sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUnități de comando britanice au executat în Ucraina „operațiuni discrete, cu un...

Unități de comando britanice au executat în Ucraina „operațiuni discrete, cu un nivel ridicat de risc politic și militar”. Dezvăluirile fostului șef al Pușcașilor Marini

-

Trupe de elită ale armatei Marii Britanii au fost desfășurate în Ucraina, pentru misiuni “sensibile”, cu grad ridicat de risc politic și militar, înainte și după începerea invaziei rusești, a declarat generalul-locotenent Robert Magowan, adjunct al șefului Statului Major al Armatei britanice și fost șef al Pușcașilor Marini Regali. Informația a fost difuzată de Sky News.

Conform înaltului ofițer, în aceste operațiuni au fost implicați 350 de pușcași marini din Grupul 45 Commando. Decizia Londrei de a trimite trupele speciale s-a luat atunci când intenția Rusiei de a invada Ucraina a devenit clară. Unitățile de comando au fost trimise pentru a „escorta diplomați” începând cu luna ianuarie. Munca lor a fost de „un nivel ridicat de risc politic și militar”, afirmă generalul Magowan.

Ofițerul a făcut declarațiile pentru revista „Globe and Laurel”, a pușcașilor marini. Printre altele, generalul spune: „În luna ianuarie a acestui an, Grupul 45 Commando s-a desfășurat la scurt timp, din adâncurile unei ierni întunecate, în nordul Norvegiei, pentru a evacua ambasada britanică din Kiev în Polonia. Forța internațională de urgență 999, dacă vreți. Apoi, în aprilie, s-au întors în țară (în Ucraina – n. red.) pentru a restabili misiunea diplomatică, asigurând protecția personalului critic. În timpul ambelor faze, comandourile au sprijinit alte operațiuni discrete într-un mediu extrem de sensibil și cu un nivel ridicat de risc politic și militar”.

E pentru prima oară când un ofițer britanic afirmă că pușcașii marini au fost desfășurați în Ucraina nu doar pentru a proteja diplomații, dar și pentru a sprijini „alte operațiuni discrete”.

- Advertisement -

Contactată de Daily Mail, Marina Regală Britanică a comunicat că, într-adevăr, pușcașii marini au fost desfășurați în Ucraina, dar „nu au îndeplinit nicio funcție de luptă”.
Rusia a acuzat permanent că militari NATO ar lupta pe front alături de armata Ucrainei. Acest lucru nu doar că nu a fost confirmat niciodată, dar nici nu s-a reușit aducerea vreunei probe. Singurul lucru despre care se știe cu precizie este că voluntari din toată lumea au venit, în primele luni de război, și s-au înrolat în forțele armate ucrainene, pentru a lupta împotriva ivadatorilor ruși. Nici mărturia generalului Magowan nu este o confirmare în sine.

Unitățile speciale nu luptă în sensul clasic, pe front, iar în primele săptămâni rușii au avut numeroase unități de comando, parașutiști, spioni infiltrați și mercenari trimiși să-i asasineze pe președintele Zelenski, pe membrii Guvernului și ai Parlamentului sau să provoace diverse sabotaje. Aceste forțe speciale rusești au fost lichidate. E posibil ca „operațiunile discrete” ale trupelor britanice să fi vizat tocmai eliminarea acestor militari ruși trimiși să comită asasinate și sabotaje.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Terorism AUR: George Simion și hoarda sa au blocat o benzinărie OMV din Ploiești. Poliția lui Bode a încurajat anarhia

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult

Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -