Tudor Chirilă după atacul din Suceava al mafiei lemnului: „Ia zi, Lucian Bode, coadă de topor ce ești, ce te oprește să reformezi Ministerul de Interne?“

2
18552
Florin Cîțu și Klaus Iohannis se răzbună pe orașe întregi în răfuiala lor cu USR

Actorul și muzicianul Tudor Chirilă „s-a înfipt“ în clasa politică după dramaticul incident de la Suceava, unde doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt de mafia lemnului când încercau să documenteze tăierile ilegale din păduri. Chirilă spune că am ajuns „la mâna unei mafii fără scrupule și frică într-o țară scăpată de sub control“.

Pe contul său de Facebook, artistul îi etichetează pe premierul Cîțu, președintele Iohannis, Ciolacu, Cioloș, Barna, Kelemen Hunor și Tanczos Barna, întrebându-i ce au făcut efectiv pentru a stopa evenimente (tot mai dese) de acest fel.

Un loc aparte îi este rezerva în mesaj lui Lucian Bode, ministrul liberal de Interne care acum conduce interimar și Transporturile. Cu acesta, Tudor Chirilă e cel mai dur, spunându-i direct că e „incompetent” și „coadă de topor”, un personaj fără coloană vertebrală care execută doar comenzi și care n-are capacitatea de a reforma Ministerul de Interne.

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, jurnalistul Mihai Dragolea și regizorul Radu Constantin Mocanu au fost prinși și bătuți cu bestialitate joi după-amiază, în zona Vatra Dornei, de un grup de 20 de indivizi, între care pădurari și un inginer silvic, pe când filmau tăierile ilegale din păduri.

Activistul Tiberiu Boșutar, transportat cu ambulanța la spital (la fel ca și regizorul), a relatat despre ce e vorba. Iată câteva fragmente: Poliția îi cunoaște pe toți, pentru că i-a mai audiat de câteva ori. nul dintre cei care m-au bătut foarte tare le-a spus polițiștilor că «data viitoare, când dau cu ochii de Boșutar, îl leg de mașină și-l trag până rămâne doar piciorul». Probabil că polițiștii de la Vatra Dornei știu despre ce e vorba. Aici nu e vorba de un polițist corupt sau incapabil, nu e vorba de un silvicultor… Au fost atacați jurnaliști străini! Au spart echipamentul, tot. Nu e vorba de un caz izolat. E vorba de un sistem care ne pune piciorul pe cap. Asta-i realitatea. (…) În zona unde am fost eu, niște silvicultori au distrus echipamentul unor jurnaliști internaționali”.

Mesajul lui Tudor Chirilă către politicienii români

„Dincolo de impactul emoțional sporit (pe Mihai Dragolea îl cunosc personal, a regizat documentarul «Regii Pandemiei»), sunt furios și mă simt îngrozitor să știu că suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule și nici frică într-o țară scăpată de sub control. Ia ziceți, Florin Cîţu, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloş, Dan Barna, Kelemen Hunor, Tánczos Barna, Ludovic Orban, ce faceți voi CONCRET ca să stopați genul ăsta de linșaje? Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, ce ați legiferat ca să stopați abuzurile forestiere? Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor? Ce faceți CONCRET ca oamenii care luptă să demaște jaful ăsta generalizat să nu riște să moară filmând? Bodnar Daniel, te etichetez și pe tine, pentru că cunosc curajul și lupta ta cu mafioții ăștia.

Ia zi, Lucian Bode, incompetentule și coadă de topor ce ești, că ai două ministere de forță pe mână, dar nu faci decât să execuți ordine, ce te oprește să reformezi Ministerul de Interne și să-l umpli de oameni care aplică legea? Măcar pe aia strâmbă și șchioapă? Ce?“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Orban: „Klaus Iohannis poate rezolva criza politică într-un «tête-à-tête» de 15 minute. Nu știu de ce nu o face, e obligația sa constituțională”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul”

* Conserve politico-mediatice s-au aliat pentru a răsturna „regimul Iohannis”: Năstase, Tăriceanu, Roman, Severin, Vosganian, Marga, Nistorescu, Cristoiu, Dinescu, Bușcu, Știreanu, Savaliuc

* Primar PSD: „Dacă ne obligați să ne vaccinăm, vă așteptăm cu furcile, coasele și securile! Voi fi în prima linie! Sunteți cei mai mari dușmani ai neamului românesc!”

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Trioul universitar care a extras un profesor afgan din ghearele talibanilor: Radu Carp – Cristian Preda – Marian Preda. „Era în pericol de a fi linșat de talibani”

* Mălin Bot a câștigat prima bătălia în justiție împotriva avocatului Cuculis. Jurnalistul e liber să-i critice „Șobolaniada anti-Clotilde”

* Fotografii duioase cu Emma Răducanu și tatăl ei, după triumful de la US Open. Sportiva a regăsit liniștea de acasă

2 COMENTARII

  1. Cine sa reformeze Internele, bolșevicul Bode ??? 1000 de ani dacă stă la MI și nu va mișca un deget !
    De ce credeți că l-au pus si la Justiție ? 😂😂😂
    Nu numai că nu-i prinde pe banditii care au jefuit Romania dar va trebui să le plătim și despăgubiri pentru deranj 😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here