„Eroul lui Gâdea” a furat și voturi pentru Dragnea, dar și tractoare din Occident! „O vor primi acasă cu picioarele tăiate”

1
5865
Vili Stan, multi-infractorul din Suraia

Românii au furat din străinătate sute de utialje agricole, în special tractoare și combine, pe care le-au vândut apoi în țară. Filiere de acest gen au activat în toate regiunile țării, iar unele cazuri sunt spectaculoase, notează Newsweek.ro.

Unul dintre infractori are în palmares și o condamnare pentru fraudă electorală, în favoarea PSD și a lui Liviu Dragnea, la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, în 2012.

Utilaje agricole pot fi furate mai ușor din țările occidentale, pentru că, în general, nu sunt înamtriculate. Ele sunt dotate cu sisteme GPS, însă hoții demontau aceste dispozitive, apoi puneau utilajele pe platforme și le aduceau în România.

Vili Stan din Suraia – condamnat pentru fraudă electorală, arestat pentru furtul de utilaje agricole din Italia, Anglia, Belgia, Austria

O operațiune de amploare a DIICOT, care a constat în 119 percheziții domiciliare în 18 județe, s-a încheiat cu arestarea mai multor membri ai unei rețele care se ocupa cu furtul de tractoare și combine din străinătate.

Procurorii arată că, în cursul anului 2019, pe raza comunelor Suraia, Golești și Nănești, din județul Vrancea, s-au constituit mai multe grupări infracționale ce aveau ca obiect procurarea în mod fraudulos (prin furt) de utilaje agricole sau utilaje de construcții din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, pe care le transportau în țară cu ajutorul unor platforme rutiere.

Unul dintre suspecții din acest dosar, Vili Stan, se numără printre cei 7 reprezentanţi ai Secţiei de votare nr. 287 din comuna Suraia, județul Vrancea, care au fost condamnaţi pentru falsificarea a 245 de voturi la Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, în 2012.

Vili Stan a fost chiar președintele secției de votare în care votul a fost fraudat masiv. El a fost condamnat un an și 10 luni de închisoare, pentru complicitate la fraude electorale cu urna mobilă. Pedeapsa a fost cu executare, pentru că vrânceanul avea deja o condamnare cu suspendare (de un an), pentru braconaj cinegetic și uz de armă letală fără drept. Individul a împuşcat ilegal un mistreţ, pe 9 noiembrie 2012, la nici patru luni după frauda de la referendum, dar procesul de la Judecătoria Focșani s-a încheiat mai repede.

Tot pentru fraudă electorală la referendumul din 2012 a fost condamnat și Liviu Dragnea, pe atunci secretar general al PSD. Dragnea a primit un an cu suspendare pentru că a organizat un sistem de fraudare a votului, la care participau și membri ai secțiilor de votare precum cei de la Suraia (Vrancea). Așadar, și numitul Vili Stan.

În 2012 și în următorii 2-3 ani, Vili Stan și ceilalți 7 condamnați din dosarul fraudării referendumului au fost tratați ca niște eroi naționali de către Antena 3 și, în special, de către Mihai Gâdea. Meritul celor 8 era că se luptau cu „dictatorul Băsescu”. Se luptau furând voturi pe rupte.

Acum, Vili Stan are toate șansele să ajungă din nou la pușcărie, pentru furt de utilaje agricole din Occident, dar Gâdea a uitat de el.

Comportamentul de satrap al infractorului Vili Stan la referendumul din 2012

„O vor primi acasă cu picioarele tăiate”. Plus o palmă peste față

Zeci de locuitori din Suraia, plecați în Spania, Italia sau alte țări europene, apăreau că au votat pe listele din comuna natală. Ca președinte al secției de votare, Vili Stan, apropiat de PSD, i-a intimidat pe reprezentanții presei și pe cei ai societății civile.

Oana Otilia Bouroș (observator): Pe parcursul zilei, Stan Vili mi-a adresat mai multe ameninţări, în sensul că voi avea probleme, voi fi dată afară de la serviciu, fără a-mi comunica motivele, însă eu am înţeles că asta se va întâmpl dacă eu continui să observ tot ce se întâmplă în secţia de votare”.

Iulia Crețu (jurnalistă): „La maşina noastră a venit o doamnă, observator în secţia respectivă, care ne-a spus că a fost ameninţată de preşedintele secţiei. Mai mult, familia sa a fost contactată de Stan Vili, care le-a spus părinţilor să-şi convingă fiica să plece din secţia de votare, pentru că altfel o vor primi acasă cu picioarele tăiate. Menţionez că persoana respectivă este vizibil afectată de aceste ameninţări; în timp ce discuta cu noi, plângea”.

Mădălina-Ionelia Burlan (jurnalistă): „Vili Stan continua să efectueze semnături sau să scrie pe acele liste (listele suplimentare – n. red.), însă convingerea mea este că efectua semnături”.

Mădălina Burlan a povestit că, la închiderea urnelor, Vili Stan i-a ordonat să părăsească sala, „motivând că el este președintele secției și așa a hotărât el”. Atunci când jurnalista a refuzat, Stan și Maria Hanganu (membru al secției de votare) au ridicat-o cu forța de pe scaun. „În acel moment am început să ţip, ocazie cu care Stan Vili mi-a dat o palmă peste faţă”, a declarat jurnalista.

Rețeaua lui Obezu din Borșa a furat 130 de utilaje

19 români, membri ai unei reţele specializate în furturi de utilaje agricole, au fost condamnaţi, în 2014, la pedepse cuprinse între un an și jumătate şi 6 ani de închisoare, de către Tribunalul Corecţional de la Nancy (vest).

Condamnaţii, cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani, sunt cu toţii originari din oraşul Borşa, județul Maramureș. Capii reţelei, care au primit cele mai mari pedepse, nu s-au prezentat la tribunal, care i-a condamnat în absenţă.

La deschiderea procesului, doar 10 din cei 19 inculpaţi s-au prezentat în faţa instanţei – „doar executanţii”, potrivit unuia dintre avocaţii apărării. La pronunţarea deciziei, în sală se mai aflau doar doi hoţi.

Unul, condamnat la 18 luni de închisoare, a putut să părăsească sala, liber, pedeapsa pronunţată fiind acoperită de perioada de arest preventiv. Celălalt, condamnat la 6 ani de închisoare, a fost încarcerat.

Un mandat de arestare a fost emis pe numele celorlalţi condamnaţi, inclusiv pentru capul reţelei, Laurian Dumitru Danci, cunoscut sub numele „Obezu”, care însă nu se afla în Franța.

Tribunalul a pronunţat pedepse de câte 6 ani de închisoare împotriva capilor rețelei.

Potrivit porcurorilor francezi, hoții acţionau în echipe, pe timpul nopţii, adesea în weekend, şi vizau, la întâmplare, sedii ale unor societăţi sau exploataţii agricole izolate, dar situate în apropierea drumurilor importante. Treceau la acțiune și pătrundeau prin efracţie. Erau furate tractoare, excavatoare, încărcătoare sau compactoare, care erau încărcate pe platforme și aduse în România.

În anchetă a fost stabilit un prejudiciu total în valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

Reţeaua românilor din Borșa a furat 130 de utilaje în perioada 2008-2010, din nord-estul Franţei (în special în Bourgogne, pe Valea Ronului) şi din Belgia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Protestul aniversar CapVid a adunat mai puțin de 100 de „patrioți”! În urmă cu exact un an, printre protestatari se număra și Bogdan Stanoevici

* VIDEO. „Lazarus n-a murit!” Primele imagini cu anarhistul șoșocar pe patul de spital, după un test Covid pozitiv

* Lazaruse, ridică-te, ia-ți patul tău și umblă! Să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău!

* VIDEO. Șoșoacă se războiește și cu manelistul Tzancă: „Domnule Uraganu, atenție la ce faci! Dumneata știi că ai putea muri din cauza acestui vaccin?!”

* Teoria „Guvernul ascunde sau umflă numărul de morți Covid”, spulberată de medicul român decorat de preşedintele Franţei. Raportarea diferită are cauze statistico-medicale și se întâlnește inclusiv în țări cu sistem de sănătate evoluat

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* VICTORIE! Comisia Europeană a acceptat ca 8 din cele 30 de miliarde de euro alocate României prin PNRR să meargă la autostrăzi și căi ferate

* Doina Gradea a pierdut procesul „Cap de porc” cu Dragoș Pătraru. A cerut daune de 201.000 de lei, dar va trebui să scoată din buzunar 4.284

* VIDEO. Momentul în care Israelul doboară blocul-turn ce găzduia redacțiile Al Jazeera și Associated Press din Gaza

1 COMENTARIU

  1. Hoți nemernici, politicieni bandiți-veroși, jurnaliști propagandiști-mincinoși, justiție coruptă. Dizgrațios tablou al unei țări devalizate de niște mizerabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here