Decizia lui Orban: „Facem sondaje pentru primari!” Nicușor Dan, ultima soluție pentru București

1
1619
Ludovic Orban
Ludovic Orban a decis să facă sondaj de opinie pentru candidații PNL la alegerile locale

Ludovic Orban vrea ca PNL să meargă în alegerile locale cu candidații săi. Nu e încântat de ideea unei alianțe cu USR, dar nu exclude o astfel de soluție în cazul în care un sondaj de opinie indică un nume sau un altul.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să-şi stabilească, până la 1 martie, candidaţii pentru funcţia de primar în toate localităţile, menţionând că se va face un sondaj de opinie pentru a decide dacă partidul va merge cu un candidat comun cu USR la Primăria Capitalei, anunță Agerpres.ro.

„Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliţi candidaţii la funcţia de primar în toate localităţile din România şi să începem cel târziu în data de 15 martie campania de stângere de semnături pentru susţinerea candidaturii fiecărui candidat de primar în localitatea în care candidează”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, aflat într-o vizită în judeţul Vâlcea, anunță Agerpres.ro.

Întrebat dacă PNL va merge la Primăria Capitalei cu un candidat comun cu USR, Orban a precizat că acest lucru se va stabili după „o analiză sociologică”.

„Vom face o analiză, vom efectua un sondaj de opinie cu reprezentativitate şi la nivelul Bucureştiului, dar şi la nivelul fiecărui sector. Vom testa candidaţii noştri. De asemenea, vom testa şi alţi candidaţi şi vom lua o decizie în funcţie de datele pe care le vom obţine din această amplă analiză sociologică”, a spus Orban.

Liderul liberal a menţionat, legat de posibilitatea ca Nicuşor Dan să intre în această analiză sociologică, că vor fi testaţi „toţi potenţialii candidaţi, pe diferite scenarii posibile”.

S-a vorbit mult despre posibilitatea ca PNL și USR să aibă candidați comuni în alegerile locale, acolo unde împreună l-ar putea înlătura pe reprezentantul PSD.

Această poziționare a lui Ludovic Orban mai arată și faptul că guvernul său nu e pregătit să-și asume răspunderea în ce privește alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

În cazul în care PNL și USR nu găsesc o soluție comună, ori de schimbare a legislației, ori de alianță în alegerile locale, atunci PSD ar putea obține o nouă victorie în alegerile locale din 2020.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cum își plătesc vacanța turiștii din Poiana Brașov? Un nou sport național: aruncarea bancomatelor în aer

* Un avion Wizzair din Craiova s-a apropiat la doar 60 de metri în aer de o aeronavă Air Europa!

* În vremea lui Trump, val de violențe împotriva evreilor. 5 înjunghiați în locuința unui rabin

* VIDEO. O mai țineți minte pe Steluța Cătăniciu? Credeați c-a dispărut? S-a întors și îl amenință pe Orban

* Rusia ne pregătește „un PSD mai agresiv”! Orlando anunță un nou proiect politic, Pleșoianu s-a retras și el să lucreze…

* Bolnav în România! O pacientă a lui Beuran ia foc pe masa de operație. Spitalul Floreasca ascunde incidentul

* Culmea vitezomaniei de sărbători! Șeful Poliției Vâlcea, lăsat fără permis de subordonații săi

1 COMENTARIU

  1. Si de ce nu?Doar useristii si plus au dat tonul ,nu ei au vrut ca opozitia sa fie divizata?S-au impaunat ca pot merge singuri si sigur la castig la prezidentiale,dupa europarlamentare,acum liberalii nu au si ei dreptul macar sa faca sondaje, sa vada daca pot merge singuri sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here