vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsDisperare la PSD, Ciolacu se roagă de Piedone să se retragă în...

Disperare la PSD, Ciolacu se roagă de Piedone să se retragă în favoarea Gabrielei Firea. Acum câteva zile râdea de el: „E o iluzie fondată pe un fond distractiv. Ce rămâne după ce trece fumul de grătare?“

-

Răsturnare de situație absolut stânjenitoare pentru PSD, cel mai mare partid din România după 1989: Marcel Ciolacu, premierul țării și președintele formațiunii politice, se roagă de analfabetul Cristian Popescu Piedone să-și retragă candidatura la Primăria București. Au trecut doar două săptămâni de când Ciolacu râdea de Piedone și spunea că stă în fum de grătare, acum îl cheamă să renunțe la orgolii și să iasă din cursa pentru Capitală pentru a-i face loc Gabrielei Firea.

Situația este foarte grea pentru coaliția PSD-PNL. Favorit la alegerile din 9 iunie este actualul primar, Nicușor Dan, care e independent, dar susținut de Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) și REPER. PSD și PNL au avut un candidat comun, pe doctorul Cătălin Cîrstoiu, la care au renunțat în noaptea de luni spre marți. S-a decis, după 14 ore de discuții, ca fiecare partid să meargă pe cont propriu. PSD a readus-o în luptă pe Gabriela Firea, care inițial fusese pusă pe locul 3 al listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. PNL l-a reactivat pe Sebastian Burduja, șeful filialei București și fiul fostului conducător la băncii Securității ceaușiste.

Numai că favorit rămâne Nicușor Dan, iar pe locul doi în sondaje se plasează Cristian Popescu Piedone, pionul oligarhului Dan Voiculescu și primarul Sectorului 5. Piedone a terminat liceul la 32 de ani, cu o medie puțin peste nota 5, și scrie cu mare greutate.
Clasarea candidaților PSD și PNL în afara primilor trei la votul pentru București din 9 iunie ar fi un dezastru electoral nemaipomenit, existând riscul major de contaminare și avalanșă către celelalte rânduri de alegeri, în condițiile în care oricum Ciolacu și Ciucă înregistrează scoruri foarte proaste în sondajele privind prezidențialele.

În acest context, Ciolacu – care o detestă pe Firea și se teme că aceasta ar putea să-i ia locul în fruntea PSD – a ajuns să facă lobby pentru candidata la Primăria București. Cu ocazia lansării candidaturii lui Rareș Hopincă la postul de primar al Sectorului 2, din partea comasatelor PSD-PNL, Marcel Ciolacu a făcut marți un apel de-a dreptul lacrimogen către Piedone, pe care l-a numit „prieten“: „O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten de-al meu, prieten de-al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că în viaţă trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim, cum a reuşit această echipă la Sectorul 2, să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti. Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general. Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi împreună vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim”.

- Advertisement -

Pe 9 aprilie, Ciolacu nu-l mai cataloga drept „prieten“, ci doar „cunoștință“ pe Piedone, și spunea că n-are anvergură de primar general și nici program, fiind doar „o iluzie fondată pe un fond distractiv“: „Domnul Piedone este un cunoscut de-al meu, ne cunoaştem cred că de 30 de ani, e un om pe care îl respect, un primar bun de sector, un om pe care îl putem considera o victimă pentru că avem două decizii contradictorii ale unor magistraţi, dar – cu tot respectul pentru domnia sa – nu are nicio anvergură pentru a fi primar general al Capitalei. Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? Niciunul. Cu alte cuvinte, e o iluzie fondată pe un fond distractiv, pe o prezenţă cum ne place tuturor pe TikTok, mai ales tineretului, dar fondul, fiindcă vorbim de primarul general al Capitalei, de fapt nu există“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. aktual24

  Nedreptatea e atat de mare incat doare fizic: cea mai mare pensie speciala din Romania este de 58.191 lei. Adica, 25 de pensii medii sau 45 de pensii minime.

  In loc sa elimine pensiile speciale in 30 de ZILE asa cum promitea acum 5 ANI prin Rares Bogdan, PNL, care a devenit intre timp o filiala a PSD, a salvat pensiile speciale pentru urmatorii 40 de ANI. Asta in timp ce pensionarii care au muncit o viata intreaga de abia isi duc traiul de pe o zi pe alta, pentru ca minciunile PSD si PNL nici nu platesc facturi, nici nu tin de foame.

  Diverse categorii de ”speciali”, incaseaza, la iesirea la pensie, cu mult peste ceea ce au contribuit. Unii ies la pensie la 47-48 de ani, altii la 60 de ani, unora li se iau in calcul veniturile din ultimii 2 ani, altora din ultimele luni de activitate, la unii e 80% din media veniturilor, la altii 65%, cu mult diferit fata de modul de calcul al pensiilor nespeciale.
  Peste 200.000 de beneficiari de pensii speciale

  Numarul specialilor insa creste de la an la an iar cheltuielile pentru ei cresc intr-un an cat pentru altii in zece. In doar 4 ani, primesc cu 50% mai mult. E vina unor politicieni care cred ca asa se lingusesc pe langa judecatori, procurori, institutii de forta si functionari de tot felul.

  In plus, cei peste 200.000 de beneficiari de pensii speciale pot cumula pensia speciala cu pensia contributiva si cu eventuale venituri din salarii. Asta in timp ce, in Romania guvernata de PSD si PNL, peste 1,1 milioane de persoane sunt nevoite sa traiasca doar cu pensia minima de 1.281 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -