De râsul curcilor: plagiatul lui Ciucă, apărat de „dottore” Ponta! Concluzia lui Paleologu: „Când văd că-l apără Ponta, mi se face milă de Ciucă“

3
1283
"Dottore" Victor Ponta se simte îndreptățit să-i ia apărarea premierului actual: știe cum e să plagiezi și să fii prins

Fostul premier Victor Ponta este unul dintre cei care i-au sărit miercuri în ajutor actualului premier Nicolae Ciucă, despre care jurnalista Emilia Șercan a arătat că a plagiat în lucrarea sa de doctorat. El însuși dovedit plagiator încă din 2012 și rămas fără titlul de doctor în 2016, Ponta a postat pe Facebook un text în care încearcă să arunce în derizoriu ideea că plagiatul ar fi ceva grav, arată cu degetul spre Băsescu și Iohannis și cere „să îl lăsăm în pace” pe actualul șef al Guvernului. Departe de a avea efectul scontat, intervenția sa a stârnit valuri de ilaritate.

Decuplat de la resursele publice, cu un partid căruia i s-au blocat conturile pentru neplata datoriilor și marginalizat, Victor Ponta zgârie acum la ușa PSD, unde sursele Antena 3 spun că s-ar discuta reprimirea sa. Mesajul de pe Facebook oscilează între umor involuntar și deja bine-cunoscuta tendință spre minciuni care l-a făcut celebru pe fostul premier.

Ponta le cere românilor „fraieriți” de „domnii Băsescu, Iohannis, Funeriu, Mircea Dumitru, Liiceanu & Co” și „care strigau după mine «Plagiatorule» să se mai uite o dată în oglindă și să își mai tragă o palmă!”. El se proclamă „cel mai pățit cu poveștile astea”, considerându-se îndreptățit să-și dea cu părerea. Îl sfătuiește pe Ciucă să nu piardă timp „ca să dea explicații acuzațiilor făcute de o jurnalistă dovedită că a plagiat ea însăți”.

Fostul lider al PSD și prim-ministru al României recurge, în stilul caracteristic, la un ghem de minciuni – practic, fiecare propoziție conține cel puțin câte un neadevăr.

El susține că Nicolae Ciucă și-a scris teza de doctorat, la fel ca și el, în 2003, dar e acuzat că n-a respectat o lege din 2006, apoi pretinde, nici mai mult, nici mai puțin, că ar fi câștigat în instanță „împotriva abuzurilor făcute de Ministrul Mircea Dumitru (cu dosar de colaborator al Securității) la cererea lui Dacian Cioloș”.

Ponta în formă, ca pe vremuri: minciuni în rafală

Seria acestor minciuni sfruntate arată că și după ce și-a primit lecția de la electorat în 2020 Ponta a rămas neschimbat:

1. El le reproșează celor care-i cereau demisia în 2012 că acum tac, dar Daniel Funeriu a scris deja un lung și edificator text pe contul său de Facebook, poziționându-se clar față de plagiatul lui Ciucă.

2. O acuză pe Emilia Șercan că ar fi „dovedită” că a plagiat ea însăși, deși nu e dovedit nimic. În 2017, după ce jurnalista a început să scrie despre doctoratele plagiate ale generalilor din Ministerul de Interne (Oprea, Tobă etc), publicația „Turnul Sfatului” a primit pe e-mail, de la un anonim, niște pasaje dintr-o lucrare despre care „sursa” afirma că ar fi lucrarea de licență a Emiliei Șercan și că ar fi fost plagiate din cărțile Monicăi Macovei și a lui Mircea Toma. „Turnul Sfatului” a publicat textul primit de la „anonim” fără să verifice dacă e adevărat, iar acuzațiile n-au putut fi dovedite. Fiind vorba de o simplă lucrare de licență (și nu de doctorat), legea prevede că facultatea are obligația să o păstreze 5 ani, iar în momentul „dezvăluirii” trecuseră deja 14 de când fusese prezentată. Dacă la Emilia Șercan a fost vorba de o „anomimă” neconfirmată de nimeni, în schimb la Victor Ponta plagiatul a fost confirmat de o comisie internațională de profesori de la Sorbona, Universitatea din Strasbourg și de la Universitatea București. Fostul premier a copiat literalmente 115 din cele 297 de pagini ale tezei de doctorat care l-a avut ca îndrumător pe Adrian Năstase.

3. Ponta pretinde că atât el, cât și Ciucă au dat doctoratul în 2003, dar sunt acuzați că au încălcat o lege din 2006. Este o altă minciună sfruntată, pentru că, în realitate, normele academice privind citarea autorilor sunt în vigoare de sute de ani! Și înainte, și după legea din 2006 se știa că trebuie puse ghilimele și indicat autorul atunci când sunt preluate pasaje cuvânt cu cuvânt dintr-o altă lucrare, iar atunci când sunt preluate ideile acestuia, trebuie indicată sursa – lucru care se învață, dealtfel, încă din primele 8 clase la școală.

4. Culmea minciunilor gogonate, pe care Ponta a aruncat-o golănește ar fi aceea că a câștigat în instanță procesul privind plagiatul! Fostul premier lasă de înțeles asta afirmând că Nicolae Ciucă „nu are nicio problemă legală – și eu am câștigat în instanță împotriva abuzurilor făcute de ministrul Mircea Dumitru”. În realitate, Victor Ponta a pierdut procesele privind plagiatul! Ultima sentință – cea definitivă – a fost dată în 2020 de Înalta Curte de Casație și Justiție!

Concluzia acestei implicări a lui „dottore” în plagiatul actualului premier a fost trasă ironic de profesorul Theodor Paleologu (cu doctorat la Sorbona), care i-a scris la comentarii: „Când văd că-l apără Ponta, mi se face milă de Ciucă“.

Ce spune „Dottore” Ponta în scandalul plagiatului lui Nicolae Ciucă

#Demisia Ponta ! Astept sa iasa din nou domnii Basescu , Iohannis, Funeriu, Mircea Dumitru , Liiceanu & Co sa imi ceara demisia ; astept ca toti cei fraieriti de “domnii” de mai sus care strigau dupa mine “Plagiatorule” sa se mai uite o data in oglinda si sa isi mai traga o palma !

Sunt cel mai patit cu povestile astea si am , deci, dreptul sa vorbesc : sa il lasam in pace pe Dl Ciuca sa faca ceea ce asteptam toti de la el : rezolvarea crizelor din energie, finante, sanatate , educatie .

Nu cred ca trebuie sa piarda mult timp ca sa dea explicatii acuzatiilor facute de o jurnalista dovedita ca a plagiat ea insasi ; sa explice ce a scris in teza de doctorat de acum 18 ani ; sa explice ca a sustinut teza in 2003 ( ca si mine ) si este acuzat ca nu a respectat Legea din 2006 ( ca si mine) . Sa se ocupe de problemele tarii nu de “scheletii din dulap” dezgropati dupa atatia ani.

Cred ca nu are nicio problema legala – si eu am castigat in instanta impotriva abuzurilor facute de Ministrul Mircea Dumitru ( cu dosar de colaborator al Securitatii) la cererea lui Dacian Ciolos si spre marea satisfactie a lui Klaus Iohannis.

E adevarat ca zis dl Iohannis ca :
https://ziare.com/…/klaus-iohannis-declaratie-plagiat…

Dar stiti bine ca Dl Iohannis a zis multe cand era vorba de adversari – nu se aplica si la aliati. Sa ii “dam pace” Dlui Iohannis ( cum se spune in Ardeal) !

Nici nu cred ca are obligatii morale fata de ipocritii care l-ar fi linsat daca era la PSD si care tac ca pestii acum . Nici fata de un electorat care e satul de scandalurile artificiale si de “prosteala” pe care o aud mereu cand e vorba de “pesedisti” – si care nu are niciun alt resort decat batalia politica .

Propun ca Dl Ciuca sa isi vada de problemele din energie, sanatate, educatie, finante samd – si sper sa aiba rezultate concrete si mai bune cat mai rapid, ca suntem cu “apa peste cap” . Pentru scandalul cu plagiatul imi dau eu demisia!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (65) / Oameni necăjiți

* Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

3 COMENTARII

  1. Muuuica (ca in Gorjul natal), cine s-a gasit sa se bage in mizeria asta liberala. Unul care a fost manjit de mizerie pana-n gat. Tovarasele, n-ai inteles absolut nimic. Incepand cu 2020 esti un nimeni in drum. Mincinos ai fost, mincinos ai ramas. In plus un nesimtit, un neobrazat, un tupeist notoriu. In plus esti un looser. Mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here