În doi ani, Timișoara va fi legată la Autostrada A1 de o șosea cu două benzi pe sens de 10 km. A fost desemnat constructorul

0
1809
Traseul șoselei care, din 2023, va conecta Timișoara la Autostrada A1. FOTO: CNAIR

A fost desemnat constructorul șoselei care, până la începutul lui 2023, va lega orașul Timișoara la Autostrada A1, anunță Compania Națională de Drumuri. Drumul va avea 10 kilometri și două benzi pe sens, iar prețul este de aproape 40 de milioane de euro.

Pentru că traseul autostrăzii va trece la o distanță bună de marele oraș din Banat, s-a recurs la această soluție, a unei șosele care va avea între sensuri separator.

Constructorul desemnat este Todini Construzioni Generali (Italia). Contractul se va semna în cel mai scurt timp, anunță CNAIR, proiectarea va dura 6 luni, iar execuția șoselei – 18 luni. Așadar, cel târziu în primăvara lui 2023 Timișoara va fi conectată la rețeaua drumurilor de mare viteză care se construiește acum în România.

Șoseaua Timișoara – A1 va începe cu 300 de metri înaintea intersecției dintre Drumul Județean 692 și Drumul Național 69. Se va construi un nod rutier în acel loc și apoi traseul va porni spre Nord-Est. Noua șosea va fi proiectată pentru viteza maximă legală de 100 km/oră. Partea carosabilă va avea câte 7 metri pe sens plus benzi de încadrare de 0,75 metri. Cele două sensuri vor fi despărțite de un separator de fluxuri de circulație de 1,5 metri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here