vineri, mai 31, 2024
AcasăLumeaAmericaSă facem America şi mai grasă! De ce pompează Trump hamburgeri şi...

Să facem America şi mai grasă! De ce pompează Trump hamburgeri şi pizza în şcolile din SUA

-

„Să facem America mare din nou!” – sloganul cu care Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale în SUA – poate fi adaptat astfel, după decizia liderului de la Casa Albă de a impulsiona consumul de fast-food în şcoli: „Să facem America şi mai grasă!”

Dincolo de glumă, situaţia e cât se poate de gravă: în SUA, peste o treime dintre adulţi şi circa 18% dintre persoanele cu vârste între 2 şi 19 ani suferă de obezitate, potrivit ultimelor date ale Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor.

De când a ajuns la Casa Albă, în ianuarie 2017, Trump a relaxat standardele privind alimentaţia în şcoli, iar ultima decizie în acest sens pune şi mai multă gaz pe foc sau kilograme în plus pe trupurile copiilor, cum vrem să spunem…

- Advertisement -

Astfel, pizza, hamburgerii şi cartofii prăjiţi vor fi incluse din nou în meniurile cantinelor din colegiile americane, la ordinul preşedintelui american Donald Trump, care a anulat standardele nutriţionale impuse de fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, informează sâmbătă EFE.

Mai mult, Trump a luat această decizie chiar de ziua de naştere a lui Michelle Obama (alăturat), soţia ex-preşedintelui american, care a împlinit vineri 56 de ani şi care, în cei opt ani la Casa Albă, a luat mai multe măsuri pentru a combate obezitatea infantilă.

Noile reguli vor permite şcolilor să reducă din cantitatea de legume şi fructe care trebuie inclusă în meniul şcolar. Totodată, şcolile vor putea reduce varietatea de alimente proaspete oferite elevilor.

- Advertisement -

Propunerea de reformă federală a fost prezentată vineri de o agenţie a Departamentului Agriculturii din SUA, a cărei responsabilitate este să stabilească meniurile pentru cei aproape 30 de milioane de elevi din cele 99.000 de şcoli.

„Şcolile şi districtele şcolare continuă să ne spună că încă se aruncă multe alimente şi că este nevoie de o mai mare flexibilitate pentru a le oferi elevilor alimente nutritive şi apetisante. I-am ascultat şi ne-am pus pe treabă”, a declarat secretarul agriculturii, Sony Perdue, citat într-un comunicat de presă.

Noile norme au fost denunţate de grupuri preocupate de nutriţia minorilor, precum „Asociaţia pentru o Americă mai sănătoasă”, în care Michelle Obama deţine poziţia de preşedinte onorific. Într-un comunicat, directoarea asociaţiei, Nancy E. Roman, a declarat că noile norme reprezintă „un pas în direcţia greşită” şi a apreciat că, „lăsând politica deoparte, ştiinţa a demonstrat că trebuie crescut consumul de fructe şi legume” pentru efectul lor favorabil asupra sănătăţii, mai ales pentru copii.

În contrapartidă, alte grupuri, precum Consiliul Naţional al Cartofului, au salutat noile norme. Consiliul menţionat, un grup de presiune care militează pentru creşterea consumului de cartofi, a scris pe Twitter că acest produs conţine mari cantităţi de proteine, fibre şi carbohidraţi de care „copiii de vârstă şcolară au nevoie pentru a avea succes la şcoală”.

Donald Trump şi-a făcut un scop din a denunţa şi anula toate vechile proiecte de reformă socială lansate în vremea lui Barack Obama, ca asigurările de sănătate bazice pentru populaţia asistată sau promovarea vieţii sănătoase în şcoli. Prin decizia de a permite consumul de alimente nesănătoase în şcoli, Trump continuă seria de măsuri „conservatoare” controversate începută odată cu proiectul său „America first again”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Opera lui Emil Cioran intră pe o piaţă de 600 de milioane de cititori

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Parca ar fi Ceausescu. Numai ala transmitea directive astfel. Cum naiba sa decidă presedintele in privinta alimentației in scoli? Are asta in atribuții? Scrie in fișa postului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -