sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsDeputat PNL: "Va trebui să vorbim mai mult despre corupția din Olanda,...

Deputat PNL: „Va trebui să vorbim mai mult despre corupția din Olanda, despre portul Rotterdam și mafia de acolo…”

-

După votul de joi din Parlamentul olandez, care recomandă Guvernului condus de Mark Rutte să nu susțină aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen, cea mai nefericită reacție „la cald” a avut-o un reprezentant al PNL.

Deputatul Robert-Ionatan Sighiartău (33 de ani), vicepreședinte al PNL și fost secretar general al partidului în perioada 2017-2021, a scris pe Facebook: „E o bătaie de joc la adresa țării noastre. Cred că va trebui să începem să vorbim mai mult despre corupția din Olanda. Despre traficul de carne vie, despre portul Rotterdam și mafia de acolo, despre cum se vând droguri de mare risc pe la colțurile strădulețelor din Amsterdam. #nuSuntemSlugi„.

Deputat de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău este al doilea lider PNL care amenință Olanda, folosind fake news-uri sub formă insinuantă. Deschizător de drumuri a fost un alt ardelean, europarlamentarul Rareș Bogdan (48 de ani). Pe 5 octombrie, acesta răcnea în Parlamentul European: „Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de către toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți până acum!”

Sighiartău în 2019: „8 ani, PSD nu mai pupă guvernarea! Mă lupt cu toți golanii ăștia…”

Robert Sighiartău se află la al doilea mandat consecutiv de deputat. El a devenit parlamentar în 2016, când avea 27 de ani. Un an mai târziu a fost ales secretar general al PNL, în echipa lui Ludovic Orban. În 2021 l-a abandonat pe Orban și a intrat în „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu. Acum face parte din echipa lui Nicolae Ciucă.

- Advertisement -

În martie 2019, când Liviu Dragnea încă mai stăpânea România, Robert Sighiartău declara pentru Ziaristii.com:

  • „Eu merg pe stradă, mă întâlnesc cu foarte mulți oameni, și oamenii spun: «Nu mai vrem să vedem PSD! Nu mai suportăm PSD! Scăpați-ne de PSD!». PSD este pe ducă. Uitați-vă ce se întâmplă când iese Dragnea pe stradă, că-l huiduie lumea instantaneu. La fel, oricare PSD-ist cât de cât cunoscut.”
  • „Nu le mai dăm guvernarea 8 ani! Țineți minte ce vă spun: 8 ani, PSD nu mai pupă guvernarea! 8 ani de zile, PNL va guverna România! În jurul PNL se va forma guvernarea 2020-2028.”
  • „Îi vom stârpi! Dreapta va conduce România opt ani de zile. În 8 ani, țara aceasta se va schimba în bine. Vă promit! Este singurul scop pentru care în fiecare zi mă trezesc dimineața și mă lupt cu toți golanii ăștia și îmi sacrific viața personală și timpul meu cu familia, pentru că eu cred că lucrurile astea se pot schimba.”
  • „Eu sunt anticomunist și anti-PSD-ist. Cunosc trunchiul genetic din care se trag ei. Greșeala unor guverne anterioare a fost că nu le-au tăiat rădăcinile, i-au lăsat conectați la resurse în mod ilegitim. Au avut oameni în toate structurile. Toți cei puși pe criterii politice, clientelare trebuie să plece din funcții. Singuri nu vor pleca, dar îi vom ajuta noi, pentru că nu mai e loc de compromisuri. Toleranță zero față de PSD și de metodele PSD-iste!”

PSD n-a fost ținut în afara guvernării 8 ani, ci 8 luni. Iar Robert Sighiartău s-a numărat printre parlamentarii care au votat instalarea Guvernului PNL-PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Parlamentul Olandei nu s-a speriat nici măcar de Rareș Bogdan, care „se simte obligat” să „joace dur”! Olandezii au votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen

* Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

* Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

* Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Din pacate au si ei un dram dreptate.Stiu sunt(em) vai de capul lor/nostru dar nici ei nu sunt sfinti.Si am auzit,dar nu stiu cat pe bune e ca nu ne dau olandezii interzis de la anu ci doar ne pun pe asteptare un pic,daca poate cineva confima/infirma sigur,astept ms

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -