleda pentru preluarea în modernitate a ceea ce a fost valoros în tradiție.

4. Vom fi susținătorii unor criterii clare și transparente de promovare în funcții publice, în care nivelul studiilor și competența dovedită practic să fie primordiale, obligatorii și bine definite. Prostocrația trebuie abolită. Avizul serviciilor secrete pentru ocuparea diferitelor funcții să fie subsidiar, consultativ și drastic restrâns la un număr limitat de funcții, stabilite strict prin lege.

5. În toate demersurile noastre, vom da credit și prioritate oamenilor de valoare, vom reabilita noțiunea de patriotism și vom înțelege și apăra valorile europene în sensul originar al tratatelor fondatoare la care România este parte.

6. Vom pleda prin comunicate și declarații publice, în toate situațiile în care considerăm că deciziile autorităților, comportamentul, legile și declarațiile prostocrației contravin intereselor naționale și aspirațiilor cetățenilor.

7. Vom pune în slujba interesului public, pe temeiuri de conștiință și de bună credință, sistemul de valori, principiile și criteriile de conduită care ne caracterizează întreaga activitate profesională, civică și publicistică.

8. Vom milita pentru „demilitarizarea” prin lege a societății civile, a conducerilor partidelor politice și a instituțiilor de presă – pentru ca din activitatea acestora să fie eliminată dubla comandă iar acțiunile lor să beneficieze de o identitate clară în fața cetățenilor.

9. Ne vom poziționa tranșant împotriva oricărei decizii de restrîngere a libertăților cetățenești și a drepturilor de exprimare.

Grupul pentru Apărarea Democrației este o asociere ad-hoc a unor persoane publice care împărtășesc aceleași valori, au aceleași opinii despre situația actuală din țară și gândesc consonant cu privire la sensurile de evoluție a societății românești.

Semnează:

Andrei Marga 

Ion Cristoiu 

Cornel Nistorescu 

Octavian Știreanu 

prof. dr. Gheorghe Piperea 

Mircea Dinescu 

Doru Bușcu 

Patrick André de Hillerin

Ioan Buduca 

Valer Marian

Ion Spânu 

Dată la București, astăzi, 15 septembrie 2021, cu prilejul lansării volumului de publicistică «Trecerea la prostocrație», editată de redacția ziarului Cotidianul.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* „Rușine, Cîțu!” Tatăl unei victime de la Colectiv îl critică dur pe premier pentru asocierea cu Piedone la deschiderea anului școlar

* Orban: „Klaus Iohannis poate rezolva criza politică într-un «tête-à-tête» de 15 minute. Nu știu de ce nu o face, e obligația sa constituțională”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul”

* Trioul universitar care a extras un profesor afgan din ghearele talibanilor: Radu Carp – Cristian Preda – Marian Preda. „Era în pericol de a fi linșat de talibani”

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Traseist PSD-PNL-PMP-UNPR, fost deputat: 5 ani de închisoare pentru o șpagă de 5,3 milioane de euro

* Minciunile anti-vaccinistei Șoșoacă au blocat contul de YouTube al Senatului!

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* VIDEO. Imagini de la cununia civilă a Simonei Halep. A spus „Da” în fața primarului Constanței, Vergil Chițac

8 COMENTARII

 1. Iohannis a inselat si inseala intr-atat de amarnic sperantele milioanelor de sustinatori ai dreptei care l-au adus in functia de presedinte al tarii pentru doua mandate incat nu merita alta soarta sa fie suspendat,chiar si la initiativa unei adunaturi de scursuri care face subiectul acestui articol.

  #USLexista

  #NuAvemPresedinte

  Un alegator de dreapta dezamagit

 2. NASTASE… NO COMMENT
  ADRIAN SEVERIN… PE ACEST INDIVID PROSTIA L-A DUS UNDE L-A DUS.
  VOZGANIAN A VENIT IN romania CA „SA SCAPAM TOTI”.
  CEILALTI… PROPAGANDISTI CU SIMBRIE

  • Unu’-și-unuuu’…, „FALA-ROMÂNIEI”…, ce maiii…!!!

   Dacă seee… căsca-pământu’ și-iii… înghițea…, România era, dintr-o dată, MUUUULT MAI CURATĂ!!!

 3. Declaratia este beton, clara, concisa, contine atat nemutumirile cat si dorintele majoritatii romanilor. Probabil a fost scrisa de Andrei Marga, turnator si el, dar intelectual rasat. Toti ocupantii actuali ai Palatelor Victoria si Cotroceni impreuna nu fac cat Andrei Marga. Daca citu a avut sansa de a se reabilita si a fi premier, corect este sa o aiba si cei doi „adrieni”, ca sa citam din Base.

 4. Mă mir cum de au lipsit din peisaj to’așu Gușă, to’așu Felix ori to’așu Roșca Stănescu, alte „somități” ale mass-mediei din România…

  Marii abonați ai avantajelor Ciumei Roșii, chiar ai fostului PCR de tristă amintire pre-1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.