Dezvăluirea ministrului Bogdan Aurescu explică şi discursul nazist al primarului din Târgu Mureş

6
3039
Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu a vorbit la audierile din parlament despre corupția din Ministerul de Externe

Cazul lui Dorin Florea, primarul cu discurs nazist din Târgu Mureş, nu e un „accident” sau o întâmplare. Dimpotrivă, pare tot mai clar rodul unui plan diabolic, care se extinde nu doar în România, al cărui scop e să scoată din nou ura la suprafaţă, exact ca înainte de Al Doilea Război Mondial. Valul intoleranţei este în creştere, după cum spune şi Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, care dă ca exemplu creşterea „fără precedent” a antisemistismului.

Bogdan Aurescu a subliniat duminică, la Bruxelles, că România depune eforturi importante pentru a deveni un adevărat model regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi promovarea memoriei Holocaustului.

Şeful diplomaţiei române a participat la reuniunea ministerială a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) de la Bruxelles, organizată de Preşedinţia luxemburgheză a instituției, informează un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) către Agepres.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale din deschiderea evenimentului, importanţa activităţii organizaţiei în contextul internaţional curent, marcat de creşterea îngrijorătoare a fenomenelor de antisemitism şi intoleranţă.
Şeful diplomaţiei române a exprimat susţinerea neechivocă a României pentru adoptarea, în cadrul reuniunii, a unei Declaraţii ministeriale prin care să fie reafirmate principiile Declaraţiei de la Stockholm, documentul fondator al IHRA din anul 2000, arată MAE.

„La douăzeci de ani de la adoptarea Declaraţiei de la Stockholm, asistăm, în mod profund regretabil, la o creştere fără precedent a antisemitismului şi negării Holocaustului în societăţile noastre. Avem, aşadar, responsabilitatea de a acţiona pentru asigurarea unui climat de respect, toleranţă şi diversitate pentru comunităţile evreieşti din ţările noastre. România depune eforturi importante pentru a deveni un adevărat model regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi promovarea memoriei Holocaustului. Totodată, pe durata recentei Preşedinţii a României a Consiliului UE, am promovat cu prioritate tema luptei împotriva antisemitismului şi sperăm că şi alte preşedinţii ale Consiliului UE ne vor urma exemplul”, a subliniat cu acest prilej Bogdan Aurescu.

În cadrul sesiunii, ministrul afacerilor externe „a făcut referire şi la mandatul de succes al Preşedinţiei-în-exerciţiu române a IHRA, în perioada martie 2016 – martie 2017, care s-a axat pe trei priorităţi: consolidarea educaţiei despre Holocaust, încurajarea cercetării academice şi combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi discriminării”. În acest context, Aurescu a evocat personalitatea diplomatului Mihnea Constantinescu, care a coordonat programul Preşedinţiei române a Alianţei, aducând un omagiu memoriei sale.

„Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat totodată demersurile concrete întreprinse de România, în perioada recentă, în materie de asumare a trecutului, educaţie şi cercetare privind Holocaustul şi comemorarea victimelor Holocaustului, inclusiv introducerea în legislaţia română a definiţiei de lucru a antisemitismului, convenită în cadrul IHRA în timpul preşedinţiei române, reconfirmând angajamentul continuu al României în aceste domenii”, se mai menţionează în comunicat.

Cum de mai stă în funcţie primarul din Târgu Mureş?!

Dorin Florea, primarul care se inspiră din fascism

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după declarațiile primarului din Târgu Mureș pentru discurs de ură pe criterii de clasă socială și etnie, a declarat șeful CNCD, Asztalos Csaba. Dorin Florea a comentat, halucinant, că nu e acord cu acordarea ajutorului social pentru copiii din familiile de romi, motivaţia lui fiind aceea că ţiganii „nu se integrează”.

Declaraţiile rasiste ale primarului Dorin Florea

  • „De mai bine de șase ani, am atras atenția asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect și propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii(…)
  • „Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc. Sunt absolut convins că după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție”
  • „Cu toate eforturile Primăriei Târgu Mureș pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din păcate nu s-a reușit decât în mică măsură. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele arătate mai sus.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un profesor universitar din SUA îl desfiinţează pe primarul cu discurs nazist din Târgu Mureş: „Propune o soluție dezgustătoare și criminală prin consecințele ei”

* Primarul cu discurs nazist care se crede Dumnezeu. Dorin Florea, din Târgu Mureş, nu mai vrea copii de ţigani. Reacţii dure din societate

* Ce n-a știut ministrul Vela la întâlnirea cu penalul Cumpănașu: „Unchiul” s-a lăfăit într-un Touareg al Jandarmeriei, cumpărat de Carmen Dan și pus la dispoziție de Fifor!

* Răsplata pentru slujirea lui Dragnea. Viorica Dăncilă a rămas șomeră și cu ștampila de „proastă”

* Măcel între PSD-iști. Olguța Vasilescu îl acuză pe Ponta că a dat-o pe mâna DNA

* Două gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore în birou și fruntașa USR dedulcită la șpăgi „pe model PSD-ist

* Rareș Bogdan, atac la Dan Barna: „Sfatul meu e să lase aroganțele!” Cei doi s-au contrat pe tema alegerilor locale

* Carmen Dan i-a dat cadou lui Dragnea, abuziv, un BMW de 100.000 de euro, din banii românilor

* Carmen Dan și-a recompensat găzarii de la Jandarmerie cu sute de televizoare de 1.000 de euro bucata! Plus: limuzine de lux pentru demnitarii PSD

* Noile buletine provoacă scandal în biserică. Presa ortodoxă îl acuză pe Patriarhul Daniel că a pactizat cu CIP-ul

6 COMENTARII

    • Termina cu aiurelile, cred ca n-ai scoala nici pana la glezna lui Bogdan Aurescu, asa ca plimba ursul!
      Referitor la subiect, acordarea alocatiilor pe care tocmai le-a dublat psdeu’ ar fi necesar sa se faca tinand cont de respectarea unor conditii, bunaoara cea legata de frecventarea scolii.

  1. Cand nu ai argumente sau informatii suficiente ca sa combati pe cineva,care se exprima mai dur,dar cu argumenta clare sa-si sustina atitudinea,privind comportamentul social al unor grupuri de oameni indiferent de etnie,cu softuri genetice predominante de lenesi,betivi,ciorditori si cu pretentii,sa fie intretinuti din munca celor onesti si cinstiti,apelezi la doua expresii arhicunoscute,nazism si antisemtism.Dar cand vezi discriminarea din parlament,unde nu vezi un parlamentar din randul categorilor sociale cu scoala mai putina,sau cand vezi discriminare imozitarii veniturilor unde cei cu venituri mici sunt impozitati la fel cu veniturile milionarilor,nu mai vorbesc de impozitartea salariilor cu 10% pt toti indiferent de salariu.Nu mai vorbesc de discriminarea uriasa din domeniul pensiilor,nu mai zic de inechitatea uriasa privind impartirea venitului national.Dar exterminarea prin foamete,proxenetismul,pedofilia soldata cu si cu crime,violenta salbatica in famile,la ce categ.le incadrati..O sa spuneti infractiuni. Da,care se practicau si de nazisti.Pe astea nu le-ai vazut D-le Aurescu?

  2. Sint ardelean…coritura pura! Bunicii mei au fost in lagare…, tov Florea! Stiti unde este Ribnita?? acolo a fgost si tatal meu deportat de un dement numit Antonescu!! cu ce esti mai bun?? In orice stat normal trebuia sa fi invitat sa te duci in puscarie!!Poti sa o faci singur!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.