Derapaj grosolan și agramat al unui senator PMP la adresa maghiarilor: „acești domni mongoli”. Propunere: expulzarea celor care „vorbesc despre autonomie teritorială”

3
1502

Un derapaj inacceptabil din partea senatorului Cătălin Lucian Iliescu (PMP), la adresa comunității maghiare și mai ales a UDMR: expresia „acești domni mongoli”, făcând trimitere la originile cvasi-asiatice (zona Munților Urali) ale acestei populații.

Aberantă este și propunerea ca „orice personă care mai vorbește de autonomie teritorială în ROMÂNIA să fie expulzată”. Întrebarea e: să fie expulzată unde? Și dacă un milion de maghiari din România vorbesc, la o bere, despre autonomia teritorială, îi expulzăm pe toți? Și cum facem, punem șeful de post să-i asculte pe la colțuri, să audă ce vorbesc? Sau îi înregistrează barmanul, pe ascuns?

Întregul text al lui Cătălin Lucian Iliescu, mustind de erori gramaticale („crează”, „aleleași”, „personă”, „teritoriel”, virgule lipsă sau puse aiurea) și de rasism, este inadecvat.

Dacă tot urlă românismul în el, domnul (posibil mongol, după fizionomie) Cătălin Lucian Iliescu ar face bine să aibă mai mult respect pentru limba română, a cărei frumusețe e dată inclusiv de literele ă, â, î, ș, ț, litere care lipsesc din tusea patriotică a senatorului PMP.

Postarea lui Cătălin Lucian Iliescu

„Ma gandesc sa initiez un proiect de lege prin care orice persona care mai vorbeste de autonomie teritoriala in ROMANIA, sa fie expulzata acolo unde doreste sa-si continue viata.

Povestea asta cu UDMR imi creaza greata si disconfort lingvistic.

Partidele romanesti s-au folosit in cei 30 ani de aceasta uniune a maghiarilor, practic un ONG, sa puna si sa dea guverne jos fara sa anticpeze ca zi de zi acesti domni mongoli nu au decat un singur SCOP, autonomia pe orice criteriu, etnic, teritoriel, administrativ.

Pana la urma etnicii maghiari sunt cetateni romani cu aleleasi drepturi si pot foarte bine sa faca politica in cadrul oricarui partid romanesc.

Gata cu discriminarea romanilor de orice nationalitate. Ajunge! E prea mult.

Golanii astia numiti de Budapesta in fruntea UDMR nu vad decat cearta prin orice actiune pe care o inteprind. Sunt ca picatura chinezeasca.

Bai smecherilor, voi aveti impresia ca aici e sat fara caini? E momentul sa va intre bine in cap ca Romania este STAT NATIONAL, INDEPENDENT si INDIVIZIBIL.

Sustin un proiect de lege privind SCOATEREA UDMR in afara legii.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. ARE DREPTATE OMU ASTA CHIAR DACA ESTE AGRAMAT …IN PRIVINTA UNGURILOR ASA AR TREBUI PROCEDAT UNGUROII AU DEVENIT NEPERMIS DE OBRAZNICI SI INDRAZNETI …PE TIMPUL LUI CEAUSESCU NU -I AUZEAI SE PISHAU DE FRICA … EI URASC ROMANII SE FAC CA NU INTELEG SI NU VORBESC ROMANESTE …MA INTREB DE CE NU SE CARABANESC IN UNGARIA ..STAI IN TARA ASTA TREBUIE SA VORBESTI ROMANESTE NU VREI CARAMBA DUTE IN TARA LUI ORBAN UNGARIA

  2. Draga tov mare ziarist Mateescu – ce e aia „ii expulza” in textul matale, de mare cunoscator al lb romane? Poate „ii expulzeaza pe toti”… inainte sa faci obs la un text scris in viteza pe reteaua fatzaintrebuci – INVATA TU LB ROMANA! D-le Cartianu – verifica d-le fiecare articol – ca ziaristii matale habar nu au lb romana!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.