Directoarea care a „uitat” să plătească personalul din centrele de vaccinare s-a ocupat și de Comitetul care a greșit numărătoarea morților Covid

2
924

Amalia Șerban, directoarea adjunctă a Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică, din Ministerul Sănătății, conduce Comitetul care a greșit numărătoarea morților Covid. Este vorba despre aceeași funcționară care, în februarie, a “uitat” să trimită la Finanțe statele de plată pentru personalul din centrele de vaccinare, generând o întârziere de două luni în salarizarea acestuia, scrie HotNews.

La vremea respectivă, greșeala Amaliei Șerban a fost bine instrumentată propagandistic împotriva fostului ministru Vlad Voiculescu, acuzat de PSD, Antena 3 și România TV că nu vrea să le dea banii medicilor și asistentelor din centrele de vaccinare.

Haosul și lipsa de coordonare a dus la diferențe uriașe de decese între ce raportau medicii și ce se comunica public

Ioana Mihăilă, actualul ministru al Sănătății, spune că se vor lua măsuri disciplinare împotriva vinovaților care au încurcat socotelile, generând un alt scandal, acela al bilanțului eronat de decese Covid contorizat de România

O anchetă a scos la iveală faptul că, timp de un an, s-au raportat mai puțini morți din cauza virusului decât comunicau medicii legiști și medicii curanți (din spitale). Aceștia încărcau datele într-o platformă specială, dar cifrele erau luate dintr-o altă platformă, unde adesea cei care băgau datele uitau să le valideze sau le validau cu mare întârziere.

În final, când s-a descoperit anomalia, diferența era deja uriașă, de mii de morți, între ce se raportase oficial și ce exista în realitate.

Ioana Mihăilă a anunțat sancțiuni: „Ați întrebat de responsabilii din Ministerul Sănătății care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul din Ministerul Sănătății este un Comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu și vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora“.

Forul la care face referire Ioan Mihăilă, scrie HotNews, este Comitetul Operațional de Coordonare, Evaluare și Prognoză (COCEP), înființat în iulie anul trecut sub comanda lui Nelu Tătaru, fostul ministru liberal al Sănătății.

Niciuna din sarcinile fixate de fostul ministru al Sănătății pentru Comitetul care urma să coordoneze datele privind pandemia nu a fost îndeplinită. Totul a rămas pe hârtie

Conform ordinului de ministru emis atunci, Comitetul avea misiunea să stabilească procedurile privind raportatea datelor și informațiilor care urmau să fie centralizate și să asigure un circuit unic, coordonat și coerent al datelor și informațiilor. COCEP trebuia să facă și demersuri pentru ca eventualele erori apărute să fie corectate în timp util.

Absolut niciunul din aceste obiective nu a fost atins. Au existat două circuite paralele de numărare a deceselor, informațiile nu erau centralizate, nu existau proceduri clare, medicii din spitale și funcționarii DSP-urilor nu știau unii de ceilalți decât vag și n-aveau acces la ambele sisteme de numărare a deceselor. COCEP n-a făcut, un an întreg, nicio încercare de a corecta această disfuncționalitate aberantă.

COCEP este condus de Amalia Șerban, angajată la Ministerul Sănătății în 2004, pe timpul Guvernului Adrian Năstase. Are funcții de conducere în minister, neîntrerupt, începând din 2007, când premier era Călin Popescu Tăriceanu.

Conform raportului întocmit de comisia de anchetă pentru investigarea diferențelor de raportare la decesele Covid, între platforma Corona Forms și Alerte.MS este o discrepanță de circa 10.000 de morți.

În platforma Corona Forms, unde încarcă datele DSP-urile și care e condusă de COCEP, sunt 15.767 de decese Covid pe 2020, iar în celaltă platformă, unde încarcă datele medicii, sunt 26.106 decese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea, trimis în judecată „la pachet” cu patru oameni de afaceri: Cristian Burci (tatăl), Carlo Burci (fiul), Dan Belcea (omul lui Burci) și consulul Dimitrescu. Dosarul se referă la finanțarea vizitei lui Dragnea la masa lui Trump, în 2017

* „Eroul lui Gâdea” a furat și voturi pentru Dragnea, dar și tractoare din Occident! „O vor primi acasă cu picioarele tăiate”

* Protestul aniversar CapVid a adunat mai puțin de 100 de „patrioți”! În urmă cu exact un an, printre protestatari se număra și Bogdan Stanoevici

* VIDEO. „Lazarus n-a murit!” Primele imagini cu anarhistul șoșocar pe patul de spital, după un test Covid pozitiv

* Tudorel Toader a coordonat doctorate plagiate! O nouă victorie a Emiliei Șercan: procurorul Codruț Olaru a rămas fără doctoratul supervizat de „Slugărel”

* Prins “zburând” prin București cu 106 km/oră, Radu Budeanu a spus că i se defectase Land Rover-ul! A rămas 3 luni fără permis

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Diversiunea prin care militanții Hamas au fost băgați în tuneluri și măcelăriți ca șobolanii. Israelul a folosit presa mondială

* Dramatism și eroism în fotbalul european. Sud-americanii fac minuni: portarul brazilian al lui Liverpool, columbianul lui Juventus, uruguayanul, brazilianul și argentinianul lui Atletico Madrid

2 COMENTARII

  1. Cit[m din articol:
    ” (…) COCEP este condus de Amalia Șerban, angajată la Ministerul Sănătății în 2004, pe timpul Guvernului Adrian Năstase. Are funcții de conducere în minister, neîntrerupt, începând din 2007, când premier era Călin Popescu Tăriceanu. (…) ”

    Și-atunci…, CE PRETENȚII SĂ MAI AI?????!
    (COLCĂIE, efectiiiiiiv, aparatele-centrale ale ministerelor de astfel de DINOZAURI/REPTILOZAURI – ! –, unii angajați acolo încă de pe vremea luiiii… CEAUȘESCU, chiar!!!!!)

  2. Nulitatea nu a fost data afara cand „a uitat” sa plateasca cadrele medicale iar acu se va repeta istoria, de aceea nu va fi niciodata bine in Romania, atata timp cand incapabilii de genul Serban ne conduc, tara se duce de rapa!!!!!! Nici macar bun simt sa demisioneze nu are incompetenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here