Desenul emoționant prin care Mihai Șora și-a luat adio de la Ivan Patzaichin

3
1459

Filosoful Mihai Șora (104 ani și 10 luni) i-a dedicat un desen marelui sportiv Ivan Patzaichin chiar în ziua morții acestuia. Duminică seara, schița venerabilului scriitor trona pe pagina sa de Facebook, alături de câteva explicații.

„Mai întâi am desenat silueta, apoi barca și vâsla; au urmat păsările, care, fără să vreau, fără să știu, fără să-mi dau seama la început, zburau în aceeași direcție. Și mi-am amintit de înțeleptul Wang-Fô: cum a pășit el în tablou, în paloarea amurgului, în marea de jad albastru.

«E naiv», mi-am spus, «un desen prea naiv».

Dar «naiv» este anagrama lui «Ivan».

Și iată.

Desen © Mihai Șora

5 septembrie 2021″

https://www.facebook.com/mihaisora/posts/392144498949537

Cu canoea spre eternitate

Desenul lui Mihai Șora are în centru canoea lui Ivan Patzaichin, care nu mai plutește pe ape, ci zboară spre eternitate.

Ivan Patzaichin s-a stins duminică dimineața, la Spitalul Elias din București, doborât de o boală incurabilă, care l-a măcinat în ultimele luni de viață. Regretatul campion avea 71 de ani. El a fost înmormântat marți, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare.

Multe voci autorizate îl consideră pe Ivan Patzaichin cel mai mare sportiv din istoria României. A câștigat, printre altele, 4 medalii de aur la 4 Olimpiade diferite (1968, 1976, 1980, 1984) și 8 titluri mondiale.

Dar mai presus de medalii, Ivan Patzaichin a demonstrat pe tot parcursul vieții sale o excepțională calitate de om.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 5 erori majore care au dus la criza politică. Autorii lor: Iohannis, Cîțu, Stelian Ion, PNL, USR-PLUS. Analiza unui fost președinte al PNL

* PSD, PNL-Cîțu și UDMR au blocat și a patra oară moțiunea de cenzură! Cei 17 senatori și deputați care au lipsit de la ședința Birourilor Permanente Reunite

* Dan Barna: „Sunt dezamăgit. Întâlnirea cu Klaus Iohannis a fost mai degrabă formală, benignă… N-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii”

* Revoltă în PNL: 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

* Drulă dă cu levierul în Cîțu: „Plec din cauza unui premier iresponsabil, care nu înțelege că e terminat politic“. I s-a adresat ca baronului sindical Rădoi: “Florine, s-a terminat!“

* Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

* Scrisoarea secretă a lui Cîțu către talibani

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

* VIDEO. Șoșoacă și fanii ei au atacat un centru de vaccinare. 12 pacienți netransportabili – nevoiți să se imunizeze în localitățile vecine

* Duminica neagră: a murit și actorul Ion Caramitru! În aceeași zi cu Ivan Patzaichin, și tot la Spitalul Elias

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.