miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsDeputatul-bătăuș lovește din nou! Soția sa a sunat la 112, disperată că...

Deputatul-bătăuș lovește din nou! Soția sa a sunat la 112, disperată că recidivistul AUR își târa forțat fiul vitreg să facă duș la 2.00 noaptea

-

Un nou episod de violență conjugală, produs de deputatul Viorel Focşa, care a fost ales în 2020 pe lista AUR. Soţia acestuia îl acuză că a bătut-o din nou, după miezul nopții. Pe numele parlamentarului a fost emis un ordin de protecţie. Acesta mai are un dosar penal deschis în luna ianuarie 2023, pentru fapte similare.

Printre infractorii periculoși pe care i-a băgat AUR în Parlament se numără și deputatul Dumitru-Viorel Focșa (58 de ani). Acesta și-a agresat din nou soția, care a mai reclamat și în trecut tratamentul la care e supusă de soțul-demnitar.

„Risc iminent”

Poliția Județeană Constanţa a anunţat că în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2.20, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de o femeie de 51 de ani că ar fi fost agresată fizic de soţul ei, un bărbat de 58 de ani.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au întocmit formular de evaluare a riscului, în urma căruia a reieşit risc iminent, fiind emis ordin de protecţie provizoriu. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie”, a precizat Poliția Constanța.

- Advertisement -

În scurt timp s-a aflat că bătăușul este un recidivist: deputatul Dumitru-Viorel Focșa, ajuns în Parlament pe lista AUR, cu aprobarea lui George Simion. Focșa neagă acuzațiile și susține, într-o postare video pe pagina sa de Facebook, că nu și-a atins soția. Deputatul recunoaște, totuși, că a fost un moment „mai tensionat” între el și fiul din prima căsătorie al partenerei sale.

Dumitru Focșa se plânge că explicațiile sale nu au fost ascultate de polițiștii veniți la fața locului și că a depus o contestație la ordinul de protecție.

Focșa zice că scandalul a început de la faptul că a încercat să-și ducă forțat fiul vitreg să facă duș 

Pentru a-și justifica violența, Dumitru Focșa invocă „situația specială” pe care o are în familie și expune, abuziv și ilegal, problemele medicale pe care le are fiul său vitreg.

- Advertisement -

* „Băiatul din prima căsătorie al soției mele are tulburare de personalitate, se numește tulburare obsesiv compulsivă. Stătea și două ore să facă un duș! Băiatul are 23 de ani și i s-a agravat această tulburare, în sensul că ulterior a trecut în extrema cealaltă: a început să refuze să se spele.”

* „Sunt un om normal ca voi toți și n-am avut pretenții că sunt un om deaspura altora. Problemele mele personale sunt greu de rezolvat. Am scos baiatul ieri, cu acordul soției, din cameră și l-am așezat pe un scaun în curte, ca noi să facem curat.

* „Greșeala mea de părinte responsabil este că am considerat oportun ca eu să determin băiatul să intre la duș și l-am luat în mod încurajator să iasă la baie, pentru că în raport cu sănătatea lui, igiena lui precară ne afectează pe toti.”

* „Am considerat că este mai oportun să spun pe un ton mai ridicat să iasă să se spele. Soția i-a spus: «Victor, ia-ți hanoracul și să plecăm!». A spus că pleacă la Brăila. Apoi – să mă trezesc peste jumătate de oră cu Poliția în curte, de aici știți ce a urmat.”

Dumitru Focșa și soția – cuplul care dă de lucru Serviciului de urgență 112

Doamna Focșa a sunat la 112 și în ianuarie 2023

Și în ianuarie 2023, Viorel Focșa a fost reclamat de către soție, care a sunat la 112, anunțând că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la locuința lor din localitatea Lumina, județul Constanța.

Atunci, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanţa a transmis: „Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”.

IPJ Constanța a precizat că a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de violenţă în familie.

Și atunci, ca și acum, Viorel Focșa a dat vina pe soția sa. El a reacționat pe Facebook, acuzându-și soția de gelozie și susținând că presa scrie „mizerii” și „neadevăruri”.

Viorel Focșa în ianuarie 2023: „Dacă printre vorbele mele, mai mult strigate, «tu cu capul ăsta mă înnebunești de cap!», după ce am făcut asta de două ori, ea a fugit spre telefonul din dormitor, strigând că sună la 112, dar acolo, la ușa dormitorului, a mai fost o busculadă și a fost atinsă și de ușa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul. Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut. Văzând că fetița a început să țipe, am încercat să împac copilul, iar soția a reușit să fugă în curtea vecinului, membru PSD, și să-i alarmeze. Un vecin cu care suntem în relații excelente. M-am dus cu fetița după ea, dar ea era deja în apel cu 112. Chiar dacă îi ceream să nu facă asta, auzeam cum cerea și ambulanță și echipaj de poliție. Nu am intervenit să-i opresc conversația, căci nu avea niciun rost. Am lăsat să încheie cu bine dialogul. O vedeam foarte speriată”.

Câteva zile mai târziu, pe 7 ianuarie, AUR a anunțat că l-a exclus din partid pe deputatul Dumitru Viorel Focșa: „Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă. Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar. Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să-și respecte angajamentul asumat și să-și depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid”.

După scandalul de anul trecut, soția lui Viorel Focșa a anunțat că divorțează, dar între timp s-a răzgândit.

Traseistul Focșa: AUR – FIN – PRM, adcă tot în „polul suveranist” făcut de AUR!

În prezent, Dumitru Focșa este parlamentar neafiliat. În noiembrie 2023, el s-a înscris în partidul fostului PSD-ist Ilan Laufer, Forţa Identităţii Naţionale (FIN), partid cu care George Simon se afla în negocieri pentru a crea un „pol suveranist”. Astfel, Focșa a revenit în Grupul parlamentar AUR, așa cum a anunțat în plenul Camerei Deputaților pe 13 noiembrie 2023: „Începând de astăzi voi fi membru în Forţa Identităţii Naţionale şi voi fi parte din Grupul AUR”.

Ulterior, Ilan Laufer și-a luat partidulețul și a plecat din alianța cu AUR, iar Focșa a părăsit FIN-ul și s-a înscris în PRM, ca să rămână în „polul suveranist” numit Alianța AUR!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul Ciolacu, prins de UE că a falsificat cifrele pe 2023: deficit raportat de 5,9% din PIB, când în realitate era de 6,6%!

* EDITORIAL GLĂVAN: Cum să conducă țara Ciolacu?! Nu i-aș da bani nici să-mi cumpere covrigi!

* Criză în AUR: „Gunoiul vrea control total, Stalin a fost copil mic” / „Ai făcut blat pe București, Gunoiule!” / „AUR este o iluzie dirijată de un Gunoi” / Candidatul AUR la Sectorul 6 și-a dat demisia și-l demoleză pe Simion

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -